• 1403/05/14 - 18:26
  • - تعداد بازدید: 308
  • - تعداد بازدیدکننده: 301
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
1 تا 7 آگوست(10 لغایت 16 مردادماه)هفته جهانی تغذیه با شیر مادر؛

حمایت همه جانبه ترویج تغذیه با شیر مادر برای همه /فواید تغذیه با شیر مادر برای نوزاد و مادر

هفته جهانی تغذیه با شیر مادر هر سال در هفته اول آگوست با حمایت WHO، یونیسف و بسیاری از وزارتخانه های بهداشت کشورها و شرکای جامعه مدنی برگزار می شود. موضوع سال 2024 حمایت همه جانبه ترویج تغذیه با شیر مادر برای همه است.

به گزارش وب دا فسا؛ طبق "کنوانسیون حقوق کودک" هر نوزاد و کودکی حق دارد از تغذیه مناسب برخوردار باشد. بهبود رشد کودک و کاهش هزینه های بهداشتی از طریق شیردهی منجر به دستاوردهای اقتصادی برای خانواده های فردی و همچنین در سطح ملی می شود.

دو سال اول زندگی کودک از اهمیت ویژه ای برخوردار است، زیرا تغذیه بهینه در این دوره، عوارض و مرگ و میر را کاهش می دهد، خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهد و به طور کلی رشد بهتر را تقویت می کند.

تغذیه بهینه با شیر مادر آنقدر حیاتی است که می تواند جان بیش از 820000 کودک زیر 5 سال را در هر سال نجات دهد.

تغذیه انحصاری با شیر مادر به مدت 6 ماه فواید زیادی برای نوزاد و مادر دارد. مهمترین آنها محافظت در برابر عفونت های گوارشی است که نه تنها در کشورهای در حال توسعه بلکه در کشورهای صنعتی نیز مشاهده می شود.

شروع زودهنگام شیردهی، در عرض یک ساعت پس از تولد، نوزاد را از ابتلا به عفونت محافظت می کند و مرگ و میر نوزادان را کاهش می دهد.

خطر مرگ و میر ناشی از اسهال و سایر عفونت‌ها می‌تواند در نوزادانی که از شیر مادر تغذیه نمی‌کنند، افزایش یابد.

شیر مادر منبع مهم انرژی و مواد مغذی در کودکان ۶ تا ۲۳ ماهه است. این می تواند نیمی یا بیشتر از انرژی مورد نیاز کودک در سنین 6 تا 12 ماهگی و یک سوم انرژی مورد نیاز کودک را در 12 تا 24 ماهگی تامین کند.

شیر مادر همچنین منبع حیاتی انرژی و مواد مغذی در طول بیماری است و مرگ و میر را در میان کودکانی که دچار سوء تغذیه هستند، کاهش می دهد.

کودکان و نوجوانانی که در دوران نوزادی با شیر مادر تغذیه شده اند، کمتر در معرض اضافه وزن یا چاقی قرار دارند. علاوه بر این، آنها در آزمون‌های هوش بهتر عمل می‌کنند و حضور در مدارس عالی دارند.

مدت زمان طولانی‌ تر شیردهی به سلامت و تندرستی مادران کمک کرده و  خطر ابتلا به سرطان تخمدان و سینه را کاهش می‌دهد .

مادران و خانواده ها باید حمایت شوند تا فرزندانشان به طور مطلوب از شیر مادر تغذیه کنند.

 

توصیه ها برای رفع نیازهای نوزادان متولد شده از مادران آلوده به HIV نیز اصلاح شده است. داروهای ضد رتروویروسی اکنون به این نوزادان اجازه می دهند تا 6 ماهگی به طور انحصاری با شیر مادر تغذیه کنند و تا حداقل 12 ماهگی با کاهش قابل توجه خطر انتقال HIV به شیردهی ادامه دهند.

 

گردآوری: روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی فسا

  • گروه خبری : اخبار,اخبار ویدیویی,اطلاعیه ها,اخبار تصویری,اخبار سلامت,اداره خدمات پرستاری
  • کد خبر : 11576
خبرنگار سیستم
خبرنگار

خبرنگار سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: