• 1404/02/17 - 22:12
  • - تعداد بازدید: 30
  • - تعداد بازدیدکننده: 25
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت در همایش معاونین توسعه:

اولویت اصلی وزارت بهداشت اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع است/ مهم‌ترین غایب نظام برنامه‌ریزی، برنامه عملیاتی است

معاون توسعه مدیدیت و منابع وزارت بهداشت با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی عملیاتی در حکمرانی و مدیریت منابع، خواستار جدی گرفتن این موضوع و نقش‌آفرینی محوری معاونین توسعه در اجرای موثر و کارآمد برنامه ملی پزشکی خانواده و نظام ارجاع شد.

به گزارش وبدا، مهندس طاهر موهبتی در همایش معاونین توسعه دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور و سازمان‌های وابسته با محوریت برنامه‌ریزی عملیاتی، بر ضرورت بازنگری در نظام برنامه‌ریزی کشور تأکید کرد.
وی با اشاره به اینکه یکی از مؤلفه‌های اصلی نظام حکمرانی، برنامه‌ریزی دقیق و مبتنی بر داده است، گفت:فقدان برنامه‌ریزی موجب روزمرگی و بی‌جهت ماندن حرکت سازمان‌ها می‌شود و این مسأله نه‌تنها به سازمان بلکه به نظام حکمرانی کشور آسیب می‌زند.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با انتقاد از تغییر ساختارها و برنامه‌ها همزمان با تغییر مدیریت‌ها افزود:برنامه‌های عملیاتی باید از ثبات برخوردار باشند و مبنای آن‌ها، گزارش‌های مستند و داده‌محور باشد، درحالی‌که امروز مهم‌ترین غایب نظام برنامه‌ریزی ما، برنامه عملیاتی واقعی و اجرایی است.
مهندس موهبتی همچنین خاطرنشان کرد: برنامه‌هایی که کمی و قابل اندازه‌گیری نیستند، نه‌تنها به‌درستی اجرا نمی‌شوند بلکه پایش و ارزیابی هم نمی‌شوند. در شرایطی که دولت و مجلس بر لزوم تدوین برنامه‌های عملیاتی تأکید دارند، هنوز شاهد ضعف‌های اجرایی در این مسیر هستیم.
وی الزامات مهم برای موفقیت برنامه‌ریزی عملیاتی را شامل: اعتقاد و تعهد بالاترین مقام سازمان به برنامه عملیاتی، پرهیز از واگذاری سطحی و بدون نظارت برنامه به دیگران، مشارکت کارکنان در تدوین برنامه عملیاتی برای افزایش تعهد اجرایی، پرهیز از آرمان‌گرایی و غیرقابل تحقق بودن اهداف، قابل سنجش بودن و کمیت‌پذیری برنامه‌ها و تفکیک برنامه‌های جاری از برنامه‌های عملیاتی دانست.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت برنامه ملی «پزشکی خانواده و نظام ارجاع» را نمونه‌ای از برنامه عملیاتی دانست که اولویت اصلی وزارت بهداشت است که معاونین توسعه می‌بایست نقش محوری در اجرای موثر و کارآمد آن ایفا کنند.
وی همچنین گفت: برنامه عملیاتی باید در جهت حل یک مسأله واقعی کشور تنظیم شود و ادبیات آن نباید به‌گونه‌ای باشد که با مقاومت سازمانی روبه‌رو شود. ترویج و آموزش صحیح درباره برنامه نیز بسیار مهم است.
مهندس موهبتی به نقش کلیدی پایش در موفقیت برنامه عملیاتی اشاره کرد و افزود: هم‌راستایی بین بودجه و برنامه عملیاتی، ضرورتی انکارناپذیر است؛ چرا که بودجه در واقع تقویم برنامه عملیاتی است
  • گروه خبری : اخبار,اخبار ویدیویی,اطلاعیه ها,اخبار تصویری,اخبار سلامت,اداره خدمات پرستاری
  • کد خبر : 13362
کلمات کلیدی
خبرنگار سیستم
خبرنگار

خبرنگار سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: