۲۹ اکتبر۲۰۲۴(۸آبان ماه۱۴۰۳)؛
روز جهانی سکته مغزی با شعار چالش فعال بزرگتر از سکته مغزی
کمپین و شعار روز جهانی سکته مغزی امسال، بر قدرت عاطفی ورزش برای افزایش آگاهی در مورد سکته مغزی و تشویق به اقدام در زمینه پیشگیری و توانبخشی سکته مغزی تاکید میکند و به ما انگیزه می دهد تا هر روز برای کاهش خطر سکته اقدام کنیم.
به گزارش وب دا فسا؛ سکته مغزی (stroke)، یکی از اختلالات شایعی است که بهطور مکرر نام آن را میشنویم و هر فردی، بدون توجه به سن و جنسیت، ممکن است به آن دچار شود.
سکته مغزی، زمانی که یا خون رسانی به بخشی از مغز به دلیل لخته شدن خون قطع شود یا به این دلیل که یک سرخرگ مغز پاره شده و منجر به خونریزی میشود، اتفاق می افتد.
در دنیای امروز، عواملی نظیر سبک زندگی نامناسب، کمتحرکی، مصرف الکل و دخانیات، خطر بروز سکته مغزی را بهطور چشمگیری افزایش داده است.
سکته مغزی یکی از علل اصلی مرگ و میر و ناتوانی در سراسر جهان است، اما بیشتر سکته های مغزی را می توان با توجه به تعداد کمی از عوامل خطر کلیدی پیشگیری کرد.
ورزش چگونه خطر سکته مغزی را کاهش می دهد؟
فقط 30 دقیقه ورزش و فعالیت بدنی متوسط، ۵ بار در هفته می تواند خطر سکته مغزی را تا 25 درصد کاهش دهد.
ورزش نقش مهمی در کاهش چندین عامل خطر سکته مغزی از جمله فشار خون بالا، دیابت، کلسترول، افسردگی و استرس دارد.
با انجام ورزش منظم می توانید بر روی تعدادی از عوامل خطر سکته مغزی اقدام کنید.
اگر قبلاً سکته کرده ام باید ورزش کنم؟
اگر از سکته مغزی جان سالم به در برده اید، ورزش منظم می تواند خطر ابتلا به سکته مغزی دیگر و خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد، بهبودی شما را بهبود بخشد، به خستگی کمک کند و سلامت عمومی شما را بهبود بخشد. حتی اگر تحرک شما تحت تأثیر سکته باشد، احتمالاً نوعی ورزش وجود دارد که برای شما مفید باشد. یک فیزیوتراپ یا کاردرمانگر باید بتواند به شما کمک کند ورزش مناسبی را پیدا کنید.
از هر 4 نفر 1 نفر در طول زندگی خود در معرض خطر سکته مغزی قرار دارند، اما با انجام اقدامات ساده می توان تقریباً از تمام سکته ها جلوگیری کرد.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی فسا