کرونا و مصرف کنندگان مواد افیونی!!!
متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری بیمارستان دکتر علی شریعتی فسا گفت: به دلیل ضعف سیستم ایمنی بدن مصرف کنندگان مواد افیونی، علائم هشدار دهنده ابتلا به بیماری کرونا در بدن اینگونه افراد کمتر بروز میکند و به همین سبب آنها بیشتر در معرض خطر مبتلا شدن به این ویروس قرار دارند.
به گزارش وب دا فسا؛ دکتر زهرا پور منتصری افزود: شاید مواد افیونی بسیاری از علائم مثل آبریزش بینی یا حتی سرفهها را در مبتلایان به کرونا کاهش دهد ولی در نهایت با این اثرات کاذب، فرد متوجه وخیمتر شدن شرایط خود نمیشود.
وی اضافه کرد: مصرف کنندگان مواد افیونی ممکن است در صورت ابتلا به کرونا علائمی نظیر تب که از جمله علائم مهم آلودگی به ویروس کروناست، از خود نشان ندهند.
پورمنتصری ادامه داد: هر نوع دود اعم از دود تریاک و یا سیگار، به مرور زمان باعث ایجاد تغییراتی در ریه میشود و فرد را مستعد ابتلا به بیماریهای عفونی و غیرعفونی میکند و برخی از این افراد به دلیل عدم توجه به وضعیت تغذیهای خود، سیستم ایمنی ضعیفتری دارند.
این پزشک متخصص گفت: استعمال دخانیات و سیگارهای الکترونیکی، موجب از بین رفتن بافت ریه و در نتیجه باعث التهاب و کاهش توانایی پاسخ ریه به عفونتها میشود.از آنجا که ویروس کرونا هم به طور مشخص به ریهها آسیب میرساند، بنابراین مصرفکنندگان دخانیات، سیگارهای الکترونیک و ماری جوانا به شدت در معرض خطر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ و مرگ ناشی از آن قرار دارند.
وی بیان کرد: در حفرههای بینی و نای، مژکهایی وجود دارد که مانع از ورود اجسام خارجی میشوند و هنگام ورود اجسام مزاحم از طریق سرفه آن را به بیرون از حفره هدایت میکنند اما مصرف سیگار و سیگارهای دیجیتال باعث از بین رفتن این مژکها میشوند و در این زمان فرد در برابر موادی که از بیرون وارد سیستم تنفسی اش میشود، بسیار آسیبپذیرتر خواهد بود.
این متخصص بیماریهای عفونی ادامه داد: با توجه به اینکه ماده مخدر صنعتی گل یا کانابیسها ماده محرک محسوب میشوند و مصرف آنها باعث افزایش میل به تحرک در فرد میشود، مصرفکنندگان این مواد برای تخلیه انرژی خود علاقهمندند از محیطی که در آن حضور دارند خارج شوند و به همین سبب این افراد به طور معمول نسبت به شرایط خودقرنطینگی و فاصلهگذاری فیزیکی بیاهمیت هستند.
وی با اشاره به اینکه مصرفکنندگان قرصهای روانگردان نیز همین علائم را دارند، بیان کرد: اینگونه مواد مخدر و محرک باعث میشود افراد نسبت به شرایط موجود بیاهمیت شوند و خود را بیشتر در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دهند.
دکتر پورمنتصری ادامه داد: به نظر میرسد ذهنیتی در بخشی از جامعه ایجاد شده مبنی بر اینکه معتادان به ویروس کرونا مبتلا نمیشوند در حالی که این موضوع بی اساس، باطل و بسیار خطرناک است و باعث شیوع بیشتر بیماری کرونا میشود.
به گفته وی اقدامات ضروری برای پیشگیری از بیماری کرونا، رعایت بهداشت فردی و غربالگری باید در این دسته از افراد بیشتر مورد توجه قرار گیرد.