• 1400/12/14 - 09:20
  • - تعداد بازدید: 242
  • - تعداد بازدیدکننده: 241
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نقش خود مراقبتی در برنامه های کنترل بیماری کووید-١٩/ضرورت اجرای برنامه خانواده سالم برای کاهش آسیب بیماریها

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: تسریع در ایمن سازی جامعه در قالب یک شبکه مراقبت برای فائق آمدن بر سرعت انتشار و تغییرات ویروس، جایگاه ویژه ای دارد.

به گزارش وب دا فسا؛ دکترجلال کریمی با بیان اینکه انتشار بیماری کرونا وابسته به سه ضلع مثلث ویروس- انسان-جامعه می باشد، افزود: ویروس با سرعت بالای انتشار و تغییرات سریالی ژنتیکی از رفتار بیولوژیکی منحصر به فردی برخوردار است  و برای مقابله با آن به طراحی یک شبکه دقیق مراقبت و دیده وری نیاز داریم که به این ترتیب مداخلات سریع کنترلی را در پی خواهد داشت.

 

جایگاه ویژه واکسیناسیون و ایمن سازی جامعه در مهار کرونا

 

متخصص بیماریهای عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا بیان کرد: تسریع در ایمن سازی جامعه در قالب یک شبکه مراقبت برای فائق آمدن بر سرعت انتشار و تغییرات ویروس، جایگاه ویژه ای دارد. از طرفی نیز ایجاد پوشش بالای ایمنی جامعه در یک فاصله زمانی کوتاه برای مهار تغییرات سازگاری ویروس گام اساسی بوده و نیاز به اجتماعی سازی سلامت و اجرای برنامه  خانواده سالم می باشد.

 

ضرورت اجرای برنامه خانواده سالم و اجتماعی سازی سلامت برای کاهش آسیب بیماری ها

 

دکتر کریمی گفت: ما باید دارای یک برنامه ای بنام خانواده سالم باشیم که تمام ابعاد سلامت برای فرد در دل این برنامه پایه ریزی و اجرائی گردد. در پوشش برنامه خانواده سالم، خود مراقبتی تعریف شده و می تواند کاهش آسیب را در چنین پاندمی هایی به ثمر نشاند. در راستای چنین برنامه ای می توان اجتماعی شدن سلامت را پیگیری نمود.

وی اضافه کرد: در برنامه خانواده سالم ابعاد سلامت خانواده بِه صورت فردی و اجتماعی تعریف می شود و مسوولیت پذیری فرد به صورت سلامت محور و سلامت باور شکل خواهد گرفت.

معاون بهداشت دانشگاه ادامه داد: در این برنامه شناسنامه سلامت الکترونیک خانواده تعریف می شود و سرعت ایجاد رفتارهای بهداشتی از جمله واکسیناسیون به شکل مطلوب افزایش می یابد. در عین حال افراد در خانواده در صورت ابتلا به بیماری می توانند از طریق مراقبان و پایشگران سلامت، برنامه خود مراقبتی را به شکل اصولی پیگیری نمایند. به تبع آن بار مراجعات بیمارستانی منطقی و کنترل خواهد شد و مهمتر اینکه سلامت فرد تضمین می گردد.

دکتر کریمی در پایان خودمراقبتی را بعنوان پاشنه آشیل سلامت خانواده ذکر کرد، اظهار کرد: چون سواد سلامت ارتقا می یابد و با داشتن بینش کافی، فاکتورهای سلامت در شخص و خانواده با یک عزم راسخ رصد می شود و پیشگیری در اولویت قرار گرفته و خانواده سالم را نیز در جامعه سالم هدایت خواهد نمود.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 5780
خبرنگار سیستم
خبرنگار

خبرنگار سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: