• 1396/08/09 - 08:09
  • - تعداد بازدید: 165
  • - تعداد بازدیدکننده: 164
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

خودكشی از جمله ده علت اصلی مرگ در كشورهای مختلف جهان است/تاکید مسوول واحد سلامت روانی ، اجتماعی و اعتیاد دانشگاه بر لزوم اجرای طرح ادغام پیشگیری از خودكشی در نظام شبكه بهداشتی

2852

به گزارش وب دا؛ دکتر سید محمد حسین اجاقی مسوول واحد سلامت روانی ، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا  در کارگاه پیشگیری از خودکشی که با حضور کارکنان و کادر درمانی بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) برگزار شد،  گفت: خودكشی از جمله ده علت اصلی مرگ در كشورهای مختلف جهان است و سالانه بیش از یك میلیون نفر در سال خودكشی می‌كنند.


دکتراجاقی افزود: آمار خودكشی در ایران هر چند در مقایسه با كشورهای دیگر پایین ‌تر است اما بررسی انجام گرفته در كشور نشان می‌دهد كه در سال‌های 76-65 حدود 6 برابر افزایش داشته است و این میزان بدون درنظر گرفتن میزان رشد جمعیت طی این سال‌های اخیر می‌باشد.


وی بیان داشت: طبق آمار‌های منتشر شده تعداد تقریبی افرادی كه در ایران خودكشی می‌كنند سالانه حدود 5000 نفر می‌باشد، علاوه بر آن تعدادی از افراد در مناطق مختلف كشور خودكشی می‌کنند ولی در آمار كلی سالانه جای ندارند و خودکشی منجر به فوت حداقل برای 6 نفر تاثیر منفی و پیامدهای روانی بدنبال دارد.


دکتراجاقی با اشاره به اینکه پیشگیری از خودكشی همیشه بعنوان یك مشكل بهداشتی مطرح بوده و همواره مورد توجه  وزارت بهداشت بوده است، افزود: در حال حاضر طرح هایی تحت عنوان "پیشگیری از خودكشی با درمان افسردگی" و" تدوین برنامه پیشگیری از خودكشی قابل ادغام در PHC" در سال‌های 87-86 در دست انجام بوده با این هدف كه بتوان با برنامه ریزی كشوری در كاهش پیشگیری از خودكشی راهكار‌های لازم را ارایه نمود.


مسوول واحد سلامت روانی ، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه  گفت: براساس آمارهای منتشر شده، میزان خودكشی 1/3 درصد در 100 هزار نفر در سال 1363 به 6/4 درصد در 100 هزار نفر جمعیت در سال 1384 رسیده است. خودكشی در مردان 7/6 در 100 هزار نفر نهمین علت مرگ و میر و در زنان 1/5 در صد هزار نفر دهمین علت مرگ و میر بوده است.


به گفته وی در سال‌های اخیر با توجه به افزایش اقدام به خودكشی و مشكلات اجتماعی دیگر ناشی از آن، موجب گردید تا ضرورت توجه به بر نامه ریزی پیشگیری از خودكشی بیش از پیش احساس شود و نسبت به اجرای طرح ادغام پیشگیری از خودكشی در نظام شبكه بهداشتی اقدام گردد.


دکتراجاقی با تاکید بر اینکه جهان در طول دو دهه آینده شاهد تغییرات عمده در نیازهای بهداشتی مردم خواهد بود، اظهار داشت: جهت اصلی این تغییرات تبدیل عوامل اصلی مرگ و میر از بیماریهای واگیر دار به بیماریهای غیر واگیر دار نشانه گرفته و نه تنها زندگی انسانها را در معرض خطر مستقیم قرار داده بلكه در اثر بار عظیم ناتوانی كه به دنبال آنها ایجاد میگردد از یك سو سهم عمده‌ای از منابع اندك بهداشتی درمانی كشور می‌بایست صرف توانبخشی دوباره مبتلایان شده و از سوی دیگر بخش عظیمی از نیروهای فعال و مولد كشور را از چرخه تولید خارج می‌كند و به همین دلیل می‌توان گفت امروزه دشواریهای جدی و جدیدی فرا روی نظام بهداشتی قرار گرفته است.


وی افزود: در بعد جهانی پیش بینی‌های تلخی توسط سازمان بهداشت جهانی، دانشگاه هاروارد و بانك جهانی در زمینه بیماری‌های غیر واگیر دار شده است.بر طبق این پیش‌بینی‌ها در طول 20سال آینده مرگ ناشی از این بیماری‌ها با افزایشی بیش از سه برابر از 28 میلیون نفر در سال 1990 به 94/7 میلیون نفر در سال 2020 خواهد رسید و بار جهانی بیماری‌ها سمت و سویی تازه یافته و از تمركز بیماری‌ها در گروه بیماری‌های واگیر دار كاسته شده و بیماری‌های غیر واگیردار با مرگ ومیر كمتر اما عوارض بیشتر جایگزین آنها می‌شوند.


مسوول واحد سلامت روانی ، اجتماعی و اعتیاد اظهار داشت: هر 40 ثانیه یک نفر در سراسر دنیا جان خود را در اثر خودکشی از دست میدهندو هر 3 ثانیه یک نفر اقدام به خودکشی می‌کند.


وی با بیان اینکه  خودکشی جزء 3 علت اصلی مرگ افراد 35-15 سال است، افزود: هر خودکشی حداقل برای 6 نفر دیگر تأثیر بدی دارد و تأثیرات روانشناختی، اجتماعی و اقتصادی خودکشی بر خانواده و جامعه غیرقابل اندازه‌گیری است.


دکتراجاقی گفت: خودکشی به معنای خاتمه زندگی به دست خودفرد است.اگر کسی دست به خودکشی بزند ولی زنده بماند به این رفتار اقدام به خودکشی میگوییم. پدیده افكار خودكشی در بسیاری از اقشار مردم از جمله (جوانان، مردان، زنان و افراد مسن) دیده می‌شود. كه عدم پیشگیری از آن می‌تواند اقدام به خودكشی را بهمراه داشته باشد.


خودکشی یک مشکل پیچیده است که علل یا دلایل متعددی دارد خودکشی در نتیجه تعامل عوامل متعدد زیست شناختی، ژنتیک، روانشناختی، اجتماعی، فرهنگی، و محیطی بوجود می‌آید.


توضیح این موضوع که چرا برخی افراد تصمیم به خوکشی می‌گیرند در حالی که برخی دیگر در شرایط یکسان یا حتی بدتر از آن چنین کاری نمی‌کنند مشکل است. با این حال بیشتر خودکشی‌ها قابل پیشگیری هستند.


وی با بیان اینکه  خودکشی در حال حاضر یک مشکل بزرگ بهداشت عمومی درتمام کشورهاست، گفت: خود كشی در گروه سنی 19-15 ساله پنجمین علت مرگ ولی در بسیاری از كشور‌های جهان علت اول یا دوم مرگ در این گروه سنی است.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 2968
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: