برگزاری نشست سه روزه معاونین فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور به میزبانی قم
نشست معاونین فرهنگی و دانشجویی دانشگاه ها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور به مدت سه روز از تاریخ ۲۹ لغایت ۳۱ فروردینماه ۱۴۰۳ با حضور دکتر شیراوژن معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی قم در حال برگزاری است.
به گزارش وب دا فسا به نقل از مفدا؛ معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به شعار سال و نقش دانشگاههای علوم پزشکی در تحقق این شعار گفت: یکی از کارهایی که میتوان انجام داد این است که در هر استان یک شرکت داروسازی ایجاد شود و توجه به تقویت گردشگری سلامت نیز از دیگر اموری است که میتواند به تحقق شعار سال کمک کند.
عباس شیراوژن با اشاره به افزایش تحرکات و ابزارهای شیطان در عصر حاضر، اظهار کرد: پیامبر(ص) در روایتی فرمودند شیطان القائاتی دارد و وعدههای شر میدهد و حق را تکذیب میکند؛ ولی از طرف دیگر وعدههای فرشتگان به خیر و حق است؛ بنابراین هرکس القائات خیر داشت بداند که از جانب حق و فرشتگان است و هر کس القائات شر داشت بداند که از جانب شیطان است و باید از آن پرهیز کند.
وی با بیان اینکه شیطان یک موجود افسانهای نیست، گفت: شیطان دشمن انسان است و با استفاده از حربههایی مانند القای شر، تزیین شر، توصیه به گناه و به تأخیرانداختن توبه نقشههای خود را دنبال میکند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: هرچه فرد بیشتر به ولایت اهلبیت(ع) نزدیک میشود بیشتر مورد هجمههای شیاطین قرار میگیرد؛ بنابراین راهکارهایی در دین برای در امان ماندن از شر شیطان وارد شده است که از آن جمله میتوان به قرائت قرآن، دعا و صدقه اشاره کرد.
وی با بیان اینکه ما علاوه بر شیاطین جنی شیاطین انسی هم داریم، گفت: مسئولان موقعیتها و مزیتهایی دارند که شیاطین برای آنها طرح و برنامه ویژهای دارند و باید به آن توجه کنیم.
شیراوژن در ادامه به بحث انتخابات سال گذشته اشاره کرد و گفت: تلاش و پیشبینی افرادی که به دنبال ضربهزدن به ملت ایران هستند این بود که مشارکت در انتخابات زیر ۲۰ درصد باشد و همه توان خود را به کار گرفتند؛ ولی عموم مردم مؤمن و جامعه ایمانی بهپای صندوقهای رأی آمدند و حماسه پرشوری را رقم زدند.
دانشگاههای علوم پزشکی از آزمون انتخابات سرافراز بیرون آمدند
وی با بیان اینکه دانشگاههای علوم پزشکی پر تلاش و فعالانه حضور پیدا کردند و سرافراز بیرون آمدند، گفت: فضای دانشگاهی ما بهویژه دانشگاه علوم پزشکی مؤثر بوده و پویشهای مختلفی راه افتاد و اتفاق بزرگی رقم خورد.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به عملیات وعده صادق این عملیات را یک عملیات راهبردی دانست و گفت: آمریکا و کشورهای اروپایی و حتی برخی کشورهای عربی با اسرائیل هماهنگ عمل کردند و در مسائل پدافندی به اسرائیل کمک کردند؛ ولی ما در برابر همه هجمههای سیاسی و نظامی که صورت گرفت، با آمادگی کامل اسرائیل موفق عمل کردیم و موشکها به اهداف اصابت کرد و بااقتدار گنبد آهنین و لایههای سهلایه آن را شکستیم و دو پایگاه نظامی رژیم صهیونیستی را مورد هدف قرار دادیم که این امر میتواند جریانهای سیاسی منطقه و جهان را عوض کند.
نقش دانشگاههای علوم پزشکی در تحقق شعار سال
وی در ادامه به نقش دانشگاههای علوم پزشکی در تحقق شعار سال اشاره کرد و گفت: از سال ۹۱ به بعد به غیر از یک سال محوریت شعار سال مباحث اقتصادی بوده و امسال که جهش تولید با مشارکت مردم است لازم است ما نیز سهم خود را ایفا کنیم و یکی از کارهایی که میتوان انجام داد این است که در هر استان یک شرکت داروسازی ایجاد شود.
شیراوژن با بیان اینکه ما همچنان در مقاطعی از سال واردات سرم انجام میدهیم و میشود خط تولید سرم را بهراحتی راه انداخت، افزود: ایجاد اشتغال و پرداختن به امور اقتصاد پزشکی از جمله تأسیس شرکتهای داروسازی و پرداختن به مبحث گردشگری سلامت باید موردتوجه دانشگاههای علوم پزشکی قرار گیرد.
وی رسالت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی را تحقق نظام فرهنگی تربیتی و ایجاد تحول معنوی و انقلابی در محیطهای علمی و دانشگاهی دانست و گفت: خدمترسانی حداکثری و عدالتمحور به دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاههای علوم پزشکی مبتنی بر تکریم مخاطبان و متناسب با ارزشهای انسانی، اخلاق پزشکی و آداب حرفهای بهمنظور خدمترسانی در خور شأن مردم ایران از دیگر رسالتهای معاونتهای فرهنگی و دانشجویی است.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به راهبردهای ۲۴ گانه برای تحقق رسالتهای معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی گفت: انگیزهبخشی به نیروهای مؤمن و توانمندسازی نهادهای دینی و انقلابی، استفاده حداکثری از فرصتها و ظرفیتها، تقویت خلاقیتها نوآوریها و روحیه آزاداندیشی، پرسشگری و نقدپذیری، توجه ویژه به مسائل هویتی، فرهنگی و رفاهی و توسعه مخاطبان و رشد معنویت و اخلاق اسلامی در جامعه با استفاده از ظرفیت مراکز درمانی از جمله مهمترین راهبردها است.
وی در پایان به بخشی از بیانات مقام معظم رهبری پیرامون مسائل فرهنگی اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری مسأله باغبانی فرهنگی را مطرح کردند به این صورت که حکومت اسلامی باید مانند یک باغبان که شرایط را طوری فراهم میکند تا دانه سالم بتواند رشد کند باید محیط فرهنگی جامعه را بهگونهای فراهم کند تا انسانها به سمت بهشتی شدن حرکت کنند.
شیراوژن گفت: مقام معظم رهبری بحث مدیریت فرهنگی را بهجای هرجومرج فرهنگی مطرح کردند و فرمودند کار فرهنگی یعنی کاری که ذهنها را با فرهنگ انقلاب و اسلام آشنا کند و مسئولان باید میدان را برای دانشجویان و استادان ارزشی باز کنند.
وی با بیان اینکه در بیانیه گام دوم راهبرد اخلاق و معنویت را داریم گفت: مقام معظم رهبری در آن جا میفرمایند کسی که مسئول فرهنگی است باید خودش منش و رفتار اخلاقی و معنوی داشته باشد، زمینه را برای رواج اخلاق و معنویت آماده کند، به نهادهای خودجوش اجتماعی در این زمینه کمک کند و با کانونهای ضد معنویت و اخلاق به شیوه معقول و قانونمند بستیزد.