رییس دانشگاه علوم پزشکی فسا در نشست استانی پیشگیری و کنترل سالک: شهرستان فسا یکی از مناطق مستعد به بیماری سالک در کشور/ با محوریت آموزش بدنبال مهار کامل سالک در شهرستان هستیم./ کاهش آمار مبتلا به سالک از 1100 نفر در سال 86 به 60 نفر در سال جاری
به گزارش وب دا؛ دکترعلی اصغر خالقی رییس دانشگاه علوم پزشکی فسا در همایش استانی پیشگیری و درمان بیماری سالک با اشاره به قدمت 40 ساله دانشگاه گفت: حوزه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا پیشگام بسیاری از اتفاقات خوب و ارزشمند بوده است بطوریکه از دیر باز پایلوت برنامه ها و امورات بهداشتی کشور بود و برای اولین بار شبکه بهداشت در این دانشگاه پایلوت شد و به کل کشور تسری پیدا کرد.
دکترخالقی افزود: فسا هم مثل بسیاری از مناطق کشور متاثر از بیماریهای واگیر می باشد، که به یمن تلاش های چند دهه دکترگویا و همکاران ایشان، خوشبختانه در خصوص کاهش این بیماریها همگام هستیم . هر چند امروز رویکردها به سمت بیماریهای غیرواگیر به جهت فشاری که به سیستم درمانی کشور وارد می کند، است ولی نباید از بیماریهای واگیر غافل شویم. بطوری که می بینیم بیماریهای نوپدید و واگیر مدام در حال تغییر و تحول در خودشان هستند و هر ساله کشور را متاثر از خود می کنند.
ریاست دانشگاه علوم پزشکی فسا با بیان اینکه شهرستان فسا یکی از مناطق مستعد به بیماری سالک در کشور می باشد، گفت: در بعضی جاها و روستاها این بیماری ماندگاری زیادی داشت و در دهه اخیر به یمن توجه خاصی که شد خوشبختانه سیر نزولی بسیار بسیار چشمگیری داشته است.
دکترخالقی بیان داشت: با انجام آموزش های لازم بخصوص در بخشهای شیبکوه و مرکزی، انجام اقدامات اجرایی در خصوص کنترل جوندگان، توزیع دافع حشرات در بین مردم مناطق هدف، آموزش های چهره به چهره، آموزش در مدارس و ... جایگاه بسیار مناسبی در مهار بیماری سالک در شهرستان فسا پیدا کردیم به گونه ای که آمار 1100 نفر در سال 86 مبتلا به سالک به 60 نفر در سال جاری رسیده است و انشاء الله با محوریت آموزش بدنبال مهار کامل سالک در شهرستان هستیم.
وی با اشاره به راه اندازی دو مرکز درمان بیماری سالک همراه با کرایوتراپی ، گفت: توجه خاصی به بیماریهای واگیر از جمله سل، هپاتیت ، HIV و ... در این شهرستان می شود و اهتمام خاصی در این خصوص وجود دارد به گونه ای که در بیماریابی قدمهای بسیار خوبی برداشته شده است.
گفتنی است این نشست با هدف استفاده از تجربیات موفق و نقاط قوت دانشگاه علوم پزشکی فسا در مبارزه با بیماری سالک و استفاده از آن به عنوان الگویی مناسب برای سایر دانشگاه های علوم پزشکی استان فارس و کشور با حضور دکتر گویا رییس اداره بیماری های واگیر وزارت بهداشت و کارشناسان وزارتی، معاونین بهداشتی و مدیران گروه بیماریهای واگیر و کارشناسان بیماری سالک دانشگاه های علوم پزشکی شیراز، جهرم، فسا، لارستان و گراش به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی فسا برگزار شد.