• 1397/11/11 - 16:12
  • - تعداد بازدید: 108
  • - تعداد بازدیدکننده: 108
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

رییس دانشگاه علوم پزشکی فسا در افتتاحیه دومین کنگره ملی بیماری های غیرواگیر: با شناخت فاکتورهای خطر و تغییر در نگرش و سبک زندگی مردم می توانیم بیماریهای غیرواگیر را مهار کنیم

3789

آیین افتتاحیه دومین کنگره ملی بیماری های غیرواگیر و نهمین کنگره شبکه همکار جنوب با حضور هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی، مسوولین شهرستان، اساتید و محققین و دانشجویان در دانشگاه فسا برگزار شد.


 


به گزارش وب دا؛ رییس دانشگاه علوم پزشکی فسا در آیین آغاز به کار دومین کنگره ملی بیماری های غیرواگیر و نهمین کنگره شبکه همکار جنوب ضمن تبریک دهه پرفورغ فجر و چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و خیرمقدم به شرکت کنندگان و میهمانان ویژه گفت: به برکت انقلاب اسلامی و تلاش فعالین حوزه سلامت کشور و با زحمات دانشمندان بزرگ کشور بار بیماریهای واگیر، بیماریهای تغذیه ای، بیماریهای مربوط به زایمان و مرگ و میر کودکان زیر یک و پنج سال که مشکل اساسی کشور در حوزه سلامت بود تا حد زیادی مهار شد و با تلاش های بسیار خوبی که شده است امید به زندگی افزایش یافت به گونه ای که قبل از انقلاب و اوایل انقلاب امید به زندگی ایرانیان 55 سال بود ولی امروز امید به زندگی در خانمها 80 سال و آقایان تا 74 سال افزایش یافته است.


دکتر علی اصغر خالقی با بیان اینکه بیماریهای غیرواگیر مبتلا به جامعه ما شده است، افزود: با نگرش به غرب بدرفتاریهایی در سبک زندگی ما اتفاق افتاد که اگر چه غرب از مسیر غلط خود برگشت اما ما همان مسیر اشتباه را ادامه دادیم به گونه ای که 80 درصد مرگ و میر در کشور ما به علت بیماریهای غیرواگیر از جمله بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان، دیابت و بیماریهای مزمن ریوی می باشد که اگر سوانح و تصادفات جاده ای را به این عوامل اضافه کنیم بالای 90 درصد از مرگ و میرها در کشور ناشی از بیماری های غیر واگیر است.


وی بیماریهای غیرواگیر را قابل پیشگیری دانست و اضافه کرد: شناخت و بررسی فاکتورهای خطر بیماریهای غیرواگیر و کنترل آنها، آگاهی بخشیدن به مردم، عزم ملی و با انجام مداخلات ملی، این بیماریها نیز مهار می شوند و می توان با کاهش بار این بیماریها، زندگی سالم و بانشاطی داشته باشیم.


رییس کنگره ملی بیماریهای غیرواگیر دانشگاه ادامه داد: آموزش و آگاهی دادن به مردم ، داشتن تحرک، تغییر نگرش مردم در مصرف فست فودها، شیرینی جات، چربی های مضر و نمک و افزایش استفاده از غذاهای مفید و موثر بخصوص سبزیجات و تغییر سبک زندگی در مهار بیماریهای غیرواگیر موثر می باشد.


دکترخالقی با تاکید بر اینکه سلامت امری اجتماعی است، اظهار کرد: در کانون های سلامت محله می توانیم بیشترین نقش را داشته باشیم و به صورت چهره به چهره به مردم در زمینه بیماریهای غیرواگیر آگاهی دهیم و رسانه ها، جراید و ... ، استفاده از ظرفیت ادارات و سازمانها بخصوص آموزش و پرورش در آگاهی بخشی به نسل آینده می توانند نقش آفرین باشند و با عزم جزم کمک کنند.


ریاست دانشگاه ادامه داد: اولویت معاونت تحقیقات و فناروی وزارت بهداشت، پژوهش در خصوص بیماریهای غیرواگیر و شناسایی و کنترل فاکتورهای خطر می باشد.


دومین کنگره ی ملی بیماریهای غیرواگیر و کنگره دانشجویی کمیته های تحقیقات شبکه همکار جنوب کشور به میزبانی کمیته تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی فسا در روزهای یازدهم و دوازدهم بهمن ماه سال جاری در حال برگزاری است.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 2034
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: