فراخوان پژوهشهای COVID-۱۹
به منظور مقابله با ویروس SARS-COV-۲ یا بیماری کووید ۱۹، مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران (نیماد) فراخوان حمایت از طرحهای پژوهشی با این موضوع را به شرح زیر اعلام میکند:
مهلت فراخوان: ۶ لغایت ۲۰ اردیبهشتماه ۱۳۹۹
روش ارسال طرح: ثبت درسامانه مدیریت پژوهش
اعتبار: مجموع اعتبار این فراخوان ۸۰ میلیارد ریال است. از آنجایی که در مجموع ۲۰۰ میلیارد ریال برای حمایت از پژوهشهای دانشگاهی در این حوزه به دانشگاهها اختصاص داده شده است در این فراخوان مطالعات مشابه مطالعات دانشگاهی پذیرفته نخواهد شد. مطالعات دانشگاهی در این حیطه را میتوانید با جستجو در سامانه کمیته ملی اخلاق در پژوهشهای زیست پزشکی بیابید.
نوع گرنت مورد پذیرش: فقط گرنت اصلی مؤسسه فعال خواهد بود.
فرم پروپوزال اولیه: سامانه مدیریت پژوهش مؤسسه از دو قسمت آنلاین و آفلاین تشکیل شده و برای ارسال پروپوزال هر دوقسمت باید تکمیل شود. فرمت پروپوزال اولیه (pre-proposal) را میتوانید از اینجا و یا در صفحات سامانه مدیریت پژوهش دانلود کنید. فرم پروپوزال میبایست به زبان انگلیسی تکمیل شود و در نظر داشته باشید خلاصه فارسی و انگلیسی (شامل تاریخچه، اهداف اختصاصی، روش کار و چگونه از نتایج استفاده خواهد شد) را میبایست در بخش آنلاین وارد کنید. لذا تهیه و در دست داشتن آن در هنگام ارسال پروپوزال الزامی است. مطالعه دقیق و اقدام مبتنی بر دستورالعمل مندرج در انتهای فرم پروپوزال اولیه برای ورود طرح به مرحله داوری الزامی است.
الزامات طرحها:
-موضوعات اولویتدار مؤسسه برای پذیرش طرح در این گرنت (جزئیات بیشتر درباره شناسایی و اولویتبندی نیازهای دانشی/ عناوین پژوهشی پژوهشهای مرتبط با COVID-۱۹)
-طرحهای چند مرکزی (multicentral) و چند زمینهای (multidisciplinary) در اولویت قرار خواهند گرفت.
- محصولات فناورانه (دارو، تجهیزات و ...) که در حال حاضر بخش خصوصی و یا سایر بخشهای دولتی بر روی آن سرمایهگذاری کرده باشند در اولویت نخواهند بود.
- محصولات فناورانه طرحهای پژوهشی مشمول آییننامه مالکیت فکری مؤسسه خواهند شد.
- کارآزماییهای بالینی به منظور بررسی درمانهای دارویی و غیر دارویی متعددی در حوزه کووید ۱۹ در ایران در حال انجام است (گزارش معاونت تحقیقات و فناوری را در اینجا ببینید). لذا طرحهای کارآزمایی بالینی و درمانی در این فراخوان مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت.
- بدیهی است طرحهایی که ایده و فرضیهای مشابه طرحهای در حال اجرا داشته باشد تنها در صورتی مورد بررسی قرار خواهد گرفت که استدلالهای کافی در مورد مزیتهای پژوهش تکراری مشابه ارایه شود (در قسمت innovation توضیح داده شود). مطالعات قبلی در این حیطه را میتوانید با جستجو در سامانه کمیته ملی اخلاق در پژوهشهای زیست پزشکی بیابید.
- حداکثر زمان اجرای طرح ۲ سال از تاریخ عقد قرارداد خواهد بود.
- طرحهایی که با همکاری محققان دانشگاههای خارج از کشور و با هدف انتقال دانش به داخل با رعایت سایر الزامات باشند از امتیاز بالاتری برخوردار خواهند بود.
- اعضای هیأت علمی دانشگاههای وزارت علوم نیز میتوانند محقق اصلی (PI) طرحهای این فراخوان باشند. هرچند همکاری با اعضای هیأت علمی حداقل یک دانشگاه علوم پزشکی ضروری است و اعتبار اختصاص یافته به این طرحها حداکثر ۱۵ درصد مجموع اعتبار این فراخوان است.
- محقق اصلی (PI) طرحهای درحال بررسی و یا در حال اجرا در مؤسسه میتوانند در این فراخوان هم به عنوان محقق اصلی طرح ارسال کنند. هرچند همکاری در طرحهای در دست داوری/در حال اجرا نمیتواند بیش از ۶ مورد باشد (اعم از محقق اصلی و همکار).
معیارهای پذیرش طرح:
- شایستگی علمی (Scientific merit) پژوهش پیشنهادی
- در اولویت بودن ایده پژوهشی
- عملی بودن اجرای آن و کاربردی بودن دستاوردهای آن در کشور
- سابقه محقق اصلی (PI) در پژوهشهای مشابه
- سوابق همکاران در پژوهشهای مشابه
- جلب همکاری اعضای هیأت علمی حداقل دو دانشگاه
داوری طرحها
پروپوزالهای اولیه (pre-proposal) همانند سایر فراخوانهای مؤسسه به روش غربالگری (امتیازدهی و رتبهبندی) مورد بررسی قرار میگیرند و پروپوزالهای برتر به مرحله دوم که تهیه و ارسال پروپوزال کامل (full proposal) است راه مییابند. داوری در مرحله پروپوزال کامل به شیوه ترکیبی امتیازدهی و ارایه نظر (comment) خواهد بود.
زمانبندی فراخوان(زمانبندی اعلام نتایج تقریبی است و با توجه به میزان همکاری داوران میتواند به تأخیر افتد):
ارسال پروپوزال اولیه: ۶ لغایت ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹
مهلت تأیید همکاری همکاران در پروپوزال اولیه: ۲۳ اردیبهشتماه ۱۳۹۹
اعلام نتایج غربالگری پروپوزالهای اولیه دریافتی: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹
ارسال پروپوزال کامل: ۱۴ لغایت ۳۰ خرداد ۱۳۹۹
اعلام نتایج داوری پروپوزالهای کامل: ۲۵ تیرماه ۱۳۹۹