17سپتامبر2024 (27 شهریور1403):
روز جهانی ایمنی بیمار با موضوع محوری بهبود تشخیص برای ایمنی بیمار
موضوع روز جهانی ایمنی بیمار امسال، بر بهبود تشخیص برای ایمنی بیمار، با استفاده از شعار " تشخیص درست ، ایمنی بیشتر" تمرکز دارد.
به گزارش وب دا فسا؛ تشخیص، مشکل سلامتی بیمار را مشخص می کند. برای رسیدن به یک تشخیص، بیماران و تیم های مراقبت بهداشتی آنها باید با هم کار کنند تا روند تشخیصی پیچیده و گاهی طولانی را طی کنند که این شامل گفتگو با بیمار، معاینه، آزمایش و بررسی نتایج قبل از رسیدن به تشخیص و درمان نهایی است. خطاها می توانند در هر مرحله ای رخ دهند و می توانند عواقب قابل توجهی داشته باشند. تشخیص تاخیری، نادرست یا اشتباه می تواند بیماری را طولانی کند و گاهی باعث ناتوانی یا حتی مرگ شود.
موضوع روز جهانی ایمنی بیمار امسال بر بهبود تشخیص برای ایمنی بیمار تمرکز دارد. در این روز، بیماران و خانواده ها، کارکنان بهداشتی، رهبران مراقبت های بهداشتی، سیاست گذاران و جامعه مدنی بر نقش اساسی تشخیص صحیح و به موقع در بهبود ایمنی بیمار تاکید خواهند کرد.
تشخیص صحیح و به موقع اولین قدم برای مداخلات پیشگیرانه و درمان موثر است
خطاهای تشخیصی، 16 درصد از آسیب های قابل پیشگیری بیمار را تشکیل می دهند و در تمام مراکز مراقبت های بهداشتی رایج هستند. خطاهای تشخیصی میتواند شامل تشخیصهای از دست رفته، نادرست، تاخیری یا نادرست باشد. آنها می توانند نتایج بیمار را بدتر کنند و گاهی منجر به ناتوانی طولانی یا شدید بیماری یا حتی مرگ و افزایش هزینه های مراقبت های بهداشتی شوند.
درک فرآیند تشخیصی، کلید کاهش خطاها است
فرآیند تشخیصی شامل بسیاری از مراحل تکراری، از جمله ارائه اولیه بیمار است. گرفتن شرح حال و معاینه؛ تست تشخیصی، بحث و تبادل نتایج؛ همکاری و هماهنگی؛ تشخیص نهایی و طرح درمان؛ پیگیری و ارزیابی مجدد خطا در هر مرحله ممکن است رخ دهد.
طیف وسیعی از راه حل ها برای رفع خطاهای تشخیصی موجود است
سیاست گذاران و رهبران مراقبت های بهداشتی باید محیط های مثبت در محل کار را پرورش دهند و ابزارهای تشخیصی با کیفیت را ارائه دهند. کارکنان بهداشتی باید تشویق شوند تا به طور مداوم مهارت های خود را توسعه دهند و به سوگیری ناخودآگاه در قضاوت رسیدگی کنند و بیماران باید برای مشارکت فعال در طول دوره تشخیصی خود، حمایت شوند.
تشخیص یک تلاش گروهی است
تشخیص صحیح و به موقع نیاز به همکاری بین بیماران، خانواده ها، مراقبان، کارکنان بهداشتی، رهبران مراقبت های بهداشتی و سیاست گذاران دارد. همه ذینفعان باید در شکلدهی به فرآیند تشخیصی مشارکت داشته باشند و این اختیار را داشته باشند که هرگونه نگرانی را بیان کنند.
منبع: سازمان جهانی بهداشت
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی فسا