• 1397/10/03 - 10:40
  • - تعداد بازدید: 101
  • - تعداد بازدیدکننده: 101
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی فسا: دستورالعمل های بهداشتی و درمانی، تولیدات فناوری و مقاله های علمی سه محصول اصلی پژوهش

3735

جشنواره سالیانه حکیم شرق دانشگاه علوم پزشکی فسا با حضور معاونین تحقیقات و فناوری، توسعه، فرهنگی و دانشجویی، اعضای هیئت علمی، مدیران تحقیقات و فناوری و اساتید و دانشجویان پژوهشگر دانشگاه برگزار شد.


 


به گزارش وب دا؛ معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی فسا با اشاره به نقش پژوهش در جلوگیری از آزمون و خطا در کشور برای انجام کارهای بزرگ و نیز نقش تحقیقات در گسترش مرزهای دانش گفت: تیم تحت رهبری پروفسور رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نقش پررنگی در ایجاد زیرساخت های پژوهشی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور دارند.


دکترمجتبی فرجام به سه محصول اصلی پژوهش اشاره کرد و گفت: دستورالعمل های بهداشتی و درمانی، تولیدات فناوری و مقاله های علمی سه محصول اصلی پژوهش می باشند. نوشتن مقاله همانند ایجاد راه برای پیشرفت جامعه است و برای جلوگیری از آسیب رسیدن به روند حرکت توسعه علمی کشور، رعایت اخلاق در پژوهش ضرورت دارد.


وی با بیان اینکه تولیدات حاصل از اختراعات در عرصه فناوری و نیز تولید شواهد علمی برای پیشگیری از بیماری ها بویژه بیماری‌های غیرواگیر بعنوان عامل ۸۰ درصد از مرگ ها در کشور، دومین محصول اصلی پژوهش دانست و به تصمیم‌ های معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در راستای رسیدن به این دو هدف ارزشمند اشاره کرد و چالش‌های این تصمیم‌ ها را برشمرد.


معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه ارایه دستورالعمل های بهداشتی و درمانی موثرتر و کم هزینه‌تر در علوم پزشکی را سومین محصول اصلی پژوهش دانست و عنوان کرد: به جای کارهای جزیره‌ای باید از زیرساخت‌های به وجود آمده مانند ثبت بیماری‌ها برای پژوهش استفاده مناسب کرد.


دکتر فرجام به نقش محوری علوم پایه شامل دانش پزشکی پایه و پژوهش‌های بنیادین در توسعه علمی جهان اشاره کرد و افزود: استفاده از ابزارهای مدرن و تجهیزات ضروری می باشد اما نقش تفکر و فرضیه پردازی های علمی مبتنی بر مطالعه فراگیر برای در نوردیدن مرزهای دانش اهمیت بسزایی دارد. رشته‌های بین رشته‌ای راه حل اساسی رساندن تحقیقات پایه به جایگاه‌های درست دانش و ایجاد پل‌های محکم به سمت کاربرد خواهد بود.


او به ذکر مثال‌هایی از موفقیت‌های دانشمندان علوم پایه مبتنی بر مطالعات بالینی و بالعکس در کشور پرداخت و زیرساخت‌های به وجود آمده توسط تیم معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت را برای هر دو گروه علمی در بین محققان کشور مفید دانست .


معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نوشتن مقالات و کسب مهارت های مرتبط با آن را برای پیشرفت پژوهش لازم اما ناکافی دانست و گفت: ایجاد حلقه های بین علوم پایه و بالینی و صنعت و هیئت‌های برد توسط حاکمیت برای اصلاح الگوریتم ها، راهی مهم در آینده پژوهش کشور است.


دکترفرجام با اشاره به تاریخچه مقالات در ایران گفت: مقالات امروزه به عنوان تنها مسیر رفتن به سمت هدف و محصول است و اکنون جاده پژوهش باید صاف‌تر و بی‌خطرتر گردد تا موکب دانش کشور بتواند سریع‌تر به محصولات مهم علمی و فناوری که مقصد نهایی این جاده است هدایت شود.


وی ضمن انتقاد از هر دو گروه مقاله‌گرایان و محصول‌گرایان افراطی در حیطه پژوهشی گفت: مقاله و محصول لازم و ملزوم یکدیگرند و نمی‌توان بدون یکی به دیگری دست یافت. درست مانند آنکه جاده نداشته باشیم و بخواهیم به مقصد برسیم و یا مقصد را در جاده سنگلاخ گم کنیم و از رسیدن به آن صرف نظر نماییم.


دکتر مجتبی فرجام ضمن اشاره به ارتقاء رتبه فناوری دانشگاه، از اعضای هیات علمی و دانشجویان برای استفاده از زیرساخت های پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی فسا از جمله مطالعه بزرگ کوهورت پرشین و نیز برنامه‌های ثبت بیماری‌ها دعوت نمود.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 2088
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: