• 1400/07/07 - 07:31
  • - تعداد بازدید: 200
  • - تعداد بازدیدکننده: 196
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

متخصص اعصاب و روان؛ حمله پانیک یک حمله اضطرابی شدید است/این بیماری در خانم ها شایع تر می باشد

5324

متخصص اعصاب و روان دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت:در بیماری پانیک، فرد حملات ناگهانی، غیرقابل پیش‌بینی، بدون دلیل و تکرارشونده‌ای از اضطراب شدید را تجربه می‌کند که معمولا برای ۵ تا ۱۰دقیقه طول می‌کشد، اما ممکن است طولانی‌تر نیز شود، به این حملات، حملات پانیک گفته می‌شود.


 


به گزارش وب دا فسا؛ دکتر آرمان ضرغامی افزود: حمله پانیک یک حمله اضطرابی شدیدی است که فرد احساس می‌کند ممکن است بمیرد یا کنترل خود را از دست بدهد و در کنار آن علایم جسمی متعددی هم تجربه می‌کند. به همین دلیل این بیماران مراجعات متعدد به اورژانس را دارند. این حملات در هر شرایط، در هر زمانی ممکن است اتفاق بیافتد.


  وی با بیان اینکه این بیماری جزو بیماری‌های اضطرابی محسوب می‌شود، ادامه داد: مطالعات نشان داده است از هر ۱۰نفر یک نفر به این بیماری مبتلا است. این بیماری در خانم‌ها شایع‌تر از آقایان است.


متخصص اعصاب و روان و عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به اینکه افراد مبتلا به بیماری پانیک ممکن است علایمی را تجربه کنند، گفت: حملات تکرار شونده و ناگهانی اضطراب شدید (حمله پانیک) که در هر زمان و مکانی ممکن است اتفاق بیفتد، احساس مرگ، سکته کردن و از دست دادن کنترل در طی حمله پانیک، علایم جسمی متعدد مانند تپش قلب، درد سینه، تنگی نفس، احساس خفگی، لرز، گر گرفتگی، تعریق، دل‌درد، تهوع، گزگز دست و پا، احساس گیجی و …، نگرانی زیاد در مورد تکرار این حملات و ترس و اجتناب از مکانی که حمله پانیک در گذشته اتفاق افتاده است برخی از این علایم است.


دکتر ضرغامی در خصوص علت بیماری پانیک بیان کرد: علت این بیماری به طور کامل شناخته نشده است اما سابقه خانوادگی این بیماری(ژنتیک)، عوامل استرس‌زا و اضطراب زمینه‌ای از عوامل دخیل در ایجاد این بیماری هستند.


وی ادامه داد: بیماری پانیک درمان نشده می‌تواند روی بخش‌های مختلف زندگی اثر بگذارد و کیفیت زندگی فرد مبتلا را کاهش ‌دهد و ممکن است به دلیل این حملات از خانه بیرون نروند.


دکتر ضرغامی از جمله مشکلات این بیماری را:


-          ترس از مکان‌های خاص مثلا از خانه بیرون رفتن، رانندگی، مکان‌های بسته و …


-          نگرانی مکرر در مورد بیماری جسمی مانند بیماری قلبی و مراجعه متعدد به اورژانس و پزشک


-          اجتناب از موقعیت‌های اجتماعی


-          ایجاد مشکلات در مدرسه و سرکار


-          ایجاد افسردگی، اضطراب و سایر بیماری‌های روانپزشکی


-          افزایش میزان خودکشی


-          مصرف الکل و سایر مواد


-         مشکلات مالی


دانست .


متخصص اعصاب و روان در خصوص نحوه تشخیص بیماری گفت: برای تشخیص این بیماری آزمایش یا تصویربرداری خاصی وجود ندارد و پزشک و روانپزشک با مصاحبه و معاینه بالینی این بیماری را تشخیص می‌دهد. در ابتدای تشخیص برای رد کردن سایر علل ممکن است نیاز به آزمایش و نوار قلب وجود داشته باشد.


وی در مورد درمان این بیماری اظهار کرد: این بیماری اغلب پاسخ بسیار خوبی به درمان می‌دهد. اما احتمال عود بیماری بعد از قطع درمان نیز وجود دارد. طول مدت درمان این بیماری به شرایط بیمار وابسته است اما به طور معمول ۹ماه تا ۱سال است. برای درمان این بیماری  از روشهای روان‌درمانی، دارودرمانی،خودمراقبتی و روشهای آرام‌سازی استفاد همی شود.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 499
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: