بایدها و نبایدهای استفاده از دستگاههای تصفیه آب/سختی آب یکی از شاخصهای اصلی در استاندارد آب سالم
به گزارش وب دا؛ مهندس مجتبی کرمی منش مسوول واحد بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا در خصوص بایدها و نبایدهای استفاده از دستگاههای تصفیه آب، گفت: استفاده از دستگاه های تصفیه آب موجب از بین رفتن سختی آب شده و آب را به آب سبک تبدیل می کند بر اساس مقالات و پژوهشهای انجام شده در سطح کشور های مختلف آب سبک در درازمدت موجب بروز آسیبهای جدی به قلب و عروق و اختلال در رشد استخوانی کودکان می شود.
کرمی منش افزود: بیشتر مردم از رنگ، وجود گل و لای، طعم و بوی آب شکایت دارند و این امر ناشی از مشخصات فیزیکی آب است در حالی که دستگاههای تصفیه بر ساختار شیمیایی آب تاثیر می گذارند .
وی تاکید کرد: استفاده ازفیلترهای ساده زغالی، شنی و ماسه و یا تصفیه های تک فیلتره در مناطقی که مشکل فیزیکی آب دارند راهکاری مناسب برای حل این موضوع به شمار می رود .
مسوول واحد بهداشت محیط اظهار داشت: سختی آب یکی از شاخصهای اصلی در استاندارد آب سالم به شمار می رود. در حال حاضر سختی آب فسا25۰ تا 400 میلی گرم در لیتر است که براساس شاخص ها حد مطلوب آن 200 و حد مجاز آن 500 میلی گرم در لیتر است و این در حالی است که با استفاده ازدستگاههای تصفیه آب سختی آب به ۳۰ تا ۴۰ میلی گرم می رسد که برای سلامتی زیان آور است .
کرمی منش افزود: توليدكنندگان دستگاه تصفیه آب براي فروش كالاهاي خود نياز به بازار مصرف دارند به همين علت به جاي اينكه به سختي آب نگاه واقع بينانه داشته باشند، نگاهی كاسب كارانه دارند . برخی از سودجویان اقدام به قرار دادن دو الکترود فلزی در مسیر تصفیه آب می کنند که این امر پس از مدتی موجب ایجاد رسوب و لای در دستگاه می شود و از این حربه برای تبلیغات خود و اینکه آب آشامیدنی مشکل دارد استفاده می کنند .
وی خاطر نشان کرد: با استفاده از دستگاه تصفیه آب استاندارد و نصب توسط افراد متخصص می توان سختی آب را طوری تنظیم نمود که بین 100 الی 200 قرار بگیرد و مشکلی برای سلامتی پیش نیاید.