• 1397/05/06 - 09:55
  • - تعداد بازدید: 94
  • - تعداد بازدیدکننده: 94
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

با همکاری معاونت های غذا و دارو و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا؛ انواع محصولات ترشی و شوریجات سنتی عرضه شده در شهرستان فسا از نظر کیفی و بهداشتی ارزیابی می شود.

3408

به گزارش وب دا؛ مهندس زهرامجدی مدیر نظارت بر مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی فسا گفت: ترشی‌ها از جمله چاشنی‌هایی هستند که در بیشتر کشورهای آسیایی از آنها استفاده می‌شود. ترکیب سبزی‌ها و میوه‌های مختلف با سرکه برای افزایش زمان نگهداری آنها و بهره‌مند شدن از این مواد غذایی در فصولی از سال که دسترسی به این مواد غذایی به صورت تازه وجود ندارد، از قدیم معمول بوده است. بعلاوه با ترکیب این مواد غذایی و در شرایط خاصی گاهی تخمیر‌هایی در آنها به وجود می‌آید که در برخی از موارد به افزایش ارزش تغذیه‌ای مواد اولیه منجر می‌شود.


مهندس مجدی افزود: بخش اصلی در ترکیبات ترشی، سرکه است. سرکه از جمله مواد غذایی است که بر اثر تخمیر قند میوه‌ها به وسیله باکتری‌ها تولید می‌شود. به دلیل وجود اسید استیک، سرکه خاصیت اسیدی پیدا می‌کند و با تغییر pH از رشد بسیاری از میکرو ارگانیسم‌ها جلوگیری می‌کند.


مدیر نظارت بر مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه اظهار داشت: تحقیقات نشان داده است که مصرف روزانه ۲۰ میلی لیتر سرکه طبیعی(معادل ۲ قاشق غذاخوری) هم به تنهایی و هم به صورت مخلوط با غذاها موجب کاهش اندیس‌گلیسمی ‌مواد غذایی کربوهیدرات دار می‌شود. این اثر هم در افراد دیابتی و هم افراد غیردیابتی دیده می‌شود. کاهش اندیس‌گلیسمی ‌موجب می‌شود تا افزایش قند در بدن به آهستگی انجام شود.


به گفته وی استفاده از مواد اولیه باکیفیت و بهداشتی ، نوع سرکه به کار رفته و اجتناب استفاده از انواع نگهدارنده و مواد شیمیایی در تهیه ترشی ها همیشه از دغدغه های مسوولین سلامت و بهداشت جامعه بوده است.


مجدی بیان داشت: در راستای تضمین ایمنی و سلامت محصولات غذایی و نظر به استقبال مردم به مصرف محصولات سنتی، ارزیابی ترشی های عرضه شده در مراکز فروش شهرستان با همکاری معاونت بهداشت در دستور کار معاونت غذا و دارو قرار گرفته است.


مدیر نظارت بر مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه اضافه کرد: در این طرح با همکاری معاونت بهداشت دانشگاه از مراکز عرضه انواع محصولات ترشی و شوریجات در سطح شهرستان نمونه برداری و به معاونت غذا و دارو ارسال می گردد تا با انجام آزمون و ارزیابی آزمایشگاهی این محصولات نسبت به ایمنی و سلامت این دسته از محصولات اطمینان حاصل گردد و در صورت عدم رعایت موازین بهداشتی و مشاهده عدم انطباق میکروبی و شیمیایی اقدام قانونی لازم معمول گردد.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 2412
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: