معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی فسا تاکید کرد: حضور دکتر نمکی یک غنیمت برای توسعه پژوهش حوزه سلامت است/ پژوهش در بیماریهای غیرواگیر از اولویت های اصلی وزارت بهداشت
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی فسا در آیین افتتاحیه دومین کنگره ملی بیماری های غیرواگیر و نهمین کنگره شبکه همکار جنوب کشور گفت: دکتر نمکی، فردی دانشمند و اهل علم و تحقیق است که حضور ایشان در راس هرم تصمیم گیری وزارت بهداشت یک غنیمت برای توسعه پژوهش حوزه سلامت می باشد.
به گزارش وب دا؛ دکتر مجتبی فرجام ضمن خیرمقدم به معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاهها و سرپرستان کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی منطقه جنوب و اساتید و دانشجویان و مسوولان حاضر در این همایش، به بیان محورهای اصلی پژوهش در بیماریهای غیرواگیر به عنوان اولویت های اصلی کشور در زمینه بهداشت و سلامت پرداخت و به نامه اخیر دکتر نمکی سرپرست محترم وزارت بهداشت در زمینه بیماریهای غیرواگیر و نظرات کارشناسانه پروفسور رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در این زمینه اشاره کرد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه ضمن ابراز خرسندی از حضور دکتر نمکی بعنوان فردی دانشمند و اهل علم و تحقیق در راس هرم تصمیمگیری وزارت بهداشت، به بیان دیدگاه مهم سرپرست وزارت متبوع در مورد محاسبه بار بیماریها از طریق آینده نگاری با روشهای مدرن پرداخت و ادامه داد: زیرساخت هایی که با هدایت و حمایت معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از حدود ۴ سال پیش در دانشگاه علوم پزشکی فسا آماده شده است میتواند نظر وزیر بهداشت را در منطقه تحت مدیریت این دانشگاه قدیمی و توانمند تامین کند و پروپوزال های متعددی بر مبنای داده های اپیدمیولوژیک و وضعیت اقتصادی موجود در این زمینه از قبل تهیه شده است که به نتیجه رسیدن ایده آل این امر نیازمند همکاری بعضی از متخصصین وزارت علوم دارد.
به گفته وی آینده نگاری بر مبنای مدل سازی های دقیق علمی یکی از راهکارهای مهم برای پیش بینی وضعیت سلامت در سال های آتی است .
دبیر دومین کنگره ملی بیماری های غیرواگیر با اشاره به تاکید معاون تحقیقات وزارت بهداشت پیرامون اولویتهای متدولوژیک در پیشرفت تحقیقات کشور و ضرورت توجه به مطالعات جمعیت شناسی ثبت بیماریها و استفاده از روشهای جدید هوش مصنوعی بیو انفورماتیک افزود: در دانشگاه علوم پزشکی فسا به همت معاونت تحقیقات و فناوری در شش سال گذشته اطلاعات و داده های بسیار خوب و کاربردی در زمینه بیماریهای غیر واگیر فراهم شده است که بسیار کمک کننده است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با تاکید بر اهمیت ورود به دانش های نوین از جمله سلول درمانی، ژن درمانی و روش های مولکولی پیشرفته گفت: دانشگاه علوم پزشکی فسا قبل از توصیههای ارزشمند معاون وزیر بهداشت، گامهای اساسی را برای تولید علم و عملیاتی کردن آن در زمینه علوم نوین برداشته است و باید این راه ارزشمند تداوم یابد تا منجر به فناوریهای سلامت و اجرایی شدن نتایج مطالعات علمی گردد.
وی بر همکاری وزارتین علوم و بهداشت به عنوان یک راهبرد عملی مهم در راستای حل مشکلات سلامت و فناوری در عرصه بهداشت و درمان تأکید کرد.
دکتر فرجام حضور دکتر نمکی در رأس تصمیم گیری وزارت بهداشت را یک غنیمت برای توسعه پژوهش دانست و به تفاهمنامه اخیر معاونین پژوهشی و آموزشی وزارت بهداشت که یکی از دغدغههای معاونین پژوهشی کشور بوده است، اشاره کرد.
دومین کنگره ی ملی بیماریهای غیرواگیر و نهمین کنگره دانشجویی کمیته های تحقیقات شبکه همکار جنوب کشور به میزبانی کمیته تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی فسا در روزهای یازدهم و دوازدهم بهمن ماه سال جاری در حال برگزاری است.