• 1403/06/28 - 09:28

کوله پشتی سالم برای حفظ سلامت دانش آموزان

حفظ سلامت دانش آموزان و راحتی در هنگام حمل کوله پشتی دو مورد مهم در انتخاب کوله پشتی سالم و مناسب مدرسه است.

به گزارش وب دا فسا؛ از جمله وسایلی که به طور روزمره توسط دانش آموزان مورد استفاده قرار می گیرد،  کوله پشتی است. وزن، نحوه بستن و مدت زمان حمل کوله پشتی از جمله عواملی هستند که می توانند موجب تغییر در ستون فقرات، اختلالات و دردهای اسکلتی عضلاتی مثل درد در کمر و شانه، ایجاد فاصله میان مهره ها، فشار بر قفسه سینه و تغییرات الگوی راه رفتن شوند.

این مسئله در کودکان و نوجوانان که هنوز عضلات و استخوان های آن ها مراحل تکامل و رشد فیزیکی خود را طی می کنند و مستعد بیشترین ضایعات هستند، از حساسیت بیشتری برخوردار است که طبق مطالعات انجام شده بسیاری از ناراحتی های ستون فقرات در بزرگسالان و سالمندان در اثر صدمات دوران کودکی است.

توصیه ها:

• کوله پشتی به همراه محتویات آن نباید بیشتر از 10 درصد وزن دانش آموز باشد.
  • بطور مثال دانش آموزی با وزن 30 کیلوگرم نباید کوله پشتی سنگین تر از 3 کیلوگرم را حمل کند.
  • کوله پشتی که سبک تر است و بندهای پهن دارد انتخاب کنید.
  • بندهای شانه ای باید کاملا تنظیم شوند به طوری که کوله پشتی کاملا قالب پشت بدن را بپوشاند.
  • هنگام خرید نوشت افزار به جای خرید کتب و دفاتر با جلدهای کلفت و سنگین، دفاتر با جلدهای کاغذی و سبک خریداری کنید.
  • هنگام خروج از منزل، وسایل غیر ضروری را از کیف خارج نمایید.
  • به فرزندانتان آموزش دهید در فاصله های طولانی به طور مداوم کوله پشتی را حمل نکنند.

واحد مبارزه با بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا