خطر ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی - عروقی در مادران شیرده کمتر است
کارشناس بهداشت خانواده معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: اغلب زنان میدانند که شیر مادر برای سلامت نوزادان و کودکان مفید است و از آنها در برابر ابتلا به انواع بیماریها حفاظت میکند، اما در مورد اثرات مثبت شیردهی بر سلامت مادران کمتر صحبت شده است.
به گزارش وب دا؛ فاطمه شهیدی در خصوص مزایایی که شیردهی به کودک برای مادران دارد، افزود: خطر ابتلا به سرطان پستان، سرطان تخمدان، دیابت نوع دو، چاقی، فشارخون و روماتیسم مفصلی در زنانی که کودکانشان را با شیر خود تغذیه میکنند، کمتر است.
وی با بیان اینکه مطالعات نشان میدهد که خطر ابتلا به سرطان پستان به ازای هر ۱۲ماه شیردهی چهار و سه دهمدرصد کاهش مییابد، ادامه داد: تولد هر فرزند نیز ۷درصد از خطر ابتلا به این سرطان کم میکند و شیردهی سبب میشود که خطر ابتلا به سرطان پستان و تخمدان در زنانی که سابقه خانوادگی دارند، تا یک سوم کاهش یابد.
کارشناس بهداشت خانواده معاونت بهداشت دانشگاه اضافه کرد: سرطان پستان اولین سرطان رایج میان زنان و پس از سرطان ریه دومین سرطان معمول در میان زنان و مردان است. در سال جاری میلادی حدود ۲میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا شدهاند.
شهیدی اظهار کرد: شیردهی کمک میکند تا متابولیسم بدن افزایش یابد و به این ترتیب با تنظیم میزان قند خون از خطر ابتلا به دیابت نوع دو، چاقی، فشارخون و بیماریهای قلبی - عروقی کاسته میشود.
۱تا ۷آگوست با عنوان هفته جهانی تغذیه با شیر مادر با شعار " از مادران حمایت کنید تا بتوانند در هر زمانی و در هر جایی به نوزادشان شیر بدهند" نامگذاری شده است.