• 1404/02/24 - 08:09
  • - تعداد بازدید: 63
  • - تعداد بازدیدکننده: 53
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

فوت بیمار مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فسا/ توصیه های متخصص بیماریهای عفونی به قصابان و دامداران

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: دامدار فسایی مبتلا به تب کریمه کنگو، علی رغم تلاش کادر درمانی و تجویز دارویی به علت شدت بیماری فوت شد.

به گزارش وب دا فسا؛ دکتر الهام حق جو افزود: این بیمار که دامدار و از اهالی یکی از روستاهای شهرستان فسا بوده با علائم تب و لرز، سردرد، استفراغ، درد عضلات، کبودی پوست، خونریزی شدید داخلی و از دهان و بینی، کاهش پلاکت و گلبول های سفید خون توسط پزشک جهت بستری ارجاع شده بود و درمان اختصاصی تب کریمه کنگو برای بیمار آغاز و با تشخیص قطعی بیماری توسط آزمایشگاه مرجع کشور ، علی رغم تلاش تیم درمانی فوت گردید.

همچنین متخصص عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: تب کریمه کنگو، بیماری مشترک بین انسان و دام و در رسته بیماری‌های خون‌ریزی دهنده با عامل ویروسی است و  سر و کار داشتن با دام و محصولات دامی، شایع ترین راه انتقال این بیماری است.

دکتر زهرا منتصری با اشاره به نقش مهم تشخیص و درمان به موقع بیماری تب کریمه کنگو گفت: با توجه به انتقال بیماری از دام به انسان، سابقه تماس با دام، ذبح دام و گزش کنه در تشخیص بیماری توسط پزشک اهمیت بسزایی دارد و این بیماری در دام بدون علامت اما در انسان می تواند حاد و کشنده باشد.

این متخصص عفونی افزود: تب کریمه کنگو با رعایت نکات زیر به ویژه در فصول معتدل و گرم سال قابل پیشگیری است.

توصیه های مهم:

- قصابان و سلاخان هنگام ذبح دام از دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارهایشان را با محلول های سفید کننده خانگی ( وایتکس) ضد عفونی کنند. ۱۵ دقیقه باید روی وسایل بماند و بعد با اب بشویند.

- روی خونابه ها هم ۱۵ دقیقه وایتکس بریزند و بعد محل را شستشو دهند

- با توجه به اینکه ناقل این بیماری کنه می باشد از له کردن کنه با دست خودداری شود.

- زنان خانه دار هنگام قطعه قطعه کردن گوشت از دستکش استفاده نمایند.

- در مورد جگر و احشا به مدت ۴۸ ساعت در یخچال  در دمای ۴ تا ۸ درجه سانتیگراد نگهداری کنند و بعد خرد شود .

- تمام محصولات دامی در دمای ۵۶ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ دقیقه ویروس را از بین میبرد .

- افراد از خوردن محصوبات غیر پاستوریزه دام ،، جگر و گوشت نیم پز، خودداری کنید.

- در زمان دوشیدن شیر دام حتما از دستکش استفاده شود..

- نگهداری گوشت حداقل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال در دمای ۴ تا ۸ درجه سانتی گراد باعث از بین رفتن ویروس می گردد.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار ویدیویی,اطلاعیه ها,اخبار تصویری,اخبار سلامت,اداره خدمات پرستاری
  • کد خبر : 13436
خبرنگار سیستم
خبرنگار

خبرنگار سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: