• 1403/08/14 - 14:31
  • - تعداد بازدید: 120
  • - تعداد بازدیدکننده: 114
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
رئیس گروه کنترل و پیشگیری‌ سرطان وزارت بهداشت در گفت و گو با وبدا:

سرطان پستان شایع ترین سرطان در کشور است/ سیگارهای الکترونیک و خطر بروز سرطان

رئیس گروه کنترل و پیشگیری‌ سرطان وزارت بهداشت، سرطان پستان را یکی از شایع ترین سرطان ها در کشور دانست و بر تاثیر مصرف الکل و سیگارهای الکترونیک در بروز سرطان در افراد جامعه هشدار داد.

دکتر لیلا مودب شعار رئیس گروه کنترل و پیشگیری‌ سرطان وزارت بهداشت در گفت و گو با خبرنگار وبدا با اشاره به برگزاری پویش سرطان پستان اظهار داشت: در این پویش، تشخیص، غربالگری، آموزش و خودمراقبتی سرطان پستان به افراد جامعه را دنبال می کنیم.

*"سرطان پستان" شایع ترین سرطان در بین همه سرطان ها در سطح کشور است*

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: "سرطان پستان" شایع ترین سرطان در بین همه سرطان ها در سطح کشور است به گونه ای که از هر صد هزار نفر، ۴۵ نفر در ایران به طور متوسط مبتلا به سرطان می‌شوند.

*خطر سرطان پستان برای مردان*

او سرطان پستان را شایعترین سرطان در بین زنان قلمداد می‌کند و در همین‌باره توضیح داد:  این بدین معنی نیست که مردان به این نوع از سرطان مبتلا نمی‌شوند بنابراین  باید آقایان و زنان در مورد این سرطان آگاهی های لازم را کسب کنند و خودمراقبتی را جدی بگیرند.

دکتر مودب شعار گفت: یکی از اولین مراحلی که درباره کنترل سرطان پستان به مردم توصیه دارد این است که همه باید با روش های مختلف معاینه و خود مراقبتی سرطان پستان و علائم خطر و عوامل خطری آن آگاهی و آشنایی پیدا کنند.

*سیگارهای الکترونیک و خطر بروز سرطان*

این متخصص رادیوانکولوژی سبک زندگی (life style)، تغذیه و آگاهی افراد از سبک زندگی را یکی از مهمترین عوامل پیشگیری سرطان پستان می‌داند و در همین خصوص اضافه کرد:  مصرف دخانیات، مصرف الکل، مصرف مواد مخدر و حتی سیگارهای الکترونیک می تواند در افراد سبب ایجاد سرطان شود.

*تاثیر  ۳۰ دقیقه ورزش در جلوگیری از سرطان*

دکتر مودب شعار تاکید کرد: فعالیت های منظم ورزشی به طوری که حداقل ۳۰ دقیقه افراد بتواند به گونه‌ای ورزش کند که سبب افزایش ضربان قلب شود، در پیشگیری از بروز سرطان بسیار موثر است.

*معاینه "مکرر، مداوم و منظم" سه اصل مورد نیاز برای جلوگیری از سرطان پستان*

وی درباره سرطان پستان به همه افراد جامعه توصیه کرد که باید نسبت به بافت پستان خودشان آگاهی داشته باشند و معاینه "مکرر، مداوم و منظم" را در زندگی خود به عنوان یک اصل دنبال کنند چرا که معاینه پستان و شناختن  علائم خطر می تواند در تشخیص و مراجعه فوری به پزشک کمک کند و این در روند درمان بسیار موثر است.

*تاثیر زودهنگام سرطان پستان و درمان قطعی*

رئیس گروه کنترل و پیشگیری‌ سرطان وزارت بهداشت در همین رابطه افزود: اگر سرطان پستان در مراحل اولیه تشخیص داده شود، درمان آن بسیار موثرتر خواهد بود بگونه ای که سبب می شود که بیمار تا آخر عمر دیگر مشکلی نداشته باشد.

*سرطان پستان لزوما به معنی مرگ نیست*

دکتر مودب شعار با بیان اینکه سرطان پستان لزوما به معنی مرگ نیست، گفت: اگر افراد در اولین مراحل بیماری شناخت به موقعی داشته باشند و درمان را سریعا آغاز کنند بدون شک نتایج درمان اثربخش‌تر و هزینه‌های کمتری را تجربه خواهند کرد.

وی گفت: اینکه سرطان پستان به یک سرطان شایع در کشور تبدیل شده یک خطر اما اینکه این سرطان قابل پیشگیری و تشخیص زودهنگام نیز هست، یک فرصت محسوب می‌شود چرا که تشخیص و درمان زودهنگام آن از اهمیت بالایی برخوردار است.



*ابلاغ دستور العمل تشخیص زودهنگام سرطان پستان به دانشگاه های علوم پزشکی کشور*

رئیس گروه کنترل و پیشگیری‌ سرطان وزارت بهداشت با بیان اینکه در خصوص سرطان پستان و سرطان روده بزرگ در معاونت های مختلف وزارت بهداشت اعم از بهداشت، درمان و آموزش اقدامات همسویی صورت گرفته است، گفت: برای آموزش نیروی انسانی جهت پیشگیری و غربالگری این سرطان اقدامات حائز اهمیتی انجام شده است و دستورالعمل تشخیص زودهنگام سرطان پستان بعد از ۹ ماه بررسی های علمی که توسط اساتید انجام شد، تدوین و به دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شد.

دکتر مودب شعار درباره جزئیات دستور العمل سرطان پستان گفت: این دستورالعمل به شدت بر این مهم تاکید دارد که در مراکز بهداشتی اعم از پایگاه های بهداشتی و مراکز جامع خدمات شهری و روستایی، تمامی افراد چه افرادی که در شهر و روستاها زندگی می کنند، می‌توانند با مراجعه به مراکز بهداشتی آموزش خودآزمایی را فرا بگیرند و توسط پزشک یا مراقبین سلامت بررسی شوند.

به گفته این متخصص رادیوانکولوژی، در صورتی که مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی علائمی دال بر سرطان پستان داشته باشند و نیاز به پیگیری باشد با هماهنگی درون دانشگاهی می توانند به معاونت درمان و مراکز تشخیصی مثل ماموگرافی یا سونوگرافی در بخش های رادیولوژی ارجاع شوند و اقدامات مورد نیاز صورت گیرد.



سرطان پستان و توصیه به زنان بالای ۴۰سال

وی به خانم های بالای ۴۰ سال توصیه کرد که حتما هر ۲ سال یکبار ماموگرافی و غربالگری انجام دهند و در صورتی که تغییری یا مشکل ایجاد شده باشد، فرآیندهای تشخیص درمان در سطوح مراکز تشخیص زودهنگام سرطان در معاونت درمان انجام خواهد شد.

 رئیس گروه کنترل و پیشگیری‌ سرطان وزارت بهداشت افزود: به دنبال پویش سرطان پستان که سازمان جهانی بهداشت هم به شدت بر کاهش ۲.۵ درصدی سالیانه سرطان پستان تاکید دارد، ابلاغیه ای برای این پویش به سطوح مختلف دانشگاه های علوم پزشکی کشور جهت انجام فرآیند آموزش، پیشگیری و غربالگری سرطان پستان به صورت گسترده تر در سطح شهرستان های تحت پوشش ابلاغ شد.

دکتر لیلا مودب شعار همچنین در ادامه به برخی مباحثی که در جامعه در مورد ارثی بودن سرطان پستان مطرح می شود، گفت:   نمی توان اینگونه قضاوت کرد چرا که بسیاری از سرطان‌ها ماهیت ژنتیکی ندارند.

او در همین خصوص افزود: سرطان ها به شدت وابسته به عوامل محیطی هستند و زیر ۱۰ درصد از سرطان ها ژنتیکی محسوب می‌شوند. هرچند افرادی که سابقه سرطان پستان یا روده در خانواده یا فامیل دارند بهتر است به پزشک مراجعه کنند اما در عین حال بسیاری از سرطان ها به عوامل محیطی بستگی دارد که برای کنترل عوامل محیطی نیز باید سایر دستگاه ها با وزارت بهداشت همکاری مشترکی داشته باشند.

رئیس گروه کنترل و پیشگیری سرطان وزارت بهداشت تاکید کرد: آموزش ها در خصوص سرطان پستان به صورت مجازی و حضوری به تمامی ماماها و مراقبین سلامت در سطوح دانشگاه های علوم پزشکی صورت گرفته و این آموزش ها در آینده به صورت کلیپ در اختیار مراکز بهداشتی با توجه به تغییراتی که در دستورالعمل تشخیص زودهنگام و غربالگری سرطان پستان وجود دارد، قرار خواهد گرفت.

دکتر مودب شعار در همین رابطه به اهمیت آموزش همگانی و اطلاع رسانی به مردم به ویژه از طریق رسانه ملی اشاره و خاطرنشان کرد: رسانه‌ها می‌توانند آموزش های مرتبط را به مردم صورت دهند.

وی همچنین از تجهیز مراکز تشخیص زودهنگام سرطان به دستگاه ها و تجهیزات ماموگرافی و سونوگرافی خبر داد و گفت: این اقدامات سبب می شود تا دسترسی مردم در استان ها و شهرستان تسهیل یابد.

وی همچنین به زنان زیر ۴۰ سال نیز توصیه کرد که ابتدا معاینات لازم را انجام دهند و  فقط در صورتی که مشکلی ایجاد شد، سونوگرافی سینه انجام شود.

دکتر مودب شعار افزود:  به زنان زیر چهل سال خیلی توصیه به ماموگرافی نمی کنیم مگر اینکه توسط پزشک متخصص درخواست شود.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار ویدیویی,اطلاعیه ها,اخبار تصویری,اخبار سلامت,اداره خدمات پرستاری
  • کد خبر : 12145
کلمات کلیدی
خبرنگار سیستم
خبرنگار

خبرنگار سیستم

آخرین اخبار

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: