برگزاری همایش معاونین توسعه مدیریت و منابع دانشگاه های علوم پزشکی کشور و سازمان های وابسته وزارت بهداشت با تأکید بر دستیابی به روحیه خودباوری، مدیریت اخلاق مدارانه، انضباط و شفافیت مالی
دکتر رحیمی گفت: تکیه بر نقاط قوت موجب ایجاد اعتمادبهنفس و روحیه خودباوری در مجموعه میشود که اگر اینچنین شود آن سیستم در تمام حوزهها به شکوفایی میرسد.
به گزارش وبدا فسا به نقل از روابط عمومی معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، همایش معاونین توسعه مدیریت و منابع کشور، دوم اسفندماه سال جاری به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.
مدیریت بدون اخلاق مفهومی ندارد
در این همایش دکتر بهروز رحیمی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت ضمن تبریک اعیاد ماههای رجب و شعبان، از حضور معاونین دانشگاهها، دانشکدههای علوم پزشکی و سازمانهای وابسته وزارت بهداشت تشکر کرده و گفت: تنها با استفاده از خرد جمعی میتوان بر مشکلات پیش رو فائق آمد.
وی در ادامه گفت: انتقال دانش و دانایی از سوی معاونین باتجربه به سایر معاونین، موجب تحرک و پویایی سیستم است و به رشد و بالندگی نظام سلامت کمک میکند.
دکتر بهروز رحیمی در ادامه به اهمیت مدیریت باصلابت تکیه کرد و گفت: مدیریت در نظام سلامت فرهنگ "نمیشود" و "نیست" را نمیپذیرد، در مدیریت نظام سلامت باید همه موانع با عقلانیت و با تکیه بر افکار جمع برطرف شود تا بتوانیم بهسلامت از سد مشکلات عبور کنیم.
وی همچنین تصریح کرد: نفی کردن و تکیه بر افکار منفی تبعات جبرانناپذیری دارد و باید بتوانیم روحیه امید و پویایی را به جامعه کنونی تزریق کنیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به نحوه مدیریت صحیح در یک کشور اسلامی اشاره کرده و افزود: هرگز نباید اخلاق و انسانیت را از مقوله مدیریت جدا کرد که اگر چنان شود از مدیریت بدون اخلاق هیچ نمیماند، مدیریت باید با اخلاق ترکیب شود و اخلاق همواره در قاطعانه رفتار کردن بروز و ظهور پیدا میکند.
صورتهای مالی رکن تصمیمهای اداری هستند
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در این همایش با تأکید بر اهمیت صورتهای مالی در دانشگاهها گفت: صورتهای مالی دقیق و صحیح موجب ایجاد انضباط مالی در دانشگاهها میشوند و ازآنجاکه میدانیم این صورتهای مالی رکن قسمخورده تصمیمهای اداری هستند میتوانند در مدیریت نظام سلامت راه را روشن کرده و خطمشیها را تعیین کند.
وی در ادامه بر اهمیت حسابداری تعهدی تکیه کرده و تصریح کرد: تمام تصمیمهای اساسی مجموعه دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور باید بر اساس حسابداری تعهدی اخذ شود.
وی با اشاره به اهمیت انضباط مالی در تمام بخشها و بهکارگیری آن در توسعه همهجانبه، بهصورت توصیهای تصریح کرد: باید در برقراری انضباط مالی دقت کافی صورت گرفته و صورتهای مالی همواره باید بررسی شود.
دکتر رحیمی در ادامه به اهمیت مطالعات اقتصادی و آگاه بودن معاونین به مباحث بودجهای و کلان اقتصادی کشور تأکید کرد و گفت: مطالعات حوزه اقتصادی و مفاهیم بودجهای باید در دستور کار باشد و لحظهای از این رصدها غافل نباشیم چراکه ضربههای اساسی از غفلتهای کوتاهمدت ایجاد میشود.
معاون وزیر بهداشت در ادامه به تشریح انضباط مالی و زوایای پنهان و آشکار آن پرداخته و خاطرنشان کرد: انضباط مالی شفافیت ایجاد میکند و این امر موجب میشود مسیر ارائه خدمت از ابتدا تا انتها در معرض دید همگان باشد و این روند برای اذهان عمومی نمایان است.
وی در بخشی دیگر، وظایف اصلی و عمده معاونین توسعه را تشریح و تصریح کرد: معاونین توسعه باید خود را ملزم به پایبندی به قانون مداری، رعایت اخلاق حرفهای و شفافیت در همه فعالیتها کنند که همه اینها در قالب انضباط مالی ظاهر میشود.
آموزش رکن اصلی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است
دکتر بهروز رحیمی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، آموزش در دانشگاهها را اولویت اول و رسالت اصلی این وزارتخانه دانسته و تصریح کرد: شخصیت اصلی وزارت بهداشت و نیز همه دانشگاهها در آموزش خلاصه میشود و پایه و اساس هر دانشگاه بر اساس شاکله آموزش شکل میگیرد و نیز عیار دانشگاهها بر این اساس سنجیده میشود و اگر آموزش به حاشیه رانده شود دانشگاه با سایر ادارهها تفاوتی ندارد، پس حال که چنین وظیفه خطیری بر عهده ما نهاده شده است باید برای دستیابی به اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی تلاش کنیم و سعی کنیم به مقوله آموزش در دانشگاهها خللی وارد نشود.
تأکید بر دستیابی به روحیه خودباوری
دکتر رحیمی با اشاره به اهمیت رعایت مراتب اداری گفت: باید تلاش کنیم در سراسر کشور و همچنین در همه دانشگاهها بر اصول اصلی دیپلماسی پایبند باشیم و همواره سعی کنیم بر نقاط قوت استان خود و همچنین دانشگاه خود تکیه کنیم.
وی افزود: تکیه بر نقاط قوت موجب ایجاد اعتمادبهنفس و روحیه خودباوری در مجموعه میشود که اگر اینچنین شود آن سیستم در تمام حوزهها به شکوفایی میرسد.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت مستندات در نظام سلامت گفت: همواره باید در ارائه گزارشها در تمام بخشها بر نمودارها، ترازها و اعداد و ارقام تکیه کرد چراکه اگر گزارشی بر اساس مستندات ارائه شود اثرگذاری بیشتری دارد.
بررسی روند پروژههای عمرانی و نمایش درصد پیشرفت پروژهها در کشور، روند اخذ مجوزهای استخدامی، طرح دارویار، نحوه پرداخت بیمهها، مولدسازی و تأکید بر ثبت املاک در سامانه سادا از دیگر موارد تأکید شده توسط معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در این نشست بود.
لازم به ذکر است نشست مذکور در سال بینالمللی همایشهای رازی واقع در دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهر تهران برگزار شد.
نظر دهید