مسوولین فنی واحدهای تولیدی شهرستان فسا و کارشناسان نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی قطب 5 کشور با انواع غذاهای فراسودمند آشنا شدند.
به گزارش وب دا؛ در راستای تشویق تولید کنندگان صنایع غذایی شهرستان به تولید غذاهای فراسودمند، مدیریت نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا، اقدام به برگزاری دوره آموزشی دو روزه با موضوع " آشنایی با انواع غذاهای فراسودمند " با حضور مسوولین فنی واحدهای تولیدی شهرستان فسا و کارشناسان نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی قطب 5 کشور در سالن زکریای رازی معاونت غذا و دارو نمود.
مهندس زهرا مجدی مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: امروزه غذاهاي فراسودمند مورد توجه جهان و یکی از رو به رشدترين گروه هاي مواد غذايي به شمار مي آيند.
مهندس مجدی افزود: در نگاه سنتی و از نظر علم تغذیه، انسان برای ادامه حیات علاوه بر اکسیژن، آب و کربوهیدراتها، وابسته به تأمین اسید آمینه هاي ضروری، اسید هاي چرب ضروری، املاح درشت مغذی، انوع املاح ریز مغذی و ویتامین ها از طریق غذا است. ولی امروزه مطالعات بسیاری نشان داده است که دریافت برخی مواد غذایی ارتباط مستقیم با کاهش برخی از بیماریها دارد. برای مثال وجود گلوگوزینالات در سبزیجات خانواده کلم دارای خاصیت آنتی بیوتیکی هستند و یا وجود فلاوونوئیدها در ترکیباتی مانند عسل و برخی از سبزی ها و میوه ها و همچنین ایزوفلاوونوئیدها در سویا است که دارای خاصیت ضد سرطان و پیشگیری کننده از بیماریهای قلبی و عروقی است. مثال دیگر سیر است که قدمت ذکر خواص آن به بیش از 500 سال می رسد و امروزه این اثرات را به وجود ترکیبات سولفور در آن نسبت می دهند.
به گفته وی استفاده از این نوع اقلام غذایی و یا استخراج عصاره ماده موثر آنها و افزودن آن به سایر مواد غذایی در صنعت غذا رویکرد جدیدی است که در مجموع این نوع مواد غذایی تحت عنوان غذاهای فراسودمند(Functional Foods) نامگذاری شده اند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه اظهار داشت: غذاهاي فراسودمند افزون بر ارزش تغذيه اي پايه، دست کم داراي يک خاصيت مشخص و به اثبات رسيده ارتقاء سلامت و پيشگيري کننده یا کاهش دهنده بيماري هستند و شامل مجموعه متنوعي مانند غذاهاي فرمول بندي شده کودکان، مکمل های غذایی، غذاهاي غني شده با ويتامين ها و مواد معدني، پروبيوتيک ها و غذاهاي حاوي مواد موثر نظير فيبر، آنتي اکسيدان ها، پروتئين سويا، اسيدهاي چرب ضروري و... می باشند.
گفتنی است مسوولین فنی واحدهای تولیدی شهرستان و کارشناسان نظارت بر موادغذایی و بهداشتی قطب 5 کشور با انواع (Functional Foods) و همچنین با چگونگی ظرفیت تبدیل بسیاری از تولیدات صنایع غذایی شهرستان به غذاهای فراسودمند آشنا شدند.