• 1396/12/13 - 17:04
  • - تعداد بازدید: 155
  • - تعداد بازدیدکننده: 149
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بیماری (AMD) شایعترین علت نابینایی در افراد بالای 60 سال

به گزارش وب دا؛ دکتر رضا رحیمی جراح و متخصص بیماریهای چشم گفت: بیماری (AMD) مهمترین علت نابینایی افراد در سن بالای ۶۰ سال است.


دکتر رضا رحیمی با بیان اینکه دژنراسيون ماکولا می تواند سبب کاهش تدريجي يا ناگهاني دید شود، اظهارداشت: کم‌ بینایی از عوارض بیماری تخریب ماکولایی وابسته به سن است و به طور کلی هدف از اقدامات درمانی در این عارضه جلوگیری از روند پیشرفت بیماری است.


این جراح چشم بیان کرد: اگر خطوط مستقيم را موجدار مي بينيد، ديدتان تار است، يا لکه هاي تيره در مرکز ديد خود مي بينيد احتمال دارد که دچار علائم اوليه دژنراسيون ماکولا شده باشيد.


دکتر رحیمی اضافه کرد: در فرد مبتلا به دژنرسانس ماکولا ديد مرکزي مختل شده و بيمار در مرکز ديد خود لکه اي سياه مي بيند.


وی گفت: به دلیل افزایش پیش بینی شده در افراد سالخورده به غیر از عواقب مخرب آن بر زندگی روزانه بیمار، تاثیر اقتصادی قابل توجهی در جامعه دارد.


این جراح چشم بیان کرد: هیچ درمان کاملی برای دژنراسیون ماکولا وجود ندارد، اما می توان آن را با ویتامین ها، لیزر درمانی، داروها و وسایل کمک بینایی درمان کرد .


به گفته وی در این عارضه مواد اضافی که ناشی از کم فعالیت بودن سلول‌های چشم است، در چشم تجمع پیدا می‌کند که در نهایت باعث آسیب سلولی در سطح شبکیه و کم‌خونی می‌شود.


دکتررحیمی با بیان اینکه دژنراسيون ماکولا شايعترين علت کوري در جهان است، گفت: در اين بيماري ماکولا يا لکه زرد تخريب مي شود ؛ماکولا قسمت حساس به نور شبکيه و مسئول ديد مستقيم و واضح است که براي کارهاي دقيق مثل خواندن و رانندگي لازم است.


این پزشک افزود: دژنراسيون ماکولا بر دو نوع است:نوع خشک که شايعتر بوده و حدود ۹۰% بيماران به اين نوع مبتلا مي شوند، نوع تر معمولا با کاهش ديد شديدتر و جدي تري همراه است.


این جراح با اشاره به اینکه در اکثر موارد اين بيماري با افزايش سن بوجود مي آيد بیان کرد: دژنراسيون ماکولا در افراد بالاي ۶۵ سال شايعتر بوده و زنان بيشتر به اين بيماري مبتلا مي شوند.


به گفته وی سابقه خانوادگي، مصرف سيگار، فشار خون بالا، دوربيني و چاقي شانس ابتلا به این بيماري را افزايش مي دهد.


جراح چشم اضافه کرد: مبتلایان به نوع خشک بیماری تخریب ماکولایی باید فعالیت فیزیکی داشته باشند و از سبزیجات و میوه‌های تازه در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنند.


وی با بیان اینکه این گروه از افراد باید گوشت قرمز را کمتر و گوشت سفید مانند ماهی را بیشتر مصرف کنند اظهار داشت: اشخاصی که به نوع خشک بیماری تخریب ماکولایی وابسته به سن دچار هستند، باید روغن زیتون را جایگزین روغن‌های جامد در برنامه غذایی روزانه خود کنند.


وی تاکید کرد: مبتلایان به این عارضه باید در صورتی که از بیماری‌های زمینه‌ای مانند فشار خون و اختلالات قلبی و عروقی رنج می‌برند، باید بیماری خود را کنترل کنند.


گفتنی است دکتررضا رحیمی دوره پزشکی خود را در دانشگاه علوم پزشکی فسا گذرانده اند.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 2699
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: