• 1400/10/21 - 08:42
  • - تعداد بازدید: 235
  • - تعداد بازدیدکننده: 235
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

متخصص ارتوپدی: مصرف طولانی مدت کورتونها به استخوان صدمه می زند

5553

متخصص جراحی استخوان و مفاصل در دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: داروهای کورتون مانند پردنیزون، کورتیزون، پردنیزولون و دگزامتازون در صورتی که به طور طولانی مدت استفاده شوند به استخوان‌ها آسیب می‌رساند.


 


به گزارش وب دا فسا؛ دکتر کرامت الله عسکری افزود: مهارکننده‌های آروماتاز که برای درمان سرطان سینه بکار میروند و مهارکننده‌های انتخابی جذب مجدد سروتونین، متوترکسات، برخی از داروهای ضد تشنج مانند فنی توئین (دیلانتین) و فنوباربیتال نیز ممکن است خطر پوکی استخوان را افزایش دهند.


وی بیان کرد: اگرچه مصرف اسفناج برای تقویت استخوان‌ها و پیشگیری از پوکی استخوان ضروری است اما نوع خام آن به دلیل وجود ماده‌ای به نام اگزالات باعث عدم جذب کلسیم در بدن می شود.


این پزشک ارتوپد گفت: در کسانی که استعداد یا سابقه خانوادگی ابتلاء به پوکی استخوان را دارند، از مصرف بیش از حد محصولاتی مانند گوجه فرنگی، سیب زمینی سفید، بادمجان باید اجتناب کنند چون این غذاها منجر به التهاب استخوان و در نهایت تسریع روند ابتلاء به پوکی استخوان خواهند شد.


به گفته وی هر چه میزان کافئین وارد شده به بدن بیشتر باشد، کلسیم بیشتری از طریق ادرار دفع می‌شود بنابراین اگر می‌خواهید تا۹۰سالگی زندگی کنید، باید از تعداد فنجان‌های قهوه که روزانه می‌نوشید بکاهید.


دکتر عسکری ادامه داد: نوشیدن نوشابه‌ های گازدار، الکل ، مصرف بیش از حد سدیم، استفاده زیاد گوشت قرمز هم از دیگر مواردی هستند که سبب پوکی استخوان می شوند.


متخصص جراحی استخوان و مفاصل در دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: استخوان‌ها علاوه براینکه باعث استحکام بدن و تحرکت می شوند بلکه حفاظت از اجزای داخلی بدن مثل مغز، قلب و سایر اندام‌های بدن را نیز بر عهده دارند و همچنین مرکز ذخیره مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر نیز هستند.


وی اضافه کرد: برای حفظ سلامت و استحکام استخوان ها کارهای زیادی را می‌توان انجام داد، خوردن غذاهای غنی از کلسیم و ویتامین D، ورزش زیاد و داشتن عادات بهداشتی خوب به سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند.


به گفته این ارتوپد، استخوان‌ها محل تولید گلبول‌های سفید و قرمز خون هستند و منبعی از مواد معدنی و بخصوص کلسیم را تشکیل می‌دهند که هر موقع بدن به آنها احتیاج داشت در اختیار آن قرار می‌دهند.


وی اظهار کرد: در صورت نداشتن رژیم غذایی مناسب، ورزش کم و نامناسب، استخوان‌ها ضعیف شده و دچار پوکی می‌شود که در مراحل شدید سبب شکستگی استخوان‌ها می‌شوند که گاهی برای بهبود نیاز به جراحی و استفاده از تجهیزات مناسب حفاظتی از استخوان است، به همین دلیل سلامت استخوان‌ها باید در اولویت باشد.


به گفته دکتر عسکری، بی اشتهایی یا پرخوری، سابقه پوکی استخوان در اعضاء خانواده، رژیم کم کلسیم ، کم تحرکی، استفاده از تنباکو و نوشیدنی‌های الکلی، افزایش سن، پرکاری غده تیرویید، یائسگی در زنان و پایین بودن سطح تستوسترون در مردان نیز می‌توانند باعث از بین رفتن توده استخوان شود.


وی افزود: جراحی معده (گاسترکتومی)، جراحی برای کاهش وزن و شرایطی مانند بیماری کرونا، بیماری سلیاک و بیماری کوشینگ می‌تواند بر توانایی جذب کلسیم در بدن تأثیر بگذارد.


استخوان ماده زنده و محکمی است که داربست اسکلتی بدن انسان را می‌سازد و پایه محکمی است که دیگر اعضا بر آن استوار می‌شوند. همچنین در بسیاری از نقاط بدن، استخوان اطراف بافت‌های حساس را گرفته و از آن محافظت می‌کند.


استخوان‌ها محل تولید گلبول‌های سفید و قرمز خون هستند و منبعی از مواد معدنی و بخصوص کلسیم را تشکیل می‌دهند که هر موقع بدن به آنها احتیاج داشت در اختیار آن قرار می‌دهند.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 270
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: