مصرف کنندگان دخانیات بیشتر در معرض خطر ابتلا به کرونا هستند
متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری در بیمارستان دکتر علی شریعتی فسا گفت: مصرف دخانیات یک عامل خطر برای پیشرفت و شیوع بیشتر بیماری کرونا به شمار می رود و استفاده از دخانیات میزان بروز علائم شدید بیماری کرونا را در مبتلایان به این بیماری افزایش می دهد.
به گزارش وب دا فسا؛ دکتر زهرا پورمنتصری افزود: استعمال دخانیات باعث افزایش عفونتهای تنفسی در مصرف کنندگان می شود و ویروسی که بیماری کووید- ۱۹ را ایجاد میکند هم ابتدا سیستم تنفسی را تحت تأثیر قرار میدهد. بنابراین مصرفکنندگان دخانیات در معرض خطر شدید عوارض ناشی از ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند.
به گفته وی نیاز به دستگاه تهویه مکانیکی جهت تنفس، نیاز به بستری در بخش مراقبتهای ویژه یا خطر مرگ در مصرف کنندگان دخانیات در صورت ابتلا به بیماری کووید 19 افزایش می یابد.
متخصص بیماری های عفونی ادامه داد: علاوه بر سیگار معمولی و سیگارهای الکترونیکی، ماری جوانا، مواد افیونی و متآمفتامین (شیشه یا کریستال) نیز اثر مخربی بر سلامت تنفسی و ریوی افراد دارند. بنابراین مصرف کنندگان این مواد نیز در معرض جدی خطر ابتلا به بیماری کرونا قرار دارند.
دکتر پورمنتصری با بیان اینکه استفاده از مواد افیونی تنفس را کند میکند، اضافه کرد: مرگ و میر در افراد مبتلا به بیماریهای تنفسی که به بیماری کرونا مبتلا می شوند، بیش از دیگر افراد است.
به گفته وی مصرف قلیان در محیطهای عمومی نیز به دلیل استفاده مشترک، خطر انتقال ویروس کرونا در محیطهای اجتماعی را بیشتر می کند و از طرفی عبور دود قلیان از مسیر مشترکی که در ساختار قلیان وجود دارد شامل قسمت دهانی، شلنگ و جام موجب بقا و انتقال میکرو ارگانیسمهای منتقل شده از افراد مصرفکننده در این قطعات میشود.
متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری در بیمارستان دکتر علی شریعتی فسا گفت: افراد به شایعاتی مبنی بر اینکه مصرف دخانیات در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر است توجه نکنند زیرا مصرف دخانیات، افراد را مستعد ابتلا به بیماری کووید 19 می کند.