• 1397/04/30 - 09:21
  • - تعداد بازدید: 163
  • - تعداد بازدیدکننده: 161
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

دومین مجمع سلامت شهرستان فسا با حضور مدیر کل امور اجتماعی سلامت وزارت بهداشت و مسوولین سازمانها و ادارات و سمن های سلامت شهرستان برگزار شد

3391

به گزارش وب دا؛ دکترعلی اصغر خالقی رییس دانشگاه علوم پزشکی فسا ضمن خیر مقدم به میهمانان و مسوولین ادارات و سازمانها و خیریه ها و سمن های حوزه سلامت شهرستان، گفت: یکی از برنامه های مغفول مانده چندین ساله قانون اساسی و از برکات جمهوری اسلامی که بعنوان بهترین اقدام ارزشمند دولت تدبیر و امید اجرا شد، مقوله تحول سلامت بود که مردم این خدمت عظیم را لمس کردند.


دکترخالقی با بیان اینکه مقوله سلامت تک محور نیست و همه باید سهم خود را ادا کنند، افزود: در مجمع سلامت، دستگاه ها و مردم بایستی مشارکت جدی داشته باشند و بسترسازی فرهنگی و اجتماعی لازم و ضروری است.


ریاست دانشگاه با اشاره به افزایش بیماریهای غیرواگیر بخصوص فشارخون و بیماریهای قلبی- عروقی، آسیب های حوادث ترافیکی در شهرستان فسا، بر ایفای نقش و همکاری دستگاه ها و سازمانهای مختلف تاکید کرد.


وی گفت: می بایست خیرین، انجمن ها و خیریه ها و سمن های شهرستان را به سوی مشارکت در امر سلامت هدایت کنیم.


دکترخالقی بر تشکیل مجمع سلامت محله در شهرستان فسا و لزوم همکاری شوراهای شهر و روستا تاکید کرد.


در ادامه سلیمان کرمی معاون استاندار و فرماندار ویژه و رییس مجمع سلامت شهرستان فسا ضمن تبریک دهه کرامت و ایام ولادت حضرت امام رضا(ع)، گفت: سلامت کامل یک فرد، برخورداری از سلامت روحی، جسمی، معنوی و اجتماعی است .


کرمی با بیان اینکه سلامت اجتماعی یکی از مقوله های مهم سلامت است، افزود: بسیاری از معضلات بهداشتی اجتماع باید با مشارکت خود مردم حل شود و تا زمانی که دخالت مردم اتفاق نیفتد نتیجه مطلوبی در حل آسیب های اجتماعی حاصل نمی گردد.


وی گفت: باید اقشار مردم در سنین مختلف به عنوان گروه هدف در بحث ارتقاء شاخص های سلامت احساس مسوولیت و همکاری با مسوولین سلامت شهرستان داشته باشند تا ضریب شاخص سلامت افزایش یابد . زیرا اولین و مهمترین کسانی که از بهبود شرایط بهداشتی نفع خواهند برد، خود مردم هستند .


فرماندار ویژه شهرستان فسا با اشاره به طرح مداخلات اجتماع محور در حوزه سلامت که طی چند سال گذشته توسط دانشگاه علوم پزشکی فسا در شهرستان در حال اجراست، گفت: این مهم یکی از اتفاقات بسیار خوب است که با هدف پیشگیری از آسیب های اجتماعی در محلات آسیب پذیر شهر اجرا شده و با آگاهی بخشی و توانمندسازی مردم و همچنین مشارکت و حل مشکلات توسط خود مردم نتایج بسیار خوبی حاصل شده است.


وی با تاکید بر ضرورت مشارکت مردم در سلامت، گفت: ما مسوولین باید اول به وظایف خود به نحو احسن عمل کنیم و سپس از مردم طلب مشارکت داشته باشیم.


ریاست مجمع سلامت شهرستان اظهار داشت: عملکرد دانشگاه علوم پزشکی فسا در ارتباط با حوزه سلامت و ایفای نقش اجتماعی منطبق بر معیارهای بهداشتی، قابل قبول و مورد رضایت است .


خانم دکترسمانه زمانی گرمسیری مدیر کل امور اجتماعی سلامت وزارت بهداشت با اشاره به نقش مردم در مشارکت اجتماعی، گفت: اساسا عصاره بحث سلامت اجتماعی، مشارکت اجتماعی مردم می باشد و اگر برای مردم سهمی در نظر نگیریم کارها بخوبی انجام نخواهد شد و شاهد تحول مثبت و تاثیر گذاری در سطح جامعه نخواهیم بود .


دکترزمانی با اشاره به اینکه سلامت 4 بعد دارد، افزود: جنبه های روانی، جسمی و معنوی سلامت شخصی و فردی است و جنبه اجتماعی آن حال سلامت است و هر آنچه که مربوط به احوال جامعه باشد در قالب اجتماعی قرار می گیرد .


وی در خصوص تعیین گرهای سلامت، اظهار داشت: سطح خانواده و اجتماع و مشارکت سازمان ها و نهادها در سلامت اهمیت زیادی دارد .


مدیر کل امور اجتماعی سلامت وزارت بهداشت به ضرورت اجتماعي شدن سلامت اشاره کرد و افزود: ابعاد سلامت و عوامل متعدد تاثیرگذاربه ویژه عوامل اجتماعی، تغییر الگوی بیماری‌ها از بيماري‌هاي واگیر به سمت غیر واگیر، افزایش نابرابری در بهره‌مندی از خدمات سلامت، تغییرات آب و هوایی و سایرعوامل تهدید کننده طبیعی سلامت، افزايش شهرنشيني و محدودیت منابع در دسترس دولت بیانگر ضرورت اجتماعی شدن سلامت می باشد.


دکترزمانی به بیان اهمیت تشکیل کانون های سلامت محله پرداخت و افزود: مشارکت اگاهانه وسازمان یافته مردم و مشارکت بخش های مختلف دولتی و غیر دولتی در امر سلامت لازم و ضروری است و نوع مشارکت مردم باید آگاهانه، داوطلبانه، مسوولانه و عادلانه باشد.


وی تاکید کرد: ما مسوولین می بایست در امر مشارکت مردم حوصله و سعه صدر داشته و به فکر حال خوب مردم و جامعه باشیم.


آقای مجتبی ذوالقدر قائم مقام ریاست در امور اجتماعی دانشگاه با اشاره به بندهایی از سیاست های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، هدف از ایجاد معاونت اجتماعی را جامه عمل پوشاندن به سیاست های کلی سلامت دانست.


ذوالقدر افزود: فراهم کردن امکان مشارکت ساختارمند مردم، توانمندسازی جوامع، تهیه سیمای سلامت محله، تقویت همکاری ها و تعامل بین بخشی در سطوح مختلف و تعهد همه نهادها و سازمانهای محلی از انتظارات مجمع سلامت است.


گفتنی است در این جلسه خانم دکتربهمنیار معاون غذا و داروی دانشگاه به بیان گزارشی از نحوه نظارت در سطح تولید و عرضه و اقدامات انجام شده و پیش روی این معاونت پرداخت و همچنین خانم دکترعلیزاده معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه گزارشی از سند ملی بیماریهای غیرواگیر و اقدامات انجام شده و انتظارات از سایر نهادها و سازمانها ارایه کرد و مقرر گردید کارگروه های تخصصی با ادارات و نهادهای مرتبط شهرستان برگزار گردد.

  • گروه خبری : اخبار تصویری
  • کد خبر : 2429
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

3391 3391 3391 3391 3391 3391 3391 3391
عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: