پزشکان خانواده شهری و روستایی شهرستان فسا در خط مقدم بیماریابی و آموزش به مردم /اعلام آماده باش دانشگاه به گروههای تخصصی حوزه سلامت جهت پیشگیری از موج جدید کرونا
رییس دانشگاه علوم پزشکی فسا در نشست با پزشکان خانواده شهری و روستایی شهرستان ضمن قدردانی از زحمات پزشکان خانواده در خط مقابله با کرونا و بیماریابی گفت: امسال سالی متفاوت از سالهای گذشته بر حوزه سلامت و پزشکان گذشت و کرونا دنیای بشری را غافلگیر کرد .
به گزارش وب دا فسا؛ دکتر علی اصغر خالقی افزود: موج کرونای جهش یافته در آبان و آذرماه سیلی شدیدی به کشور و شهرستان فسا وارد کرد و روزانه در شهرستان فسا بین 500 تا600 مراجعه سرپایی داشتیم که در اکثر روزها تعداد موارد مثبت به 150 تا 200 نفر هم می رسید و اگر مراقبت نکنیم و عادی انگاری و بی تفاوتی ادامه یابد، بیم آن می رود که کرونای انگلیسی که بسیار خطرناک تر و کشنده تر از جهش قبلی است در شهرستان شیوع پیدا کند و آسیب های جدی تر و سنگین تری بر مردم شهرستان و حوزه سلامت وارد کند.
وی با بیان اینکه ویروس جهش یافته انگلیسی همه سنین بخصوص جوانان و نوجوانان و کودکان را بیشتر درگیر می کند، تاکید کرد: برای شناسایی زنجیره های انتقال ویروس و صیانت از سلامت مردم، از پزشکان درخواست می کنیم، بیماران با علایم سرماخوردگی و مشکوک را برای انجام تست کرونا به آزمایشگاه ارجاع و رهگیری نمایند و ما نیز آمادگی لازم برای افزایش انجام تست های سریع و PCR را داریم و بزودی مرکز تست سریع نیز در مجاورت مطب های پزشکان خیابان حافظ راه اندازی می گردد.
رییس دانشگاه بیان کرد: تلاش برای بیماریابی بیشتر و رهگیری موارد مثبت و مشکوک می تواند آمادگی حوزه سلامت را برای مقابله با موج جدید احتمالی و کاهش آسیب های آن بالا ببرد.
وی با بیان اینکه بزرگترین مشکلات ما تجمعات و مراسمات عروسی و ترحیم و دورهمی های خانوادگی است، تاکید کرد: اگر ذره ای از اعلام هشدارها و توصیه ها به مردم برای رعایت پروتکل های بهداشتی غفلت کنیم دیری نمی پاید که به وضعیت استان خوزستان دچار می شویم .
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا با اشاره به آسیب های مسافرت ها در شیوع کرونا گفت: مسافرت باعث ایجاد یک واریانت جدید و پایدار ویروس می شود . تحقیقات نشان داده است که منشاء گونه انگلیسی کرونا شهر کنت در انگلیش می باشد که شهری تشریفاتی و تفریحی است و مسافرت ها موجب جهش ویروس کرونا در کنت و شیوع گسترده آن در شهرهای مختلف انگلستان و پس از آن در دیگر کشورها شده است.
دکتر جلال کریمی تاکید کرد: اگر مسافرت ها و تجمعات و دورهمی های خانوادگی در کشور ادامه یابد بخصوص در پایان اسفندماه و فروردین ماه، شاهد موج جدید و حتی ادغام ویروس قبلی و جهش های دیگر ویروس و جهش انگلیسی خواهیم بود که با توجه به درگیر شدن سنین پایین فاجعه رخ خواهد داد و تنها راه کاهش آسیب ها، قطع چرخه انتقال ویروس می باشد .
وی با اشاره به فاصله زیاد تا واکسیناسیون 70 درصد جامعه که تا پاییز و اواخر سال آینده ممکن است بطول بیانجامد، بر اهمیت آموزش همگانی، رهگیری مبتلایان و بیماران مشکوک و هماهنگی بین بخشی در مقابله با کرونا تاکید کرد و از پزشکان خانواده درخواست کرد: برای جمعیت تحت پوشش خود برنامه ریزی نموده و در خصوص راههای پیشگیری از ابتلا، عدم شرکت در تجمعات و دورهمی ها، عدم مسافرت و توجه به هرگونه علایم شبیه سرماخوردگی آموزش های لازم را به خانوارهای تحت پوشش مراکز خود ارایه کنید.
سرهنگ سیروس دستان دبیر ستاد کرونای شهرستان فسا با قدردانی از تلاشگران حوزه سلامت و جامعه پزشکی و پرستاری در مقابله با کرونا، گزارشی از عملکرد و اقدامات ستاد مردمی شهرستان در مقابله با کرونا ارایه کرد .
در ادامه پزشکان خانواده شهری و روستایی به بیان چالش ها و دیدگاههای خود پرداختند.