مسافرت ، مجالس عروسی و ختم و کاهش حساسیت های مردم از علل افزایش مبتلایان به کرونا در شهرستان فسا/ تغییر سبک زندگی تنها راه مبارزه با ویروس کرونا
فرماندار ویژه شهرستان فسا در نشست ستاد مدیریت پیشگیری و مقابله با بیماری کرونای شهرستان فسا گفت: مسافرت ، مجالس عروسی و ختم و کاهش حساسیت های مردم از عوامل مهم افزایش تشدید کرونا و رسیدن به وضعیت قرمز و هشداردهنده شهرستان است .
به گزارش وب دا فسا؛ حسین آرگیو بیان کرد:امروز باید قبول کنیم که یک متغیر و مهمان ناخواسته به نام ویروس کووید 19 وارد زندگی ما شده است . ویروس بسیار پیچیده ای که معلوم نیست چه زمانی از بین خواهد رفت و چه موقع دارو و واکسن آن ساخته خواهد شد .
فرماندار ویژه شهرستان فسا با بیان اینکه تنها راه مبارزه با ویروس ناشناخته کرونا، تغییر سبک زندگی است، افزود: باید الگو و سبک زندگی، آداب و رسوم و سنتها و شیوه های زندگی مان را تغییر دهیم و با این متغیر جدید وفق دهیم .
وی ادامه داد: متاسفانه امروز یک مقدار حساسیت های مردم پایین آمده است و برخلاف پیش بینی های متخصصین داخلی و خارجی که عقیده داشتند با گرم شدن هوا ممکن است فعالیت این ویروس کاهش یابد، متاسفانه الان شیوع این بیماری بخصوص در شهرها و استانهای جنوبی کشور به اوج خود رسیده و طغیان کرده است و از 10 خردادماه به بعد، تعداد مبتلایان و فوتی ها طغیان و دوبرابر شده که جای ناراحتی و نگرانی دارد.
آرگیو اضافه کرد: مدیران اداره ها، صاحبان صنوف و مراکز خدماتی ، مسوولیت امور بهداشتی واحدهای تحت مدیریت خود را بر عهده دارند و در صورت مشاهده ی هر گونه سهل انگاری و بازی با سلامت مردم ، با خاطیان برخورد قاطع و جدی خواهد شد.اداره های دولتی و سایر مراکز خدماتی و فروشگاه ها، موظف به ارایهی خدمات به صورت الکترونیکی و تا حد امکان بدون حضور فیزیکی افراد هستند .
وی با تاکید بر انجام مستمر ضدعفونی و گندزدایی سطح شهرستان گفت: شهرداریها و دهیاریها موظف هستند تحت نظارت بهداشت، مکان ها و محیط های عمومی را گندزدایی و ضد عفونی نمایند .
فرماندار ویژه فسا با بیان اینکه روند زندگی مردم باید ادامه داشته باشد چون پایانی برای کرونا نیست، تاکید کرد: در راستای تامین سلامت مردم، هیچ تعارفی با کسی نداریم و دستگاه های مرتبط می بایست با متخلفین از اصول بهداشتی برخورد قانونی نمایند.
وی تاکید کرد: 45 درصد از مبتلایان بیرون از شهر فسا و در شهرها و روستاهای تابعه می باشند و رعایت توصیه ها و هشدارهای بهداشتی توسط مردم ضروری می باشد تا این ویروس بیش از این گسترش نیابد و جان عزیزانمان را به خطر نیندازد .
رصد بیماران مبتلا به کرونا توسط دانشگاه علوم پزشکی و سایر ارگانهای ذیربط با همکاری مساجد، علما و روحانیون و ستادهای محله ای مقابله با کرونا، ادامه فعالیت ستادهای محله محور مقابله با کرونا، ادامه تولید ماسک با تمام ظرفیت ها موجود، افرایش تعداد فروشگاهها و داروخانه های عرضه کننده ماسک و مواد ضد عفونی و ... از دیگر موضوعات مورد تاکید فرماندار فسا در این نشست بود .
در ابتدای این نشست رییس دانشگاه علوم پزشکی فسا به ارایه گزارشی از وضعیت شیوع کرونا در شهرستان، جداول اعلام شرایط هشدار و فعالیت مراکز، اماکن، واحدهای تولیدی و خدماتی اعم از صنفی و صنعتی در همه گیری کووید 19، تعداد مراجعین کووید19 در بخش های بیمارستان به تفکیک ماه، روند بیماران موجود کووید در بخش های بیمارستان، روش ها و راهبردهای کاهش تماس و قطع زنجیره انتقال و اقدام های کنترلی برای کنترل بیماری کووید 19در وضعیت های مختلف پرداخت .
دکتر علی اصغر خالقی با بیان اینکه با توجه به افزایش تعداد مبتلایان در شهرستان، رعایت فاصله اجتماعی ضروری می باشد، گفت: مردم برای قطع زنجیره انتقال ویروس باید از حضور در مراسم جشن و عزا، دورهمی و هرگونه تجمع بویژه در اماکن سرپوشیده، تردد و جابجاییهای غیرضروری پرهیز کنند. کاهش تماس ها و قطع زنجیره انتقال یکی از مهم ترین راهبردهای پیشگیری و کنترل همه گیری کووید 19 می باشد.
در ادامه این نشست دبیر ستاد مقابله با کرونای شهرستان، روسای ادارات و اعضای ستاد به بیان دغدغه ها، انتظارات و راهکارهای عملی برای مقابله با کرونا پرداختند.