• 1396/08/07 - 05:20
  • - تعداد بازدید: 65
  • - تعداد بازدیدکننده: 65
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مسمومیت با گاز منوکسید کربن، "مرگ خاموش"/ علائم و نشانه های مسمومیت با گاز منوكسیدكربن

2844

به گزارش وب دا؛ دکترصفورا محبی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی فسا در خصوص  مسمومیت ناشی از گاز منوكسید كربن گفت: با نگاهی بر آمار مرگ و میر ناشی از مسمومیت با منوكسیدكربن به نقل از سازمان پزشكی قانونی كشور مشاهده می شود تا سال 1392 مرگ با منوكسیدكربن روند رو به رشدی داشته است و در سال های 1393 و 1394 كاهش و متاسفانه مجددا در سال 1395 و پنج ماه نخست سال 1396 افزایش داشته است. به طوریكه درصد مرگ ناشی از منوكسیدكربن به 14 درصد در سال 95 رسیده و در 6 ماهه سال جاری نسبت به زمان مشابه در سال گذشته باز هم شاهد افزایش مرگ و میر ناشی از منوكسید كربن بوده ایم. از این میان 74 درصد قربانیان مسمومیت با منوكسید كربن مرد و 26 درصد زن می باشند.


دكتر صفورا محبی افزود: رشد مرگ و میر ناشی از مسمومیت با منوكسیدكربن بسیار هشدار دهنده است. مرگ خاموش در اثر استفاده نامناسب و ناقص سوختن بخاری های گازی، نفتی و دستگاه پكیج، زنگ خطری است تا در استفاده از وسایل گرمایشی با توجه به شروع فصل سرما توجه بیشتری بنماییم. بی شك مرگ 836 نفر از هموطنانی كه در سال 95 جان خود را از دست داده اند به سادگی و با اهمیت دادن به ایمنی استفاده از وسایل گاز سوز،  وسایل گرمایشی و وسایلی كه سوخت فسیلی مانند نفت و گازوئیل در آنها استفاده می گردد قابل پیشگیری بوده است.


وی درخصوص علائم و نشانه های مسمومیت با گاز منوكسیدكربن خاطرنشان کرد: این علائم می تواند به صورت بسیار متفاوت در افراد ظاهر شود. در برخی موارد علائم و نشانه های مسمومیت با گاز منوكسید كربن به صورت اختلالات گوارشی مانند تهوع و استفراغ در فرد ظاهر می شود. در اثر تماس طولانی با منوكسید كربن سردرد، گیجی، ضربان شدید شقیقه ها، وزوز گوش و خواب آلودگی، تهوع، استفراغ، تپش قلب، كاهش هوشیاری، آسیب دائمی عصبی، كما و مرگ رخ می دهد. تماس طولانی مدت با مقادیر كم گاز منوكسید كربن می تواند فرد را به بیماری های قلبی عروقی مبتلا سازد. علائم مسمومیت با منوكسید كربن در كودكان: تهوع،استفراغ،اسهال می باشد كه با مقادیر پایین تری از منوكسیدكربن بروز می نماید. تماس طولانی مدت با گاز منوكسیدكربن به ویژه در كودكان می تواند با بروز اختلالات رفتاری و كاهش حافظه و ضریب هوشی همراه باشد.


معاون غذا و داروی دانشگاه تاكید كرد: در هنگام بروز آتش سوزی علاوه بر ایجاد گاز منوكسیدكربن، گاز سیانید از سوختن مواد پلاستیكی ایجاد می شود كه شدیدا سمی است. این گازها گرم و سبك هستند و به سمت بالا می روند.  بنابراین هنگام قرار گرفتن در محیطی كه دچار آتش سوزی شده است هرچه سریعتر باید جلوی صورت دهان و بینی را با پارچهای ترجیحا مرطوب پوشاند و سپس بدون معطلی به صورت خمیده یا سینه خیز از محیط خارج شد.چرا كه ممكن است فرد مصدوم در آتش سوزی ها دچار سوختگی نشود ولی مسمومیت با منوكسیدكربن سبب گیجی و بیهوشی و سپس به دلیل عدم توانایی در خروج از محیط و تنفس گازهای سمی، دچار مرگ مغزی گردد.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 2976
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: