• 1403/08/20 - 14:55
  • - تعداد بازدید: 91
  • - تعداد بازدیدکننده: 86
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

خودمراقبتی مهمترین عامل در کنترل بیماری دیابت

خودمراقبتی در دیابت یکی از مهمترین عوامل برای تحت کنترل درآوردن این بیماری می باشد. خودمراقبتی فرآیندی فعال است که بیماران مبتلا به دیابت برای کنترل مطلوب بیماری خود، باید به صورت روزانه به انجام آن مبادرت ورزند.

به گزارش وب دا فسا؛ دیابت یک بیماری متابولیک است که با قند خون بالا مشخص می شود و به دسته های مختلف دیابت نوع یک، دیابت نوع 2 و دیابت بارداری طبقه بندی شده است.

دیابت چهارمین علت مرگ و میر در جهان در اثر بیماری ها بوده و هزینه های فراوانی را به جوامع و سیستم بهداشت و درمان تحمیل می کند. با پیشرفت بیماری دیابت، طیف گسترده ای از عوارض غیرقابل برگشت در بیمار ظهور می یابد. در نتیجه خودمراقبتی و کنترل قندخون در محدوه طبیعی جهت پیشگیری از بروزعوارض ناتوان کننده دیابت ضروری می باشد.

خودمراقبتی فرآیندی است که در آن، بیمار از آگاهی ها و مهارت های خود برای انجام رفتارهای توصیه شده به وی بهره گیری می نماید. بنابراین بیماران نه تنها بایستی قادر باشند، اطلاعات کافی در زمینه بیماری خود و چگونگی انجام مراقبت های لازم را کسب کنند؛ بلکه بایستی بتوانند از دانسته های خود در موقعیت ها و شرایط مختلف استفاده لازم را ببرند. در واقع بیماران برای خودمراقبتی و مدیریت بیماری خود، نیازمند دریافت اطلاعات صحیح و معتبر برای درک وضعیت خود و همچنین همکاری در برنامه های خودمراقبتی هستند

خودمراقبتی در دیابت یکی از مهمترین عوامل برای تحت کنترل درآوردن این بیماری می باشدخودمراقبتی فرآیندی فعال است که بیماران مبتلا به دیابت برای کنترل مطلوب بیماری خود، باید به صورت روزانه به انجام آن مبادرت ورزند. این فرآیند شامل پیروی از رژیم غذایی مناسب، مصرف به موقع دارو، خود پایشی قند خون یا ادرار، انجام فعالیت های منظم بدنی و مراقبت از پاها است .

 

توصیه های خودمراقبتی به بیماران مبتلا به دیابت:

- قند خون خود را در منزل اندازه گیری کنید. اندازه گیری قندخون به شما می گوید که رژیم غذایی، ورزش و داروهای شما چقدر خوب کار می کنند.

- مدیریت وزن و داشتن یک رژیم غذایی متعادل مهم است. مطمئن شوید که می دانید چگونه یک وعده غذایی متعادل با پروتئین و فیبر داشته باشید.

- تا حد امکان از غذاهای سالم و تازه استفاده کنید.

- در یک وعده غذایی زیاد غذا نخورید. این کمک می کند تا قند خون خود را در محدوده خوبی نگه دارید.

- هر روز 30 تا 60 دقیقه پیاده روی، دویدن یا دوچرخه سواری را امتحان کنید. فعالیتی را انتخاب کنید که از آن لذت می­برید و به احتمال زیاد به آن ادامه می دهید.

- در صورت کاهش بیش از حد قند خون، غذا یا آب میوه همراه داشته باشید.

- آب اضافی بنوشید.

- داروهای خوراکی یا انسولین طبق دستور پزشک مصرف شود.

برای بررسی های دوره ای، هر سه ماه یا هر چند وقت یک بار به پزشک مراجعه کنید.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار ویدیویی,اطلاعیه ها,اخبار تصویری,اخبار سلامت,اداره خدمات پرستاری
  • کد خبر : 12190
کلمات کلیدی
خبرنگار سیستم
خبرنگار

خبرنگار سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: