معاون اداره کل فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو:
اکثر تقلب ها در مواد غذایی گران قیمت و کمیاب رخ می دهد/ جدیت در نظارت از مزرعه تا سفره
معاون اداره کل فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو با اشاره به پیچیدگیهای تقلب در حوزه غذا، گفت: این موضوع تا حد زیادی با هوش سیاه افراد و شبکه های سودجو مرتبط است و در بیشتر موارد در مواد غذایی گران قیمت و کمیاب بروز و ظهور دارد.
به گزارش وبدا، مهندس هاله سمیعی با بیان اینکه نظارت کافی و صحیح بر پروسه از مزرعه تا سفره می تواند از گسترش تقلب های غذایی بکاهد، تصریح کرد: نظارت بر این حوزه، وظیفه سازمان غذا و دارو و اداره کل فراورده های غذایی را مهم و استراتژیک می کند.
وی با اشاره به تقلب و سوء استفاده در حوزه غذا، یادآور شد: سودجویان با تغییر در ماهیت شکلی یا محتوایی فرآورده هایی ارزان، آنها را با قیمت بالا به مصرف کننده ارائه می کنند. احتمال تقلب برای یک ماده غذایی گران قیمت یا یک ماده غذایی کمیاب و دور از دسترس بیشتر مطرح است.
معاون اداره کل فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو یادآور شد: برخی افراد ادعاهایی برای محصول خود مطرح می کنند در حالیکه ممکن است این ادعاها واقعی نباشد، لذا برای آنکه ادعاها را به نتیجه قابل پذیرش در ذهن مردم برسانند، از موادی که اطلاعات آن در برچسب بسته بندی دیده نمی شود، استفاده می کنند و همین موارد موجب عوارض برای مصرف کنندگان این محصولات می شود.
به گفته مهندس سمیعی اگر چه کم فروشی در حوزه تولید غذا در سطوح مختلف آن محدود به یک کشور یا شرایط اقتصادی و اجتماعی و محدود به برهه زمانی خاصی هم نیست اما باید در مورد تقلب های غذایی به موقع وارد عمل شویم و اجازه ندهیم این معضل به روندی عادی و فراگیر تبدیل شود، بنابراین هر چه در معیارهای مان جدی باشیم و تشویق و تنبیه ها منطبق با ضوابط و قانون باشد، تقلب قطعا کاهش می یابد.