• 1403/08/21 - 09:11
  • - تعداد بازدید: 69
  • - تعداد بازدیدکننده: 68
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
معاون بهداشت وزارت بهداشت:

جوانی جمعیت اولویت وزارت بهداشت در دولت چهاردهم است/ ۱۷ سال آینده از هر سه ایرانی یک نفر سالمند خواهد بود

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه اولویت اصلی وزارت بهداشت در دولت چهاردم مسئله جوانی جمعیت است، گفت: تبیین مسئله جوانی جمعیت با اتحاد جدی تمامی ارگان ها، تغییر نگرش درمسئولین و پای کار آمدن همه، موجب یک تغییر مثبت و جبران این بحران پیش بینی شده خواهد شد.

به گزارش خبرنگار وبدا، دکتر علیرضا رئیسی در اولین رویداد ملی نفس با شعار هم نفس با نفس که صبح امروز ( یکشنبه ) ۲۰ آبان ماه به همت بسیج جامعه پزشکی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، اظهار کرد: همکاری وزارت بهداشت و بسیج دارای یک تاریخچه و دیرینه ای موفق بوده است که جای قدردانی دارد.
به گفته وی  هرساله به طور میانگین حدود ۴۵۰ هزار مرگ به دلایل مختلف در کشور اتفاق می‌افتد. این درحالی است که در حال حاضر تعداد تولد در کشور به یک میلیون در سال می‌رسد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: در این راستا ۵۵۰ هزار نفر در سال به جمعیت کشور اضافه می‌شود. با کاهش آمار فرزندآوری در کشور، پیش بینی می‌شود تا ۱۷ سال دیگر از هر سه ایرانی یک نفر سالمند باشد.

دکتر رئیسی در ادامه بیان کرد: با ادامه این روند و افزایش مرگ و میر و در مقابل کاهش میزان موالید، ۲۰ سال آینده رشد جمعیت به صفر خواهد رسید  و در سال ۱۴۸۰ جمعیت ایران به زیر ۵۰ میلیون می رسد که بیشتر آن سالمند هستند.

وی اظهار داشت: در ۲۰ سال آینده که ایران جمعیتی زیر ۵۰ میلیون خواهد داشت، جمعیت کشور همسایه ما در شرق کشور به ۵۰۰ میلیون نفر می‌رسد، و دیگر کشور همسایه در غرب به ۳۸۰ میلیون نفر خواهد رسید و اینجا عمق فاجعه درک می‌شود.

دکتر رئیسی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در رابطه با این موضوع افزود: بحث جوانی جمعیت و بحران سالمندی یک موضوع علمی است که آینده کشور را در بردارد. این وضعیت خیلی دور نیست و اکنون برای کشور ژاپن ایجاد شده همانطور که سالانه در همین راستا به دلیل نبود دانش آموز ۵۰۰ مدرسه در ژاپن تعطیل می‌شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: ما تنها کشور در دنیا هستیم که این اتفاق فقط ظرف ده سال افتاده و از شش فرزندی به زیر سه فرزند رسیده‌ایم. این موضوع باید تبیین شود و مسئله جمعیت باید جدی گرفته شود.

وی اعلام کرد: از نظر من مهم‌ترین عامل نجات جمعیت این است که تمام مسئولین روی این موضوع اعتقاد و اتحاد جدی داشته باشند. هر ارگانی باید تعهد عملی خود را در اختیار بگذارد. همه موضوعات بر عهده مردم نیست و مسئولین باید وظیفه خود را درست انجام دهند. در برگزاری هر موضوع و برنامه باید یک پیوستی به عنوان جوانی جمعیت داشته باشد.

رئیسی افزود: پدیده سقط در دنیا موضوع مهمی است و در خیلی از کشورهای اروپایی سقط ممنوع است. برخلاف وجود سقط قانونی در کشور در بقیه کشورها صفر و ممنوع است. وظیفه ما بررسی علت سقط، کاهش دغدغه‌ خانواده‌ ها و میزان تقاضای سقط است که باید آسیب شناسی شود.

وی گفت: طبق آمار۲۰۲۴، ۷۳ میلیون سقط القایی در دنیا به ثبت رسیده است.مطالعه‌ای در دانشگاه های علوم پزشکی کرمان و اراک انجام شد و نتیجه دلایل سقط به این ترتیب بیان شد که ۴۱ درصد مربوط به نخواستن فرزند بیشتر و ۲۱ درصد مشکلات مالی است و همچنین شیوع سقط در خانم‌هایی که همسرشان بیکار و شغل آزاد دارد بیشتر است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به مطالعه سقط غیر قانونی در سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷ افزود: تعداد ۸۴ درصد خانم هایی که سقط غیرقانونی و عمدی انجام داده اند دچار عارضه شدیدی شدند و همچنین ۸۸ درصد این موارد منجر به بستری در بیمارستان شده است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان داشت: در سال ۱۴۰۲ یک مطالعه دانشگاه علوم‌پزشکی قزوین نشان داد که ۲۷.۷ دهم درصد خود مادر اقدام به سقط کرده است که اقدام جدی در مقابله با راهکارهای سقط عمدی از جمله پخش برخی داروها و بقیه موارد ضروری است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: کاهش تقاضای سقط با رویکرد صحیح از جمله فرهنگ‌سازی و کارکردن جدی در این زمینه هم به صورت علمی و هم فرهنگی در پیشگیری از این بحران ضروری است.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار ویدیویی,اطلاعیه ها,اخبار تصویری,اخبار سلامت,اداره خدمات پرستاری
  • کد خبر : 12198
کلمات کلیدی
خبرنگار سیستم
خبرنگار

خبرنگار سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: