عزم جدی و تعامل دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه 5 کشور و شرکت های پخش دارویی در تامین نیازهای دارویی بیماران
مشکلات دارویی و نحوه توزیع دارو در اجلاس معاونین غذا و دارو و مدیران داروی دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه 5 کشور و مدیران شرکت های توزیع و پخش دارو که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی فسا برگزار شد، مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش وب دا؛ در این نشست رییس دانشگاه علوم پزشکی فسا با بیان اینکه انتظارات از دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه 5 بسیار زیاد است، گفت: الگوهای کلان منطقه 5 در حوزه های بهداشت و درمان بعنوان دستورالعمل هایی در کشور اجرا شده است و امیدواریم با همفکری همدیگر و با توجه به حساسیت ها و اهمیت حوزه دارو بتوانیم الگوهایی را در این حوزه معرفی کنیم که قابلیت اجرا در کشور داشته باشد.
دکترعلی اصغر خالقی با اشاره به مشکلات موجود و تحریم های دارویی اظهار کرد: دارو تحت تاثیر بازار ارز می باشد و در راستای ثبات بازار باید با کمک شرکت های توزیع و پخش دارو اقدامات بهتری انجام شود تا بتوانیم ذره ای از رنج بیماری مردم در تامین داروها را کاهش دهیم و این مهم با همکاری و تعامل شرکت های دارویی و داروسازان امکان پذیر می باشد.
وی با اشاره به ضرورت توزیع عادلانه در دانشگاه های مختلف کلان منطقه افزود: دانشگاه علوم پزشکی فسا طبق اعلام وزارت بهداشت بالاترین بیمار پذیری و ضریب اشغال تخت را در کشور دارد که 40 درصد از بیماران بستری در بیمارستانهای شهرستان فسا از شهرهای اطراف می باشند و انتظار این است که توزیع داروهای سهمیه ای مبتنی بر شرایط خاصی که بر دانشگاه ها حاکم است انجام گیرد.
ریاست دانشگاه تاکید کرد: دانشگاه های علوم پزشکی کشور می بایست در مباحث مختلف و شرایط خاص به یکدیگر کمک کنند و همدیگر را پوشش دهند.
در ادامه معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا ضمن ارایه گزارشی از اقدامات انجام شده، به بیان مشکلات حوزه دارویی شهرستان پرداخت و گفت: نوسانات نرخ ارز، افزایش قیمت دارو، وجود 900 بیمار خاص و صعب العلاج و پذیرش بیماران شرق فارس شرایط خاصی را برای دانشگاه علوم پزشکی فسا بوجود آورده است و امید است در این نشست در جهت بهبود این شرایط گامهای موثری برداشته شود.
دکترمریم بهمنیار با اشاره به صرفه جویی یک میلیارد تومانی دارویی در بیمارستان های شهرستان فسا در سال جاری با اجرای سامانه مصرف منطقی 5 داروی پرهزینه، از افزایش سهمیه دارویی شهرستان در توزیع استانی خبر داد.
در این نشست معاونین غذا و دارو و مدیران داروی دانشگاه های علوم پزشکی شیراز، هرمزگان، بوشهر، یاسوج، فسا، جهرم، لار و گراش و مدیران شرکت های توزیع و پخش دارو به بحث و تبادل نظر در خصوص مشکلات دارویی و نحوه توزیع دارو در دانشگاهها پرداختند و راهکارهای حل مشکلات را بیان کردند و بر تعامل هر چه بیشتر بین دانشگاه ها و شرکت های دارویی تاکید گردید.