1-7 آگوست هفته جهانی تغذیه با شیرمادر؛
قدمی رو به جلو برای تغذیه با شیر مادر؛ آموزش و حمایت
تغذیه با شیر مادر یکی از موثرترین راه ها برای تضمین سلامت و بقای کودک است.

به گزارش وب دا فسا؛ تقریبا از هر 3 نوزاد، 2 نوزاد به طور انحصاری با شیر مادر به مدت 6 ماه توصیه شده، تغذیه نمی شوند و در طی 2 دهه اخیر این آمار بهبود نیافته است.
شیر مادر غذای ایده آل برای نوزادان است. ایمن، تمیز و حاوی آنتی بادی هایی است که به محافظت در برابر بسیاری از بیماری های رایج دوران کودکی کمک می کند.
شیر مادر تمام انرژی و مواد مغذی مورد نیاز نوزاد را در ماه های اول زندگی تامین می کند و بیشتر از نیمی از نیازهای تغذیه ای کودک را در نیمه دوم سال اول زندگی و تا یک سوم در طول سال دوم تامین می کند.
کودکانی که با شیر مادر تغذیه میشوند در تستهای هوش بهتر عمل میکنند، کمتر احتمال دارد اضافه وزن یا چاقی داشته باشند و در آینده کمتر مستعد ابتلا به دیابت هستند.
خطر ابتلا به سرطان سینه و تخمدان در زنانی که به کودکان خود شیر میدهند، نیز کاهش مییابد.
بازاریابی نامناسب جایگزین های شیر مادر، همچنان تلاش ها را برای بهبود نرخ و مدت شیردهی در سراسر جهان تضعیف می کند.
از سن 6 ماهگی، کودکان باید شروع به خوردن غذاهای کمکی ایمن و کافی کنند، در حالی که شیردهی را تا 2 سال و بعد از آن ادامه دهند.
در سطح جهان از هر 5 نوزاد، 3 نوزاد در ساعت اول زندگی با شیر مادر تغذیه نمی شوند.
تنها 41 درصد از نوزادان زیر 6 ماه به طور انحصاری با شیر مادر تغذیه می شوند.
اگر همه کودکان 0 تا 23 ماهه به طور مطلوب از شیر مادر تغذیه می کردند، جان بیش از 820000 کودک را می توان هر ساله در میان کودکان زیر 5 سال نجات داد.
توصیه ها:
سازمان جهانی بهداشت و یونیسف توصیه میکنند که شیردهی به نوزادان را در یک ساعت اول تولد شروع کنند و در 6 ماه اول زندگی به طور انحصاری با شیر مادر تغذیه شوند - به این معنی که هیچ غذا یا مایعات دیگری به نوزاد داده نشود.
شیرخواران باید برحسب تقاضا با شیر مادر تغذیه شوند - یعنی هر چند دفعه در روز و شب که کودک می خواهد.
منبع آمار: سازمان بهداشت جهانی
ترجمه در روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی فسا
نظر دهید