• 1397/07/18 - 11:08
  • - تعداد بازدید: 97
  • - تعداد بازدیدکننده: 97
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه

بخش دوم/پرسش های اصحاب رسانه شهرستان فسا و پاسخ های ریاست و معاونین دانشگاه علوم پزشکی فسا در دومین نشست خبری

3588

به گزارش وب دا؛ دومین نشست خبری ریاست و معاونین دانشگاه علوم پزشکی فسا با اصحاب رسانه شهرستان روز سه شنبه 17 مهرماه 97 در تالار روزبهان دانشگاه علوم پزشکی برگزار گردید.


در ابتدای جلسه دکترخالقی ریاست دانشگاه گزارشی اجمالی از اقدامات و دستاوردهای حوزه سلامت شهرستان ارایه نمود و در ادامه خبرنگاران و فعالان رسانه ای شهرستان؛ آقای ریاضتی مدیرمسوول و آقای کریمپور دبیر صفحه اجتماعی هفته نامه فسا مهر، آقایان برزویی و شعبانی فعالان رسانه ای و مدیر مسوول سایت آوای فسا، آقای زینل پور مدیر مسوول سایت تدبیر فسا و گروه مردم و مسوولین، آقای رشیدی هفته نامه عصر فسا، خانم زارعپور خبرنگار خبرگزاری فارس و آقای تبریزی از اداره ارشاد سوالات خود را مطرح نمودند که ریاست و معاونین دانشگاه پاسخ گفتند.


دکترخالقی رییس دانشگاه در پاسخ به سوالات آوای فسا با اشاره به فعال بودن سه تشکل سیاسی در دانشگاه، گفت: باور و استراتژی ما این است که فضای دانشگاه باید باز باشد و همه سلایق بتوانند دیدگاههای خود را مطرح کنند و با هیچ فعالیت دانشجویی که در چارچوب قانون انجام شود مشکلی نداریم و شورای نظارت نیز بر فعالیت همه تشکل های دانشجویی نظارت دارد.


ریاست دانشگاه با بیان اینکه بودجه ای بعنوان فرهنگی به دانشگاه ها داده نمی شود، گفت: بخش فرهنگی با مشکل منابع مالی روبروست و از سایر بخش ها تغذیه می کند و با محدویت شدید مالی مواجهيم.


دکتر نقدی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه در پاسخ به پرسش های آوای فسا با اشاره به فعالیت 7 کانون، 9 انجمن علمی دانشجویی و سه تشکل سیاسی در دانشگاه، افزود: عمده منابع تخصیصی، صرف غذای دانشجویی و هزینه خوابگاه می شود و در برنامه جدید وزارت بهداشت برای فعالیت های فرهنگی و تشکل ها بودجه بندی اعمال خواهد شد.


دکتر جلال کریمی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا در پاسخ به پرسش فسامهر گفت: در سطح شهرستان و توابع بیش از دو هزار امکنه داریم که هر سه ماه از نظر محیط، تجهیزات ، مواد مصرفی و بهداشت فردی بازرسی می شوند که در صورت وجود مشکل، طبق ماده 13 قانون با متخلف برخورد می گردد و در برخوردها یکی از جنبه های بازرسان بحث آموزش می باشد.


وی گفت: با واحدهای کوچک هم برخورد می شود ولی چون برند نیستند زیاد مورد توجه عموم قرار نمی گیرند و بیش از 100 امکنه تذکر 48 ساعته دریافت کرده اند .


دکتر کریمی در پاسخ به سوال در مورد وضعیت طرح پزشک خانواده و نظارت ها بر پزشکان، گفت: در طرح پزشک خانواده، نظارت وجود دارد و در صورت رعایت نکردن قوانین توسط پزشکان خانواده، تعدیلات بیمه ای و تذکرات در نظر می گیریم. برخی مشکلات طرح پزشک خانواده را به وزارت بهداشت انتقال داده ایم. برنامه وزارت بهداشت این است که نسخه جدید پزشک خانواده شهری در آینده ای نزدیک اجرا شود . پرداخت ها در طرح جدید پزشک خانواده بصورت "عملکرد"می باشد.


خانم دکتر مریم بهمنیار معاون غذا و داروی دانشگاه پزشکی فسا در پاسخ به پرسش فسامهر در خصوص داروها گفت: جهت توزیع دارو، سهمیه بندی از طرف وزارت بهداشت وجود دارد و تلاش زیادی کردیم که این سهمیه بندی بتواند جوابگوی نیاز شهرستان باشد و تاکنون توانسته ایم داروی مورد نیاز بیماران شهرستان بویژه ببماران صعب العلاج را تهیه و توزیع کنیم.


دکترخالقی در خصوص طب ایرانی و سنتی گفت: طب سنتی و ایرانی بشرط آنکه در بستر علمی و دانشگاهی دنبال شود، مورد تایید است. در دانشگاه علوم پزشکی فسا سه متخصص در این حوزه داریم و سلامتکده طب سنتی در بیمارستان دکترشریعتی فعال است و سلامتکده تیپ هم در حال ساخت است. در حوزه طب سنتی با سوداگران و دلالان و اشخاص غیر متخصص برخورد قاطعانه داریم.


دکتر خالقی در پاسخ به سوال در خصوص ساختمان نیمه تمام مرکز دیالیز بیمارستان دکترشریعتی اظهار داشت: بخش دیالیز توسط خیرین در حال ساخت می باشد و امید است تا پایان سال جاری تکمیل شود.


ریاست دانشگاه در خصوص فعال بودن بیمارستان دکترشریعتی ، گفت: بیمارستان امام حسین، بیمارستان جایگزین شریعتی است و در تلاش هستیم که بیمارستان جدید، بیمارستان توسعه ای شود. برخی اقدامات در این راستا انجام شده و معاونت درمان وزارت بهداشت نیز موافقت کرده است ولی تاکنون مصوب نشده است و تلاش ها ادامه دارد.


دکترخالقی افزود: برخی بخش های پاراکلینیکی در بیمارستان دکترشریعتی فعال است . اتفاقات بیمارستان نيمه فعال است و بیمارستان دکتر شریعتی بعنوان پشتیبان بیمارستان حضرت وليعصر(عج) مورد استفاده قرار می گیرد.


دکتر بهمنیار معاون غذا وداروی دانشگاه در پاسخ به سوال رسانه فسالاورز در خصوص افزایش نامتعارف قیمت برخی داروها گفت: افزایش قیمت دارو بر اساس قیمتی است که شرکت های دارویی، سازمان نظام پزشکی، انجمن داروسازان و بیمه اعلام می کنند و جهت یکسان سازی، بروز قیمت ها تعیین و اعلام می شود.


دکتربهمنیار با اشاره به نظارت مستمر بازرسان بر داروخانه ها، افزود: در 6 ماه گذشته همه داروخانه ها 2 تا 3 بار درماه مورد بازرسی قرار گرفته اند و نسخ ها بصورت محسوس و غیرمحسوس بررسی شدند. کارشناسان معاونت در بازرسی ها، فاکتورها و قیمت روز را مقایسه و بررسی می کنند و خوشبختانه تاکنون مورد گرانفروشی دارو در فسا نداشتیم و نظارت مستمر و نامحسوس بر داروخانه ها اعمال می کنیم . اگر گرانفروشی دارو انجام بگیرد، بشدت برخورد می کنیم.


دکتر سهراب پور معاون درمان دانشگاه در پاسخ به پرسش نشریه عصر فسا در خصوص مرجع شکایت از پزشک، گفت: مردم جهت انجام شکایت از پزشکان می توانند به معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مراجعه نمایند و شکایت خود را ثبت و پیگیری کنند . همچنین می توانند جهت شکایت از پزشکان به سازمان نظام پزشکی نیز مراجعه کنند و اگر از عملکرد پزشک خانواده شکایت داشته باشند به ستاد گسترش معاونت بهداشت بخش پزشک خانواده مراجعه کنند.


دکترخالقی رییس دانشگاه در پاسخ به سوال رکود در فعالیت های فرهنگی، گفت: در مقوله فرهنگی، بودن و پذیرفته شدنش نسبی است. حرکت های بزرگی انجام شده و در حال انجام است. یک سری مشکلات فرهنگی که وجود دارد متاثر از کل جامعه است. در شهرستان امکانات تفریحی و ... برای جوانان و دانشجویان نداریم. در موضوع فرهنگی در دانشگاه بسترها را فراهم کردیم. از صاحب نظران دعوت کردیم و جلسات هم افزایی با دیگر دانشگاه داشتیم. امدواریم که بتوانیم مسایل فرهنگی را مرتفع کنیم .


دکترکریمی معاون بهداشت در پاسخ به پرسش مسوول سایت تدبیر فسا در مورد سرانجام پزشک خانواده، گفت: تمام برنامه ما در پزشک خانواده شهری و روستایی این است که با اجرای سامانه سیب(سامانه یکپارچه بهداشت) پرونده الکترونیک سلامت ایجاد و نظام ارجاع و سطح بندی برقرار شود و طبق سطح بندی، ارجاع داده شود. طبق الگوی کشوری باید جلو برویم که زمانش مشخص نیست. در این طرح نسخه الکترونیک جایگزین کاغذ می گردد و وزارت بهداشت به تدریج این کار را اجرا می کنند.


دکترخالقی ریاست دانشگاه در خصوص پزشک خانواده گفت: این الگوی فعلی ماندگار نیست اما نظام ارجاع بصورت الکترونیکی خواهد شد. راه پیشرفت موضوعات بهداشت و درمان ما، ارجاع الکترونیک می باشد و در برنامه توسعه پنجم و ششم نیز وجود دارد و از تاکیدات مقام معظم رهبری و دولت است.


دکترخالقی در خصوص سامانه نوبت دهی و گلایه مراجعین، اظهار داشت: مشکل ما این است که مردم هم رعایت نمی کنند نوبت میگیرند و حضور نمی یابند و راهکار آن پرداخت فرانشیز توسط مردم در زمان نوبت گیری غیرحضوری است. در راستای ارتقای سامانه تلاش می کنیم که مردم بتوانند از طریق سامانه، نظرات و میزان رضایت مندی را انتقال دهند و در 6 ماه گذشته حدود 24 هزار نفر از این سامانه نوبت گرفته اند که فقط 14 هزار نفر مراجعه کرده اند.


ریاست دانشگاه اظهار داشت: بالاترین میزان بیمار پذیری و ضریب اشغال تخت در سطح بیمارستان های کشور و کمترین ماندگاری بیمار مربوط به فسا می باشد. مردم شهرهای اطراف درمان فسا را پذیرفته اند و بهمین خاطر مراجعه می کنند. شاخص سلامت در مقایسه با گذشته بسیار بهبود پیدا کرده است. در طرح های مدیریت سکته مغزی و قلبی در حال فرهنگ سازی هستیم تا مردم اگر با مشکلی مواجه شدند سریعا به بیمارستان مراجعه کنند و بی تفاوت نباشند تا زمان طلایی از دست نرود و بتوانیم بموقع درمان کنیم. در جهت افزایش امید به زندگی قدم بر می داریم.


دکترمجتبی سهراب پور معاون درمان دانشگاه در خصوص میزان مرگ و میر گفت: تک تک مرگ و میرها مورد بررسی قرار می گیرد. آمار مرگ و میر ما آمار معقول و رو به کاهش می باشد. تصادفات جاده ای آمار مرگ و میر را بالا می برد و در مقاطعی و در ماههایی از سال بخاطر تصادفات، آمار بالا می رود.


دکتر سهراب پور افزود: مراجعین از شهرهای اطراف داریم. بیمه سلامت در سال جاری 10درصد اعتبار را کم کرد. در شهرهای دیگر برای خدمات سقف تعیین کردند اما در فسا هزینه را به گونه ای مدیریت کردیم تا به آن سقف رسیدیم و نیاز به تعیین سقف خدمات نشد . با برنامه ریزی هایی که انجام شد در دارو و تجهیزات و موارد دیگر مشکل و کمبود نداشتیم.


معاون درمان اظهار داشت: اورژانس جدید بیمارستان یکی از بزرگترین و مجهزترین اورژانس های بیمارستانی استان فارس و جنوب کشور خواهد بود که فضای فیزیکی آن در همین هفته کامل خواهد شد و رادیولوژی دیجیتال و دیگر تجهیزات مورد نیاز در حال خریداری از هیات امنای ارزی است که انشاء الله به زودی تجهیز خواهد شد و به ناوگان خدمتی می پیوندد.


ریاست دانشگاه در پاسخ به پرسشی در خصوص مشکل بیکاری فارغ التحصیلان رشته های پزشکی و پیراپزشکی، گفت: در رشته های پزشکی دپوی نیرو نداریم و بخاطر کمبود برخی تخصص های پزشکی و حتی پزشک عمومی، گاها با کمبود پزشک مواجه می شویم . ولی در رشته های پیراپزشکی مانند مامایی ، پرستاری ، کاردان اتاق عمل ، بهداشت و... متاسفانه نیروی بیکار وجود دارد که البته می توانند با ایجاد خوداشتغالی و تاسیس شرکت های مربوط به مراقبت از بیماران در منزل و مراقبت های دیگر اشتغال هایی ایجاد کنند که برای جامعه نیز مفید است.


دکتر حسن جمشیدی معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه گفت: به رغم کاهش اعتبارات، هیچکدام از پروژه های عمرانی دانشگاه تعطیل نشده است . دولت بجای پول اوراق خزانه می دهد که خرج کردن آن زمان بر است و برخی از پیمانکاران از اوراق استقبال نمی کنند.


وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی فسا در کشور در جذب اوراق مشارکت دارای رتبه اول می باشد. باید اولویت بندی انجام شود و با برنامه ریزی از این شرایط سخت با سرافرازی عبور کنیم.


در پایان این نشست؛ دکترخالقی رییس دانشگاه ضمن قدردانی از دغدغه مندی اصحاب رسانه شهرستان، گفت: مجموعه مدیریتی فعلی دانشگاه از هیچ کوششی برای خدمت به مردم شریف شهرستان، فروگذار نبوده و نیستند و رضایت خدا در گرو رضایت مردم است و امیدوارم توانسته باشیم رضایت مردم را جلب کرده باشیم.


دکتر خالقی افزود: ما بعنوان تولیت سلامت، تمام کوشش و تلاش مان برای حفظ سلامت مردم است و تمام انرژی ما صرف این می شود که چگونه از سلامت مردم صیانت کنیم. از شما تقاضا داریم که ما را درحواشی نبرید تا کار خود را در حوزه سلامت به نحو احسن انجام دهیم. نقدها را می پسندیم و مبنای ما بر گفتمان است.


وی با اشاره به لزوم فرهنگ سازی در جامعه، گفت: در برخی از موارد برای مثال تصادفات، موتورسواری نوجوانان و بچه ها و ... نیاز به تغییر نگرش در مردم وجود دارد و شما اصحاب رسانه می توانید در تغییر سبک زندگی و تغییر نگرش مردم کار کنید و در بحث اجتماعی شدن سلامت پا به عرصه بگذارید.


ریاست دانشگاه افزود: از مردم تقاضا داریم با ما همکاری کنند و بجز سلامتی مردم، هدف دیگری نداریم .

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 2232
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: