کار درمانی نقش مهمی در بهبود بیماران اعصاب و روان دارد
کارشناس کار درمانی بیمارستان دکتر علی شریعتی فسا گفت: کار درمانی نقش مهمی در بهبود بیماران بستری در بخش اعصاب و روان دارد و نتایج این شیوه درمان برای این دسته از بیماران با توجه به شرایط و شدت اختلالات آنها متفاوت است.
به گزارش وب دا؛ آرزو عوض زاده افزود: در این روش درمانی با استفاده از فعالیت هایی مانند تمرینات بدنی و بازی های سرگرم کننده، هنرهای دستی، تشکیل گروه های ورزشی و انجام یوگا و همچنین با انجام تمرینات و تکنیک های آرامبخش از ناراحتی های جسمانی بیماران اعصاب و روان مانند لرزش، سفتی عضلات و درد آنها کاسته می شود.
وی با بیان اینکه در این روش به بیماران آموزش داده می شود چگونه از اضطراب خود بکاهند، بیان کرد: این نوع درمان، بیماران را تشویق می کند تا فعالیت های روزانه ای برای برون ریزی احساسات خود پیدا کنند. همچنین این روش درمانی در تنظیم احساسات بیماران اعصاب و روان نقش بسزایی دارد و باعث بالا رفتن اعتماد به نفس آنها از طریق موفقیت های روزانه در گروه های فعالیت، افزایش حس کنترل از نظر جسمانی و عاطفی و غلبه بر احساسات منفی و آسیب پذیر آنان می شود.
عوض زاده اضافه کرد: بهبود تمرکز، کاهش گیجی، کمک به کاهش افکار مزاحم با استفاده از فعالیت های سازمان یافته و منسجم، ایجاد مهارت های حل مشکل، هوشیار ساختن تفکر و آماده سازی بیمار برای بازگشت به خانه و جامعه از مهارت هایی هستند که بیماران با کمک کار درمانی به دست می آورند.
این کار درمانگر ادامه داد: آموزش های کاردرمانی به گونه ای است که بیماران از وقت آزاد خود به صورت مناسب تر و سالم تری استفاده می کنند و این روش آنها را تشویق می کند تا قسمتی از روز خود را در آرامش و سرگرمی بگذرانند.
به گفته عوض زاده کار درمانی در بهبود روابط اجتماعی بیماران اعصاب و روان نقش موثری ایفا می کند زیرا بیماران با شرکت در گروه های مناسب، سطح آرامش و توانایی های آنها در اعتماد به دیگران افزایش می یابد.
او گفت: ارزیابی دقیق و جامع از عملکرد بیمار، در نظر گرفتن برنامه های مداخله ای متناسب با شرایط بیمار، آموزش بیمار در مورد ویژگی های بیماری و راه های غلبه بر بیماری، آموزش مراقبین و افراد خانواده در مورد نحوه برخورد با بیمار و شرایط بیماری از مهمترین وظایف کار درمانگران در زمینه بهداشت روانی و کار با بیماران روانی است.