نمک؛ مادهای طعم دهنده که زیاده روی در مصرف آن سطح ایمنی را کاهش میدهد
پزشکان و متخصصان تغذیه در این زمان حساس که ویروس کرونا شیوع یافته و ایمنی بدن برای مقابله با آن بسیار مهم است، توصیه میکنند تا ایمنی بدن را از طریق غذاهای مخصوص یا ورزش مفید تقویت کنید، تا بدن در برابر عفونت مقاومت کند یا بر بیماری غلبه یابد.
به گزارش وب دا فسا به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ یک تحقیق در آلمان نشان داده که نمک زیاد میتواند تعادل انرژی سلولهای ایمنی را برهم زده و از عملکرد صحیح آنها جلوگیری کند. برای بسیاری، افزودن نمک به وعدههای غذایی کاملاً طبیعی است، اما این موضوع ممکن است یک خطر عمده برای به خطر افتادن سلامتی باشد.
نمک زیاد در غذا ممکن است منجر به فشار خون و همچنین میتواند منجر به اختلال شدید در تعادل انرژی سلولهای ایمنی شود واز عملکرد صحیح آنها جلوگیری کند.
طبق گزارشی که در مجله علمی Neuroscience موسسه زیست شناسی سیستمهای پزشکی برلین منتشر شده، نمک زنجیره تنفسی سلولها را مختل میکند.
با انجام تحقیقات بیشتر و بررسی متابولیسم سلولهای ایمنی که در معرض غلظت زیاد نمک بوده اند، تغییرات فقط پس از ۳ ساعت ظاهر شده و نتایج نشان داده که نمک زنجیره تنفسی را مختل میکند و باعث تولید سلولهای ATP و اکسیژن کمتری میشود.
ای تی پی(ATP) سوختی است که انرژی تمام سلولها را تامین میکند. همچنین انرژی لازم برای تولید پروتئینها و سایر مولکولهای مورد نیاز برای تقویت عضلات و تنظیم متابولیسم را فراهم میکند. ATPبا استفاده از یک سری پیچیده از بیوشیمیاییها در میتوکندری، یعنی در "نیروگاه تولید انرژی ایجاد میشود که نمک زیاد منجر به توقف همه این فرآیندها خواهد شد.
این مطالعه به این نتیجه رسیده که پیامدهای سلامتی ناشی از مصرف بیش از حد نمک ممکن است منجر به کمبود انرژی شود و بر عملکرد سیستم ایمنی بدن تاثیر بگذارد که آسیب پذیری آن در برابر بیماری را به طور چشمگیری افزایش میدهد.
جدای از این، خوردن غذای شور منجر به افزایش التهاب میشود که ممکن است خطر بیماریهای قلبی - عروقی را افزایش دهد.