• 1398/10/30 - 10:18
  • - تعداد بازدید: 62
  • - تعداد بازدیدکننده: 62
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

واکنش مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی فسا در خصوص خبر وجود آفلاتوکسین در شیر/ با اطمینان خاطر شیر و لبنیات مصرف کنید

4356

مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: شیرهای پاستوریزه تولیدی در کشور با تلاش سازمان غذا و دارو و مسئولین فنی واحدهای تولیدی به مراتب وضعیت مناسبی نسبت به سایر انواع شیرهای فله و سنتی را دارند و مردم با اطمینان خاطر می توانند از شیرهای پاستوریزه عرضه شده در بازار استفاده نمایند .


 


به گزارش وب دا فسا؛ مهندس زهرا مجدی در واکنش به خبر رسانه ای اخیر در خصوص افلاتوکسین در شیر اظهار کرد: در خصوص موضوع وجود افلاتوکسین در شیر که اخیرا رسانه ای شده است به اطلاع مردم شریف می رساند که افلاتوکسین سم مقاوم به حرارت است که از کپک آسپرژیلوس فلیووس ترشح می شود و در سراسر دنیا و حتی کشورهای پیشرفته به عنوان یک معضل در مواد غذایی به ویژه خشکبار و لبنیات مطرح است.


مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی فسا با بیان اینکه این کپک ممکن است از طریق خوراک دام وارد بدن حیوان شده و بالطبع در شیر خام تولیدی وجود داشته باشد، افزود: البته منبع این سم فقط تغذیه دام با نان خشک کپک زده نیست بلکه در اکثر دامداری ها که به روش سنتی اداره می شوند و خوراک دام به صورت دستی تهیه و اختلاط می گردد محتمل تر خواهد بود و در صورت استفاده از خوراک دام صنعتی موضوع تقریبا منتفی خواهد بود.


وی ادامه داد: نکته مهم و قابل توجه برخلاف آنچه در گزارش تلویزیونی مطرح شد، وجود یا عدم وجود افلاتوکسین نیست بلکه میزان وجود این ماده است. حدمجاز تعریف شده وجود افلاتوکسین برای کشور ما در حد استانداردهای جهانی از جمله ایالات متحده امریکاست و در سالیان اخیر با استناد مطالعات معتبر صورت گرفته خوشبختانه در حال کاهش است و از طرفی باتوجه به سرانه مصرف لبنیات در کشور به هیچ وجه در حدی نیست که سلامت مصرف کنندگان را به خطر اندازد .


مجدی با تاکید بر اینکه افلاتوکسین تنها دلیل ابتلا به سرطان کبد نیز محسوب نمی شود، گفت: به عبارت دیگر تاکنون رابطه معناداری بین ابتلا به سرطان کبد و میزان افلاتوکسین در شیر شناسایی نشده است.


مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی فسا خاطر نشان کرد: شیرهای پاستوریزه تولیدی در کشور با تلاش سازمان غذا و دارو و مسئولین فنی واحدهای تولیدی به مراتب وضعیت مناسبی نسبت به سایر انواع شیرهای فله و سنتی را دارند و مردم با اطمینان خاطر می توانند از شیرهای پاستوریزه عرضه شده در بازار استفاده نمایند و دغدغه ای از این حیث نداشته باشند. لذا طرح چنین مطالبی در رسانه ملی صرفا موجبات تشویش اذهان عمومی را فراهم می سازد و می بایست از آن اجتناب کرد.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 1467
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: