• 1396/11/23 - 10:48
  • - تعداد بازدید: 58
  • - تعداد بازدیدکننده: 57
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

متخصص اعصاب و روان دانشگاه علوم پزشکی فسا: بیش فعالی یک اختلال در رفتار - رشد است/ آموزش روشهای فرزند پروری به والدین به روند درمانی کودک کمک می کند./دارو درمانی جزء اصلی و مهمی از برنامه درمانی کودکان مبتلا به بیش فعالی

3090

به گزارش وب دا؛ دکترآرمان ضرغامی متخصص اعصاب و روان دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: بیش فعالی یک اختلال در رفتار - رشد است که در آن پرتحرکی ، بی توجهی و رفتارهای ناگهانی بیشتر و شدیدتر از کودکان دیگر است و احتمال بروزاین اختلال در پسرها 3 برابر دخترهاست .


دکترضرغامی با اشاره به اینکه علایم اغلب تا 3سالگی پدیدار می شوند، اظهارداشت: بیش فعالی یک الگوی پایدار کم توجهی می باشد که شدیدتر از حد مورد انتظار با توجه به سن و سطح رشد کودک است.شروع علایم بالینی دراین اختلال باید قبل از 7سالگی و می بایست حداقل در دو محیط (مثلا خانه یا مدرسه) بروز کند.


وی افزود: اختلال بیش فعالی دارای دودسته علامت اصلی است که عملکرد مناسب اجتماعی ،تحصیلی یا غیر درسی کودک را مختل می کند. کودکان بیش فعال بدون فکر کردن عمل می کنند و در تمرکز کردن مشکل دارند.


این متخصص بیان کرد: گاهی اوقات علایم پرتحرکی و کم تو جهی در کودکان سالم در حالات هیجانی و پراضطراب بروز می کند ولی در کودکان بیش فعال این علایم در مدت زمان طولانی و در شرایط و مکان های متفاوتی رخ می دهد.


به گفته وی عوامل مختلفی از جمله عوامل ژنتیکی و عوامل روانی _اجتماعی ،عوامل زیستی در بروز اختلال بیش فعالی دخیل هستند.


دکتر ضرغامی با بیان اینکه هنوز آگاهی جامعی از چگونگی ایجاد این اختلال وجود ندارد، گفت: احتمالا علت اصلی آن بیشتر به خاطر نقص در تکامل اعصاب می باشد.


متخصص اعصاب و روان دانشگاه علوم پزشکی فسا اضافه کرد: بعضی از والدین احساس گناه دارند و این فکر را دارند که پدر و مادر خوبی نبوده اند اما در واقع علت آن منشا زیست شناختی دارد که هنوز هم بدرستی شناخته شده نیست .


این پزشک متخصص توصیه کرد: پدر و مادران به کودک خود به دید کودک تنبل، نافرمان، شرور و فضول که رفتارشان از روی لجبازی است نگاه نکنند. والدین از روشهای جایگزینی برای تشویق کردن و تقویت کردن رفتارهای مثبت کودک و ایجاد حس موفقیت در کودکشان استفاده کنند.


دکتر ضرغامی گفت: برای پیروی کودک از قوانین باید قوانین واضحتر در فواصل کمتر و دفعات بیشتر بیان شود و سیستم تشویق و تنبیه قویتر درکنار آن استفاده شود.


متخصص اعصاب و روان گفت: از نظر تشخیصی هر کودک مشکوک به بیش فعالی باید به دقت تحت نظر یک پزشک معاینه شود و سابقه پزشکی ، خانوادگی، وضعیت بینایی، شنوایی وهوش اوبررسی شود.


وی با بیان اینکه درزمان تشخیص دیگر شرایط مثل افسردگی و اضطراب نباید مطرح باشد، اضافه کرد: دارو درمانی جزء اصلی و مهمی از برنامه درمانی کودکان مبتلا به بیش فعالی می باشد.


به گفته وی آموزش روشهای فرزند پروری به والدین نیز به روند درمانی کودک کمک خواهد کرد .

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 2730
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: