• 1397/12/18 - 10:55
  • - تعداد بازدید: 107
  • - تعداد بازدیدکننده: 106
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

در خریداری فرآورده های غذایی و بهداشتی تولید داخل و وارداتی به چه نکاتی توجه کنیم؟!/ نشانگر رنگی تغذیه ای راهنمای مطمئن برای ارتقای سلامتی

3856

مدیر نظارت بر فرآورده های غذایی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: همشهریان گرامی به نکات زیر در زمان خریداری فرآورده های غذایی و بهداشتی و آرایشی تولید داخل و وارداتی و نشانگر رنگی تغذیه ای برای مواد غذایی و آشامیدنی دقت نمایند .


 


به گزارش وب دا؛ مهندس زهرا مجدی در خصوص محصولات تولید داخل گفت: هنگام خرید محصولات دقت کنید برچسب آنها حاوی مطالبی باشد که به صورت واضح ، خوانا و پاک نشدنی بر روی بسته بندی درج شده باشد. این موارد شامل نوع فرآورده و نام تجاری و شماره پروانه بهداشتی ساخت یا شماره شناسه نظارت کارگاهی، تاریخ تولید و انقضا، وزن خالص، شماره سری ساخت، ترکیبات یا مواد تشکیل دهنده، نام و نشانی تولید کننده یا بسته بندی کننده، شرایط نگهداری محصول، هشدارها( در صورت لزوم)، نحوه مصرف و عبارت " ساخت ایران" و جدول نشانگر رنگی تغذیه ای برای مواد غذایی و آشامیدنی می باشد.


وی افزود: از خرید مواد غذایی فله ای و یا محصولات دارای بسته بندی فاقد مشخصات فوق پرهیز کنید، چرا که ممکن است در شرایط غیر بهداشتی و بدون رعایت استانداردهای مربوطه تولید شده باشد و در صورت بروز مشکل پیگیری قانونی امکانپذیر نیست و همچنین به دلیل نداشتن بسته بندی مناسب در معرض آلودگی ثانویه قرار دارد.


مدیر نظارت بر فرآورده های غذایی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه به نکات در خرید محصولات وارداتی اشاره کرد و تاکید کرد: همه فرآورده های غذایی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی خارجی باید دارای برچسب ردیابی، کنترل اصالت و سلامت کالا باشند. مواردی که روی برچسب مشاهده می گردد شامل:


GTN  (شناسه تجاری فرآورده): شماره 14 رقمی که برای هر نوع فرآورده در سطح جهان اختصاصی است.


UID ( شناسه ردیابی و رهگیری): شماره ای 20 رقمی که برای هر واحد فرآورده بر اساس استاندارد اختصاص داده شده است.


LOT( سری ساخت): شماره ای است که شرکت تولید کننده به هر سری ساخت محصول اختصاص می دهد.


EXP( تاریخ انقضا): بصورت روز/ ماه /سال


کد 16 رقمی : که زیر لایه اسکرچ وجود دارد و برای هر کالا اختصاصی است.


بارکد دوبعدی: جهت امنیت برچسب لحاظ شده و با بارکد خوان ویژه بازرسین خوانده می شود.


 


مجدی با اشاره به نشانگر رنگی تغذیه ای بیان کرد: این نشانگر راهنمایی مطمئن برای ارتقای سلامتی است و کمک می کند تا بتوانید با توجه به شرایط فیزیکی و جسمانی، بیماری های احتمالی و نیازهای فردی، انتخاب مناسبی از یک محصول غذایی داشته باشید. چراغ راهنمای تغذیه ای میزان 5 شاخص مهم مؤثر در سلامتی شامل میزان انرژی ( برحسب کیلوکالری)، میزان قند، چربی کل، نمک و اسیدهای چرب ترانس ( برحسب گرم ) را در هر سهم محصول مورد نظر به شما می دهد.


وی با بیان اینکه میزان شاخص های مذکور با سه رنگ قرمز، نارنجی و سبز مشخص می شود، گفت: رنگ سبز شما را به یک انتخاب مطمئن و سالم راهنمایی می کند و نشان می دهد آن شاخص در مقادیر مناسب سلامتی در محصول وجود دارد و مصرف آن مشکل ساز نیست. رنگ نارنجی نشان می دهد محصول میزان متوسطی از شاخص مورد نظر دارد و شما را به یک انتخاب نسبتا خوب راهنمایی می کند. رنگ قرمز نشان دهنده بالا بودن شاخص مورد نظر در محصول است و در مصرف آن ، مخصوصا برای افراد دارای مشکل، احتیاط لازم است و باید دقت کنید با توجه به فعالیت فیزیکی و شرایط جسمانی چه وقت و چه مقدار از محصول مصرف کنید.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 1967
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: