• 1401/02/17 - 09:51
  • - تعداد بازدید: 322
  • - تعداد بازدیدکننده: 320
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
مامای فسایی در گفتگو با عصر فسا؛

بهتر است استفاده از اینترنت در دوران بارداری کاهش یابد/ضرورت ارتقا توجه به قشر ماما در پی برنامه افزایش جمعیت در کشور

۱۵ اردیبهشت ماه روز جهانی ماما نام دارد و هدف از بزرگداشت این روز ارتقا شناخت و مبادله اطلاعات در راستای سلامتی مادر و نوزاد است. به همین مناسبت «عصــر فسا» پیرامون موضوعات مختلفی از جمله تاثیر امواج اینترنت بر جنین، فواید روحی زایمان طبیعی، ضرورت افزایش توجه به ماما در پی اجرای سیاست افزاش جمعیت و ... با «فیروزه نوریمند» یکی از ماماهای جوان، ماهر و حرفه‌ای شهرستان فسا که تاکنون مقالات علمی متعددی در حوزه فعالیت خود به تحریر درآورده است به گفت‌وگو پرداخت.

به گزارش وب دا فسا به نقل از عصر فسا؛ مامایی رشته‌ دیرینه‌ای است که از آغاز تولد بشر معنا پیدا کرد. قدیم‌تر به «ماما»، قابله می‌گفتند. قابله‌ها را شاید به این خاطر قابله خطاب می‌کردند که قابلیت پذیرش نوزادی که در حال به دنیا آمدن است را داشته‌اند و اکنون شاید به این خاطر او را ماما خطاب می‌کنند که برای به دنیا آمدن یک نوزاد زحمات مسوولانه‌ای همچون یک مادر بر دوش می‌کشد.

در ادامه گفتگو با فیروزه نوریمند مامای فسایی را  می‌خوانید:

 

عصــر فسا: چند سال است که به شغل مامایی اشتغال دارید؟

 

نوریمند: حدود هشت سال است که در زایشگاه فعالیت می‌کنم.

 

عصــر فسا: تا کنون در به دنیا آوردن چند نوزاد سهیم بوده‌اید؟

 

نوریمند: خیلی زیاد؛ آنقدر که آمارش دیگر از دستم خارج شده است. تولد نوزاد کاری تیمی است  و هر کسی سعی می‌کند نقش خود را در این راستا به خوبی ایفا کند، بدون حضور هر یک از اعضا نمی‌توان به نتیجه خوشایند و به یاد ماندنی رسید.

 

عصــر فسا: از تلخ‌ترین و شیرین‌ترین لحظه‌ای که تا کنون در جریان کاری خود تجربه کرده‌اید بگویید:

 

نوریمند: تاکنون اتفاق تلخی در روند کاری‌ام مشاهده نکرده‌ام. هر نوزادی که دنیا می‌آید خوشحالی به همراه می‌آورد. بخش زایمان برخلاف بقیه بخش‌های بیمارستان کمتر با بیمار روبه رو می‌شود و مدام با زائوهایی روبرو است که منتظر تولد نوزادشان هستند تا خوشحالیشان را چند برابر کند.

«ماما» گریه‌های نوزاد را می‌شنود و امید به حیات را در پس صدای او لمس می‌کند؛ لبخند نوزاد را می‌بیند و خوشحال می‌شود. در همان دقایق اولیه تولد، بچه را برمی‌دارد، قربان صدقه‌اش می‌رود و او را در آغوش مادر می‌گذارد. خنده مادر را که می‌بیند خستگی‌ چند ساعته را فراموش می‌کند.

همکاران من مدام خدا را شکر می‌کنند که کارشان اگر سخت و طاقت‌فرسا است ولی با شادکردن خانواده‌ها گره خورده است. حقیقتاً شغل مامایی مسوولیت سنگینی در پی دارد چون با جان دو انسان در ارتباط است و رخ دادن کوچکترین اشتباهی ممکن است یک عمر ناراحتی و عذاب وجدان برای ماما و سختی و غم برای یک خانواده به بار آورد.

جا دارد که مردم با آسودگی به ماما و بخش زایشگاه اعتماد کنند زیرا دلشوره و نگرانی یک ماما و یا پرسنل زایشگاه اگر بیشتر از خانواده زائو نباشد کمتر از آنان هم نیست.

 

عصــر فسا: چرا اغلب مادران نسبت به انجام سزارین اطمینان خاطر بیشتری دارند؟

 

نوریمند: زایمان طبیعی به طور معمول یک روند فیزیولوژیک است. این فرایند اگرچه با درد زیادی همراه است اما زمانی‌ که سیر طبیعی خود را طی کند درد آن قابل تحمل خواهد بود. در صورت آگاهی مادر از روند طبیعی زایمان و مدیریت درست عامل زایمان، روند زایمان طبیعی به‌ خوبی پیش می‌رود و یکی از لذت‌‌بخش‌ترین تجربه‌های مادر خواهد بود.

شاید نخستین علت تمایل مادران به انجام سزارین ترس از زایمان طبیعی باشد که با محوریت ترس از کمبود امکانات و تجهیزات نمایان خواهد شد. خانواده‌ها این اطمینان را داشته باشند که همانگونه که بیمارستان هر لحظه برای انجام عمل سزارین آماده است، هر ساعتی زمان زایمان فرا رسد برای انجام زایمان طبیعی نیز شرایطی مهیا و مناسب دارد.

علاوه بر این، در صورت مناسب بودن شرایط زائو امکانات لازم برای انجام «زایمان طبیعی بدون درد» نیز در طول شبانه روز فراهم است.

 

عصــر فسا: خیلی از کارشناسان درباره فواید جسمانی زایمان طبیعی برای مادر و نوزاد می‌گویند، شما از فواید روحی آن بگویید:

 

نوریمند: از جمله فواید روحی زایمان طبیعی شامل «احساس خوشایند ناشی از توانایی در زایمان طبیعی»، «احساس مشارکت در زایمان و درک نحوه تولد نوزاد»، «احساس تسلط و حاکم بودن بر اتفاقات حین زایمان»، «احساس برقراری ارتباط فوری و پیوند احساسی با نوزاد پس از وضع حمل»، «احساس رضایت از پذیرفتن همه‌جانبه مسؤولیت‌های مادرانه و مراقبت از نوزاد» و ... می‌شود.

 

عصــر فسا: آیا امواج موبایل و اینترنت می‌تواند برای شکل‌گیری یا رشد جنین اختلال‌آفرین باشد؟

 

نوریمند: در خصوص اینکه آیا این امواج بر جنین تاثیرگذار هستند یا خیر تردید وجود دارد. سرعت تکثیر سلول‌های جنینِ در حالِ رشد بسیار زیاد است، بر همین اساس نسبت به اختلال‌های بیرونی آسیب‌پذیرتر هستند. امواج تلفن همراه حاوی انرژی قابل ملاحظه‌ای هستند و ممکن است این حجم از انرژی بر روی سلول‌های جنین تأثیرگذار باشد.این مسئله در آزمایشگاه‌های جنین‌شناسی که ترکیب تخمک و اسپرم یا نگهداری جنین صورت می‌گیرد آنقدر جدی است که استفاده از تلفن همراه در آنجا مجاز نیست.

در مورد اینکه استفاده از تلفن همراه و WiFi  چه مضراتی برای بارداری و جنین دارد نمی‌توان با قطعیت حرف زد ولی چون دوران بارداری بسیار مهم و حساس است‌ لازم است تمام جوانب احتیاط رعایت شود. در مجموع هیچ دلیل اثبات شده‌ای که بگوید «امواج موبایل، مایکروفر، اینترنت و WiFi برای جنین مضر است» وجود ندارد ولی توصیه می‌شود طی دوران بارداری از اینگونه وسایل کمتر استفاده شود. مخصوصاً تاکید می‌شود شب‌ها هنگام خواب، اینترنت موبایل قطع شود و در اتاق محل استراحت و کنار دست قرار نگیرد. در طول روز نیز بهتر است اوقاتی که اینترنت مورد استفاده نیست آن را خاموش کرد.

 

عصــر فسا: با توجه به تمرکز بر برنامه افزایش جمعیت در کشور طی ساله‌ای اخیر، افزایش جمعیت ماماها و توجه بیشتر به این قشر در این راستا چه ضرورتی دارد؟

 

نوریمند: خانواده‌ها طی سیاستهای افزایش جمعیت به فرزندآوری تشویق می‌شوند پس ضروری است که این سیاستها بر محوریت ارتقا خانواده سالم، سلامت مادر و سلامت نوزاد واقع شود. ماما نقش مهمی در ارائه مشاوره و آموزش‌های لازم در زمینه باروری سالم و فرزندآوری ایفا می‌کند، وقتی افزایش تعداد زایمان به وجود بیاید پس طبیعتاً به تعداد ماماها، زایشگاه‌ها، امکانات، تجهیزات و زیرساخت‌های بیشتری نیاز است. افزایش جمعیت فواید بی‌شماری دارد که یکی از این موارد جوانی جامعه است؛ پس باید برای دستیابی به نتایج مطلوب برنامه افزایش جمعیت، زیرساخت‌ها و امکانات لازم نیز برای خانواده‌ها فراهم شود.

یکی از نگرانی‌ ماماها این است که در قبال زحمات زیادی می‌کشند ولی آنگونه که شایسته است حق و حقوقشان ادا نمی‌شود. وزارت بهداشت به دنبال سیاست‌گذاری‌هایی‌ مبنی بر کاهش خطر زایمان‌ است که این مسئله زحمت زیادی را برای ماماها ایجاد می‌کند ولی با وجود افزایش سختی‌های کار مامایی ولی اقدام خاصی برای اختصاص دادن واقعی حق سختی به آنها برداشته نشده است.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 6212
خبرنگار سیستم
خبرنگار

خبرنگار سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: