• 1397/06/14 - 10:07
  • - تعداد بازدید: 101
  • - تعداد بازدیدکننده: 97
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه؛ از منجمد کردن و در معرض آفتاب و گرما قرار دادن بطری آب معدنی خودداری کنید

3510

به گزارش وب دا؛ مهندس محمد کاظم حیدری کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: امروزه استفاده از آبهای بطری شده در بسیاری از نقاط جهان متداول شده است و به یکی از ضروریات زندگی تبدیل و مصرف این آبها غیر قابل اجتناب به نظر می رسد.


حیدری افزود: هر چند آبهای بسته بندی شده باعث دسترسی بسیاری از انسانها به آب سالم و بهداشتی شده است ولی چالشها و تهدیداتی را نیز پیش روی سلامت انسانها و محیط زیست قرار داده است.


کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه در خصوص استفاده از آبهای بطری شده و تاثیرات آن بر سلامت انسان گفت: بطری های آب معدنی که معمولا از جنس پلی اتیلن تری فتالات هستند در شرایط نامناسب دمایی نظیر انجماد یا دماهای بالاتر از 60 درجه سانتی گراد همچنین قرار گرفتن در معرض تابش نور خورشید و نگهداری آب به صورت طولانی مدت در آنها، موادی نظیر آنتیموان و ترکیبات فنولی را به درون آب آزاد می کنند که می تواند باعث به مخاطره افتادن سلامت انسان شود.


وی اظهار داشت: در تحقیقی که توسط  آقای مسعود نوشادی و خانم لیلا عبدالهی درسال 92 در دانشگاه شیراز با موضوع " نشت آنتیموان به درون آب بطری های PET  انجام شد، نشان داد که در هفته اول و دوم بعد از تولید آب معدنی میزان آنتیموان درون اب معدنی کمتر از حد مجاز آلودگی (5ppb) و در هفته چهارم یک نمونه و در هفته هشتم سه نمونه ی آب معدنی، دارای غلظتهای بیشتر از حد مجاز آلودگی استاندارد ایران بودند همچنین بررسی ها نشان داد که  تغییرات PH آب معدنی، دمای انجماد 20- و دماهای 60 و 80 درجه سانتی گراد، اشعه فرابنفش و نورخورشید نیز باعث افزایش میزان آنتیموان آبهای بطری شده به بیشتر از حد مجاز استاندار می شود .


مهندس حیدری گفت: قرار ندادن آبهای بطری شده در معرض آفتاب، همچنین عدم انجماد آب معدنی و استفاده نکردن از آب معدنی هایی که در خودرو و در شرایط گرم باقیمانده اند برای حفظ سلامت ضروری است .


 وی خاطرنشان کرد: آبهای بسته بندی شده از نظر ترکیبات نسبت به آب شرب لوله کشی عرضه شده در بسیاری از شهرهای ایران برتری خاصی ندارند و استفاده از آب شرب لوله کشی و نگهداری آن در بطری های شیشه ای برای آشامیدن بهترین گزینه می باشد و برای کودکان نیز در فصلهای گرم که با قطعی آب روبرو هستیم و احتمال سیفون معکوس و ورود آلودگی به شبکه آب آشامیدنی وجود دارد، می توان از آب لوله کشی جوشانده شده استفاده نمود.  


کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه استفاده از بطری های شیشه ای را که در برخی از کشورهای توسعه یافته برای بسته بندی آب متداول شده است را جایگزینی مناسب برای بطری های PET دانست.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 2310
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: