نشست روسای دانشگاهها ومسوولین فرهنگی و فعالین دانشجویی دانشگاههای شهرستان فسا با حجت الاسلام جمالی زاده امام جمعه شهرستان بمناسبت روز دانشجو
روسای دانشگاهها و مسوولین فرهنگی و فعالین دانشجویی دانشگاههای شهرستان فسا با حجت الاسلام جمالی زاده امام جمعه شهرستان بمناسبت روز دانشجـو دیدار کردند.
به گزارش وب دا فسا؛ امام جمعه فسا در این دیدار بر ضرورت محوریت دانشگاه و نهاد علم تأکید کرد و گفت: مهمترین رسالت دانشگاه و مراکز علمی از بدو تأسیس تاکنون، تلاش جهت رسیدن به مرجعیت فکری و علمی جامعه و کوشش در جهت رفع نیازهای آن بوده که امروزه با توسعه رسانههای اجتماعی و گسترش اظهار نظرهای غیرتخصصی و سطحی، شاهد تضعیف مرجعیت دانشگاه و نهاد علم هستیم.
حجت الاسلام حسین جمالی زاده افزود: مرجعیت علمی و فکری دانشگاه و دیگر مراکز علمی مثل حوزههای علمیه زمانی میتواند ترمیم و فراگیر شود که این نهاد خود را به جامعه نزدیکتر کند.در این تعامل نزدیک، جامعه احساس میکند که تمامی نیازهایش (نه فقط برخی) را منحصراً در این مراکز میتواند مرتفع کند.
وی تاکید کرد: از دیگر عوامل ضعیف شدن مرجعیت علمی دانشگاه، تقلیل قدرت اجتماعی خود به قدرت سیاسی است که کیان دانشگاه اعم از دانشجویان و اساتید که ظرفیت پیشگامی و جلودار بودن برای جامعه و حتی سیاسیون را دارند و میتوانند قدرت اجتماعی خود را در راستای مصالح کشور و نظام، افزایش دهند، خود را دنباله و پیرو سیاسیون بویژه صاحب منصبان کرده و بعضاً در آنها هضم میشوند و قابلیتهای عظیم خود را فراموش میکنند.
امام جمعه فسا با بیان اینکه به تعبیری دیگر دانشجوی فعال به جای اینکه خود، استقلال داشته باشد و مرجع فکری برای دیگران باشد و بر اساس مبانی فکری خود وارد عمل شود و سیاسیون را جهتدهی کند، اضافه کرد: متأسفانه به اسمها و عناوینی چون فعالیت سیاسی، ناخواسته در گروهها و جریانات و جناحهای مختلف سیاسی بیرون دانشگاه هضم میشود و به جای اینکه زبان و صدای جامعه باشد، ابزار دست سیاسیون میشود که قطعاً دیگر نمی تواند رسالت خود را به سرانجام برساند.
حجت الاسلام جمالی زاده بان کرد: اقتضای فعالیت در ذیل نظام اسلامی آن است که حرکات و سکنات خود را با یک مرکز ورای جریانات هماهنگ کند -و آن ولی فقیه است- که هم از نظر قانونی حجیت داریم و نتیجه می گیریم و هم از نظر اعتقادی و شرعی، ولی این به معنای آن نیست که دنبالهرو هر شخص و شخصیت و گروه و جناحی که شعار حمایت از رهبری میدهد بشود چون در این ۴٢ سال چه شخصیتهایی داشتیم و چه شعارهای تند حمایتی می دادند، ولی در نهایت بد عاقبت و منحرف شدند، لذا به هیچ وجه در جریانات مختلف سیاسی با هر شعار و رفتاری، هضم نشوید و دنباله قرار نگیرید که قطعاً در این صورت موفق خواهید بود.
وی به ویژگیهای دانشجوی فعال، موفق و مؤثّر در جامعه دینی اشاره کرد و گفت: این دانشجویان چند ویژگی را ضرورتا بایستی دارا باشند:
١. تقویت ابعاد اعتقادی و دینی و معنویت و اخلاق
٢. تقویت بنیهی علمی و عمق بخشیدن به مطالعات علمی و رشته علمی خود
٣. سیاسی بودن نه سیاستزدگی
به گفته وی معنی سیاسی بودن اینکه؛ نسبت به حوادث و مسائل پیرامونی خود در جامعه و جهان، و سرنوشت خود و جامعه حساسیت داشته و بیتفاوت نباشد. اخبار و اطلاعات جامعه و جهان در رابطه با حوادث و اتفاقات را از منابع معتبر و علمآور تحصیل، و بر طبق اصول و مبانی متقن منطقی و معقول تحلیل کند.
امام جمعه فسا اضافه کرد: به طور کلی یک دانشجوی سیاسی چند خصیصهی لازم دارد که هر کدامش کمرنگ یا مفقود باشد نمی تواند موفق باشد و آنها عبارتند از :
١- واقعبینی، یعنی واقعیت جامعه و اشخاص را همانگونه که هستند درک کند و بفهمد نه آنطوری که خود میخواهد و خیال میکند.
٢- پرهیز از هرگونه ظن و حدس و گمان در اظهار نظر و موضعگیری و تصمیم بلکه تا قطع و یقین پیدا نکرده حرفی نزند و اظهار نظر یا موضعی نگیرد
٣- دخالت ندادن تمایلات و امیال و گرایشات سیاسی اجتماعی مختلف خویشتن، در تحلیل مسائل
۴- پرهیز جدی از هر گونه تقلید کورکورانه و تابع و پیرو و دنباله اشخاص و یا جریانات و گروههای بیرون دانشگاه شدن