نشانگرهای رنگی تغذیه ای در راستای ارتقای سلامت
جدول نشانگر رنگی تغذیه ای که بر روی مواد خوراکی و آشامیدنی بسته بندی شده، درج می گردد راهنمای مناسبی برای انتخاب مواد غذایی سالم می باشد.
این جدول شامل میزان انرژی، چربی، قند کل، نمک و میزان اسیدهای چرب ترانس می باشد که علاوه بر درج مقادیر شاخص های فوق در هر سهم از ماده غذایی، به مصرف کننده کمک می کند تا با یک نگاه سریع و آسان و بر اساس رنگ (سبز،زرد و قرمز) ماده غذایی را از حیث شاخص های مهم تغذیه ای ارزیابی نموده و مناسب ترین انتخاب را انجام دهد.
در این جدول رنگ هرکدام از ترکیبات بر اساس میزان آن تعیین می گردد. رنگ قرمز برای میزان زیاد، رنگ نارنجی برای میزان متوسط و رنگ سبز برای میزان کم است.
به منظور پیروی از یک رژیم غذایی مناسب ، کنترل میزان دریافت روزانه انرژی و شاخص های قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس متناسب با شرایط جسمانی و میزان تحرک و فعالیت بدنی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
محصولات غذایی با نشانگرهای سبز رنگ بهترین و مناسب ترین انتخاب از نظر تغذیه ای می باشند.
روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا