• 1398/11/07 - 07:42
  • - تعداد بازدید: 65
  • - تعداد بازدیدکننده: 65
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

از ابتدای پاییز تاکنون؛ 13 نفر در شهرستان فسا دچار مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن شده اند

4367

مدیر روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی شهرستان فسا گفت: با سرد شدن هوا و استفاده از وسایل گرمایشی در فصول پاییز و بخصوص زمستان، از ابتدای مهرماه تاکنون 13 نفر از همشهریان، دچار مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن شدند که خوشبختانه مورد فوتی نداشتیم.


 


به گزارش وب دا؛ یوسف علیپوریان اظهار کرد: همزمان با سرد شدن هوا و نصب وسایل گرمایشی در منازل، اماکن تجاری و اداری و استفاده از وسایل گازسوز و گرمایشی بدون دودکش، نقص در دودکش و نشت گاز به فضای مسکونی، استفاده از وسایل خوراک‌ پزی برای گرمایش و نبود تهویه درست و مناسب محیط منجر به مسمومیت با گازمونوکسیدکربن می‌شود .


وی با بیان اینکه گاز مونوکسیدکربن، گازی بدون رنگ و بو است، افزود: مهمترین اماکن شایع تجمع گاز مونو کسید کربن را می‌توان در حمام، کابین وسایل نقلیه و مکان‌های سرپوشیده و فاقد تهویه مناسب اشاره کرد.


مدیر روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی شهرستان فسا اضافه کرد: استفاده از آبگرمکن یا بخاری‌های مستعمل یا دارای نقص فنی و فاقد دودکش یا دارای دودکش بدون عملکرد مناسب در منزل، بیشترین موارد ابتلا به مسمومیت را تشکیل می‌دهند.


علیپوریان ادامه داد: از آن جا که تمایل این گاز برای ترکیب با هموگلوبین خون ما ۲۵۰ برابر بیش از اکسیژن است لذا با بالا رفتن درصد آن در هوای اتاق، به سرعت باعث ایجاد مسمومیت خواهد شد و اکسیژن رسانی به بافت‌های مختلف بدن از جمله مغز و قلب را دچار اختلال می‌کند که به علت بی رنگ و بی بو بودن این گاز، ممکن است وجود آن در محیط تا زمان ایجاد علایم مسمومیت شدید مورد توجه واقع نشود.


وی به علائم مسمومیت حاد با این گاز اشاره کرد و گفت: سردرد، سرگیجه، تهوع و استفراغ و احتمالا درد شکمی و سپس حالت بیهوشی، تشنج و اغما، سفتی عضلات، افزایش تعداد تنفس، کاهش فشار خون و گاه تنگی مردمک‌ها از علایم مسمومیت با گاز مونوکسید کربن است و در بیماران مبتلا به ناراحتی‌های قلبی ممکن است تشدید بیماری یک علامت هشدار دهنده باشد.


وی تاکید کرد: باید توجه داشت که اگر فردی در اثر ابتلا به مسمومیت با گاز مونوکسید کربن جان خود را از دست ندهد ممکن است دچار نواقص عصبی و روانی پیشرفته نظیر فلج عضوی یا اختلال قوای مغز بشود. مسمومیت شدید با این گاز می‌تواند کشنده باشد.


 


در برخورد با موارد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن چه باید کرد؟


- در صورت مواجهه با مصدومان، سریعا آن ها را از محیط خارج کنید.


- پس از خارج ساختن مصدوم از محیط آلوده فورا با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید.


- علائم حیاتی مصدومان را کنترل کنید و از باز بودن راه های هوایی مصدوم اطمینان حاصل کنید.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 1456
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: