• 1399/06/30 - 03:48
  • - تعداد بازدید: 356
  • - تعداد بازدیدکننده: 350
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

دکترای روانشناسی بالینی: بروز افکار خودکشی را باید جدی گرفت

4699

روانشناس بالینی بیمارستان دکتر علی شریعتی فسا گفت: بروز افکار خودکشی را باید جدی گرفت و به درمان روانپزشکی آن پرداخت اگر افراد مبتلا به اختلالات روانی، تحت نظر روانپزشک درمان دارویی یا غیردارویی مناسب بگیرند، احتمال خودکشی کم می‌شود و حتی برخی داروها هستند که به طور اختصاصی افکار خودکشی را کنترل می‌کنند.


 


به گزارش وب دا فسا؛ دکتر آمنه مدرکی افزود: خودکشی اقدامی درونی است که به دنبال ظهور یک بحران شکل می‌گیرد و به خیال این افراد، خودکشی تنها راه مقابله با بحران است و فردی که این راه را انتخاب می کند، به طور قطع مشکل درونی دارد و باید به آن رسیدگی کرد.


وی اضافه کرد: در صورت مشاهده فردی که قصد خودکشی دارد، بهتر است با مشاوران تلفنی یا اورژانس های روانپزشکی تماس گرفته شود. علاوه بر این برخی بیمارستان‌ها خدماتی در این زمینه ارائه می‌دهند. البته تماس با نیروهای پلیس و درخواست راهنمایی از آنها نیز کمک کننده خواهد بود.


این روانشناس بالینی بر آموزش افراد جامعه در زمینه پیشگیری از خودکشی تاکید کرد و گفت: افراد باید آموزش ببینند و بدانند ظهور افکار خودکشی ناشی از اختلالات روانی بوده و لازم است به پزشک مراجعه کنند مراجعه کردن یا نکردن افراد به پزشک، به پیشینه ذهنی آنها و میزان فرهنگسازی در جوامع مرتبط است، اگر این مفهوم در جامعه شکل گیرد که خودکشی یک بیماری است، افراد به سمت مشاوره و درمان خواهند رفت، اما تعریف خودکشی به عنوان واکنشی در مقابل عدم تحمل بی عدالتی، بی کفایتی و شرایط بد روزگار و تبلیغ آن در جامعه، پیشگیری از این اقدام را دشوار می‌کند.


به گفته وی خطر خودکشی در فردی که در گذشته اقدام به خودکشی کرده، در مقابل فردی که فقط فکر آن را داشته و اقدامی نکرده، بیشتر است . همچنین نگرانی در خصوص فرد مراجعه کننده به روانپزشک با سابقه خودکشی در خانواده، در مقابل مراجعه کننده بدون سابقه ژنتیکی، بسیار بیشتر است.


دکتر مدرکی ادامه داد: در زمان بروز بحران احتمال خودکشی در افرادی که سابقه بیماری روانپزشکی داشتند یا در حال حاضر به آن مبتلا هستند، نسبت به آنهایی که سابقه اختلال روانپزشکی ندارد، بیشتر است.


 


توسعه ساز و کارهای مشاوره‌ای در پیشگیری از اقدام افراد به خودکشی موثر است


 


مسوول بخش اعصاب و روان بیمارستان دکتر علی شریعتی فسا گفت: فردی که سابقه ابتلا به بیماری شناخته شده روانپزشکی از جمله افسردگی و یا بیماری های خلقی را دارد یا در حال حاضر به آن مبتلا است، نیاز به مراقبت بیشتری دارد، این فرد در شرایط بحرانی و تنش زا نباید تنها بمانند.


ابراهیم کشاورز ادامه داد: مصرف کنندگان مواد مخدر یا الکل، نسبت به سایر افراد بیشتر دچار اختلال روانپزشکی می‌شوند و همان مشکلی که آنها را به سمت مصرف مواد یا الکل سوق می‌دهد، ممکن است به سمت خودکشی نیز سوق دهد، اما اگر فردی دچار اختلالات روانی باشد، با اعتیاد هم درگیر باشد، با احتمال بیشتری نسبت به فردی که سابقه بیماری روانی دارد ولی سابقه مصرف مواد ندارد، اقدام به خودکشی می‌کند.


به گفته وی، توسعه سازوکار های مشاوره‌ای هم در پیشگیری از اقدام افراد به خودکشی موثر است، مشاوره‌های تلفنی و مداخله متخصصین در مواقع بحرانی می‌تواند کمک کننده باشد همچنین آموزش نیروهای پلیس و نیروهای اورژانس از دیگر اقدامات موثر است که نیاز به توسعه و توجه دارد؛ چراکه این افراد از جمله نیروهای در دسترس در شرایط بحرانی هستند.


کشاورز افزود: برخی اوقات خانواده ها از عباراتی همچون "فیلم بازی نکن" یا "فقط می خواهی جلب توجه کنی" در مقابله با فرد دارای افکار خودکشی، برخورد می‌کنند که اقدامی اشتباه است، حتی اگر فردی فقط حرفی از این انتخاب بزند، باید جدی گرفته و برای درمان او اقدام شود.


به گفته وی خودکشی قابل پیشگیری است، نقش موثر آموزش و آگاه سازی افراد در پیشگیری از آن را نباید نادیده گرفت .

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 1124
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: