• 1403/08/19 - 21:08
  • - تعداد بازدید: 248
  • - تعداد بازدیدکننده: 219
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

دیابت و سلامت روان برهم تاثیر گذارند

سلامت روان بر بسیاری از بخش‌های زندگی روزمره تأثیر می‌گذارد و بر نحوه تفکر و احساس، مدیریت استرس، ارتباط با دیگران و انتخاب تأثیرگذار است. یک مشکل سلامت روان می تواند پایبندی به برنامه مراقبت از دیابت را دشوارتر کند.

به گزارش وب دا فسا؛ افکار، احساسات، باورها و نگرش ها می توانند بر سلامت بدن شما تأثیر بگذارند. مشکلات سلامت روان درمان نشده، می تواند دیابت را بدتر کند. به همین ترتیب، مشکلات ناشی از دیابت می تواند مشکلات سلامت روان را بدتر کند. اما خوشبختانه اگر یکی بهتر شود، دیگری نیز بهتر می شود.

 

ارتباط  دیابت و سلامت روان:

از مهمترین اختلالات روانشناختی که می تواند بر دیابت و یا بالعکس دیابت بر سلامت روان تاثیر گذارد، موارد ذیل است:

 

1- افسردگی:

افسردگی یک بیماری پزشکی است که باعث احساس غم و اندوه می شود. می تواند باعث از دست دادن علاقه به فعالیت هایی شود که قبلاً از آن لذت می بردید. این می تواند مانع از عملکرد خوب شما در محل کار و خانه شود. هنگامی که نمی توانید دیابت خود را به خوبی مدیریت کنید، خطر ابتلا به مشکلات سلامتی مرتبط با دیابت افزایش می یابد.

افراد مبتلا به دیابت 2 تا 3 برابر بیشتر از افراد بدون دیابت در معرض ابتلا به افسردگی هستند. تنها 25 تا 50 درصد از افراد مبتلا به دیابت که افسردگی دارند، تشخیص داده می شوند و درمان می شوند. بدون درمان، افسردگی اغلب بدتر می شود.

 

علائم افسردگی می تواند خفیف تا شدید باشد و شامل موارد زیر است:

  • احساس غمگینی یا خالی بودن
  • از دست دادن علاقه به فعالیت های مورد علاقه
  • پرخوری یا عدم میل به غذا خوردن
  • نخوابیدن یا زیاد خوابیدن
  • مشکل در تمرکز یا تصمیم گیری
  • احساس خستگی شدید
  • احساس ناامیدی، تحریک پذیری، اضطراب یا گناه
  • داشتن درد یا درد، سردرد، گرفتگی عضلات یا مشکلات گوارشی

اگر فکر می کنید ممکن است افسردگی داشته باشید، با پزشک خود مشورت کنید تا برای درمان کمک کند. هر چه افسردگی زودتر درمان شود، برای شما، کیفیت زندگی و دیابت شما بهتر است.

 

2- استرس و اضطراب:

استرس بخشی از زندگی است، از ترافیک گرفته تا خواسته های خانواده تا مراقبت روزانه از دیابت. شما می توانید استرس را به عنوان یک احساس، حس کنید، مانند ترس یا خشم. همچنین می تواند یک واکنش فیزیکی مانند عرق کردن یا تپش قلب باشد.

 

اگر استرس دارید، ممکن است مثل همیشه از خودتان مراقبت نکنید. سطح قند خون شما نیز می تواند تحت تأثیر قرار گیرد. هورمون های استرس زا باعث افزایش یا کاهش قند خون به طور غیر قابل پیش بینی می شوند. استرس ناشی از بیماری یا آسیب دیدگی می تواند، قند خون شما را بالا ببرد. استرس طولانی مدت می تواند منجر به سایر مشکلات سلامتی یا بدتر شدن آنها شود.

اضطراب – احساس نگرانی، ترس، یا سرگیجه بودن – نحوه واکنش ذهن و بدن شما به استرس است. افراد مبتلا به دیابت 20 درصد بیشتر از افراد بدون دیابت در معرض اضطراب هستند. مدیریت یک بیماری طولانی مدت مانند دیابت منبع اصلی اضطراب برای برخی است.

می توانید با انجام برخی تمرینات آرامش بخش مانند مدیتیشن یا یوگا به کاهش استرس و اضطراب خود کمک کنید.

یک پیاده روی سریع می تواند آرامش بخش باشد و اثر آن می تواند ساعت ها باقی بماند.

تماس یا ارسال پیام به دوستی که شما را درک می کند (نه کسی که باعث استرس شما می شود!).

گرفتن مقداری زمان "شما". از هر کاری که انجام می دهید استراحت کنید. بیرون بروید، چیز جالبی بخوانید—هر چیزی که به شما کمک می‌کند، بهتر شوید.

مراقبت از خود:غذای سالم بخورید و به اندازه کافی بخوابید.

اضطراب می تواند مانند قند خون پایین باشد و بالعکس. ممکن است تشخیص آن و درمان موثر آن برای شما سخت باشد. اگر احساس اضطراب می کنید، قند خون خود را چک کنید و در صورت پایین بودن آن را درمان کنید.

همیشه مقداری استرس در زندگی وجود خواهد داشت. اما اگر احساس خستگی می کنید، صحبت با یک مشاور سلامت روان می تواند کمک کننده باشد.

 

3- پریشانی دیابت:

ممکن است گاهی اوقات، از مراقبت روزانه دیابت، احساس دلسردی، نگرانی، ناامیدی یا خستگی کنید. شاید شما سخت تلاش کرده اید اما نتیجه ای ندیده اید. یا علی‌رغم تلاش‌هایتان، به مشکل سلامتی مرتبط با دیابت مبتلا شده‌اید.

این احساسات طاقت فرسا، که به عنوان پریشانی دیابت شناخته می شوند، ممکن است باعث شوند که مراقبت از خود را متوقف کنید. ممکن است قند خون خود را کنترل نکنید، حتی از قرار ملاقات با پزشک صرف نظر کنید.

این اتفاق برای بسیاری از افراد مبتلا به دیابت - اگر نه بیشتر - اغلب پس از سال ها مدیریت خوب رخ می دهد.

ناراحتی دیابت می تواند مانند افسردگی یا اضطراب به نظر برسد، اما نمی توان آن را به طور موثر با دارو درمان کرد.

 نشان داده شده است که این رویکردها کمک می کنند:

  • مطمئن شوید که برای مراقبت از دیابت خود به یک متخصص غدد مراجعه می کنید. این متخصصان درک عمیق تری از چالش های دیابت دارند.
  • از پزشک خود بخواهید که شما را به یک مشاور سلامت روان که در زمینه بیماری های مزمن متخصص است، ارجاع دهد.
  • به جای اینکه فکر کنید باید روی همه چیز به طور همزمان کار کنید، روی یک یا دو هدف کوچک مدیریت دیابت تمرکز کنید.

 

سارا شجاعی - کارشناس سلامت روان مرکز مشاوره مبتنی بر سبک زندگی اسلامی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی فسا

  • گروه خبری : اخبار,اخبار ویدیویی,اطلاعیه ها,اخبار تصویری,اخبار سلامت,اداره خدمات پرستاری
  • کد خبر : 12174
کلمات کلیدی
خبرنگار سیستم
خبرنگار

خبرنگار سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: