• 1402/01/14 - 10:10
  • - تعداد بازدید: 2652
  • - تعداد بازدیدکننده: 2484
  • زمان مطالعه : 12 دقیقه
سلامت در سالی که گذشت؛

حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج

سازمان بیمه سلامت ایران در طول یکسال گذشته، همراه با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان تولیت سلامت در کشور خدمات مهم و قابل توجهی را در بخش های مختلف به بیمه شدگان خود ارائه داد.

به گزارش وبدا، این سازمان به عنوان یکی از سازمان های بیمه گر پایه با توجه به فلسفه تاسیس این سازمان در کاهش مشکلات بهداشتی و درمانی اقشار آسیب پذیر جامعه و با توجه به مصوبات قانونی مجلس شورای اسلامی در ارتقا خدمات بیمه ای تلاش های بسیاری داشت که هر کدام نقطه قوتی در حوزه سلامت است.
 
 
بیمه نمودن رایگان دهک های پایین جامعه به ویژه حاشیه نشین ها، همکاری و تعامل با وزارت بهداشت در اجرای طرح دارویار، پرداخت هزینه های درمانی زوجین نابارور، خدمات دهی گسترده به معلولان و توان خواهان تحت پوشش سازمان بهزیستی، حمایت از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد، حمایت از بیماران خاص با تاسیس صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج و ارائه خدمات به اتباع، گوشه ای از خدماتی است که این سازمان در سال گذشته در اختیار بیمه شدگان خود قرار داده است. ذکر این نکته از اهمیت بسزایی برخوردار است که جایگاه سازمان بیمه سلامت ایران در حوزه سلامت به گمان فعالان این حوزه از درجه و اعتبار فوق العاده ای برخوردار است، چرا که با وجود برخی مشکلات مقطعی در تامین اعتبارات خدمات دهی به مردم هیچگاه دچار مشکل نشده است.  
 
 
بیمه سلامت ۹۵ درصد هزینه های درمان سرپایی در سه دهک پایین جامعه را پرداخت می کند 
 
 
دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جریان قرائت گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد بررسی عملکرد دستگاههای مسئوول در پوشش بیمه همگانی و حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج گفت: بیمه می تواند عدالت اجتماعی را ایجاد و به مردم خدمت کند، اما در سالهای متمادی در رابطه با بیمه مشکلات بسیار زیادی  وجود داشته که سعی  می کنیم تا حد امکان مشکلات  این حوزه را حل کنیم.
 
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان داشت: بیمه ها باید توانایی کافی پیدا کنند تا خدمات سلامت، از طریق بیمه ها انجام گیرد. امروز مسئله دارو مطرح است باید بیمه‌ها آنقدر توانمند باشند که بتوانند انواع داروها را تامین کنند. 
 
دکتر عین اللهی با بیان اینکه مطالبات بسیار زیادی در حوزه بیمه ها داریم  گفت: مطالبات بیمه ها نزدیک به ۱۲ هزار میلیارد تومان است و اخیرا  هم مقام معظم رهبری به دولت اجازه داده است که بخشی از  اعتبارات در صندوق توسعه را برای وزارت بهداشت به کار گیرد ولی هنوز در بخش بیمه مطالبات زیادی از گذشته وجود دارد و امیدواریم که با مساعدت نمایندگان، بخشی از مطالبات تامین شود. 
 
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطر نشان کرد:  مسئله مهم بیمه، مطالباتی است که باید پرداخت شود و اعتباراتی است که باید به بیمه دهیم تا بیمه بتواند به مردم خدمات را ارائه دهد، ما اعتقاد به همگانی شدن بیمه داشتیم از دی ماه سال ۱۴۰۰ حدود ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت آسیب پذیر در حاشیه شهرها را به صورت آزمایشی و رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دادیم. 
 
 
وی افزود: طرح در سال گذشته به صورت آزمایشی اجرا شد، اسامی سه دهک پایین جامعه را از وزارت رفاه گرفتیم و از تعداد ۵ میلیون ۳۹۷ هزار ۵۱۰ نفر و با حذف افراد فوت شده و افراد دارای همپوشانی با سایر بیمه ها و  افراد تایید نشده از سازمان ثبت احوال، تعداد ۵ میلیون ۲۶۴ هزار ۴۰۴ نفر را به صورت فعال تحت پوشش بیمه قرار دادیم و امکان دریافت خدمات را برای این عزیزان فراهم کردیم.
 
وزیر بهداشت با بیان اینکه حدود ۹۵ درصد مردم  کشور دارای پوشش  بیمه هستند گفت:  ۵ درصد مردم خود مراجعه نکردند  که از نظر مالی تمکن دارند ولی ما آمادگی داریم که این عزیزان هم بیمه شوند این از افتخارات دولت و مجلس شورای اسلامی است که مردم عزیز را تحت پوشش بیمه قرار داده است و گام بعدی این است که ما بتوانیم کیفیت خدمات بیمه را بالا ببریم که این به منابع و اعتبارات برمی گردد  تا ما بتوانیم  افراد تحت پوشش  را افزایش دهیم. 
 
وی خاطر نشان کرد: ما دنبال این هستیم که بتوانیم تفاوتی که در ارز وجود دارد با مصوبه مجلس به بیمه ها بدهیم وبتوانیم وضعیت دارو را به نحو احسن پوشش بدهیم. 
 
وی در رابطه با کیفیت و خدمات ارائه شده به افراد بیمه شده بیان داشت: میزان سهم پرداختی سازمان بیمه سلامت در سه دهک پایین جامعه در بستری ۹۵ است و در سرپایی میزان ۸۰ درصد هست که پرداخت می کنیم. 
 
 وزیر بهداشت تصریح کرد: در بیمه شدگان کمیته امداد و بهزیستی و میزان سهم پرداختی بیمه موارد بستری ۱۰۰ درصد و در سرپایی به  ۸۵ درصد این اعتبار ارتقا پیدا کرده است. 
 
دکتر عین اللهی با اشاره به برنامه های در دست اجرای وزرات بهداشت برای بیماران صعب العلاج گفت: در مورد بیماران اوتیسم و معلولین تحت پوشش بهزیستی پوشش ۷۰ درصد تعرفه های خصوصی برای خدمات پزشکی و توانبخشی به شورای عالی بیمه پیشنهاد شده است که در صورت تایید شورای عالی بیمه پوشش ۷۰ درصد بخش خصوصی به صورت آزمایشی  در یکی از شهرستانهای محروم آغاز خواهد شد.
 
 
تقدیر رئیس جمهور از اجرای بیمه همگانی در کشور 
 
همچنین آیت‌ الله سید ابراهیم رییسی به مناسبت روز پرستار در سالن اجلاس سران با ستودن صبر پیامبر اسلام(ص) از پرستاران به عنوان فرشتگان خدمت به مردم یاد کرد و گفت: صبر و مقاومت و تحمل سختی ها ظرفیت می خواهد و حتی علم باید با حلم همراه باشد. 
 
 
رییس جمهور با بیان اینکه ایستادن در برابر تهدیدات ظرفیت می خواهد، ادامه داد: امروز پرستاران در تاسی به بانو زینب کبری (س) ‌چهره های با ظرفیتی هستند و این ظرفیت به آنها جایگاهی داده که هم بیمار،  هم خانواده بیمار و هم کادر درمانی به آنها اعتماد دارند و همه اینها برای مردم اطمینان بخش است. 
 
آیت الله رئیسی با بیان اقسام خدمت به سه قسمت منفعت طلبانه، انسان دوستانه و دگرخواهی در پرتو خداخواهی گفت: خدمتی که امروز پرستاری را در قلوب مردم جا داده منفعت طلبانه نیست . این نگاه از خود گذشتگی و ایثار است که در سختی ها کنار مردم بودند و دنبال نام و نشان نبودند و این نگاه جامعه به قشر پرستاری است که قله آن، در مبارزه با کرونا است و این همان دگرخواهی در پرتو خداخواهی است. 
 
رئیس جمهور با تاکید بر حفظ شدن شان صبورانه و مبتکرانه پرستاری، گفت: یکی از اقدامات، بیمه سلامت برای آحاد مردم بود که ۶ میلیون نفر رایگان بیمه شدند و تلاش دولت این است که در ماههای آینده بیمه سلامت و تامین اجتماعی پایدار شود تا هیچ بیماری نگرانی بیمه نداشته باشد.
 
 
بیمه شدن افراد فاقد پوشش بیمه در سازمان بیمه سلامت ایران
 
دکتر محمد مهدی ناصحی گفت: دولت سیزدهم در راستای خدمات دهی به آحاد جامعه و توجه به بحث عدالت درحوزه سلامت سیاست هایی را در جهت شناسایی افراد فاقد بیمه و تحت پوشش قراردادن آنها اتخاذ کرد، در همین رابطه سازمان بیمه سلامت ایران مامور شد با همکاری و تعامل با سازمان تامین اجتماعی افراد فاقد بیمه را که اغلب از دهک های اول تا سوم و اقشار آسیب پذیر جامعه هستند شناسایی کند.
 
وی افزود: در این طرح ۹۰ درصد هزینه های بستری، ۷۰ درصد هزینه های سرپایی درمان عموم مردم زیر پوشش بیمه ای قرار می گیرد.
 
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران تصریح کرد: در همین راستا و از سال گذشته تاکنون سازمان بیمه سلامت ایران بیش از ۶ میلیون نفر از افراد مشمول دهک های درآمدی یک تا سه را با معرفی از سوی وزارت تعاون تحت پوشش بیمه رایگان سلامت همگانی قرار داده که بالطبع در صورت قرار داشتن افراد مبتلا به بیماری های نادر در دهک های مذکور ، ایشان نیز از این پوشش بیمه ای برخوردار می شوند؛ لذا با توجه به این مساله درحال حاضر ۱۰ میلیون نفر از ۳ دهک اول جامعه تحت پوشش بیمه رایگان هستند.
 
 
اقدامات سازمان بیمه سلامت در حوزه ناباروری
 
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران گفت: در راستای توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در بحث سیاست های جمعیتی و جلوگیری از پیری جمعیت حمایت از زوجین نابارور در دستور کار سازمان بیمه سلامت قرار گرفت، متاسفانه در طول سالیان گذشته بسیاری از زوج های نابارور خواهان فرزند، به دلیل هزینه های هنگفت و سرسام آور درمانی از پیگیری مشکلات خود اجتناب می کردند؛ این درحالی است که از زمان حمایت های بیمه سلامت از این زوجین، افراد بسیاری اقدام به فرزندآوری کردند؛ بدون شک توجه به این مساله مهم می تواند به جوانی جمعیت که یکی از ارکان مهم و تاثیر گذار در پیشرفت و تعالی یک کشور است کمک کند. با حمایت های بیمه سلامت ایران، زوجین نابارور فاقد پوشش بیمه، مادران باردار و نوزادان آنها تا سن ۵ سالگی براساس نتایج ارزیابی وسع تحت پوشش بیمه قرار می گیرند .
 
رضایی تاکید کرد: ضمن اینکه  زوجین نابارور تا سن ۴۹ سال تمام از خدمات بهره مند می شوند . گسترش چتر حمایتی بیمه سلامت ایران از زوجین نابارور به کاهش هزینه های هنگفت درمان این بیماری کمک بسیاری کرده و امیدواریم این قانون در سالهای آینده به نحو مطلو بتری اجرا شود؛ چرا که گسترش خدمات بیمه و حمایت ها از گروه های بیشتر بیماری نیازمند توجه به منابع اعتباری و مالی مناسب است . 
 
وی اظهار داشت: پرداخت ۹۰ درصد تعرفه مصوب عمومی غیر دولتی در مراکز عمومی غیر دولتی و پرداخت ۹۰ درصد تعرفه عمومی غیر دولتی بسته های خدمتی در مراکز خصوصی و خیریه، پرداخت هزینه های دارو، پاراکلینیک و تجهیزات پزشکی مرتبط به صورت ۹۰ درصد تحت پوشش بیمه قراردارد . بدون تردید بی توجهی به اختصاص اعتبارات مورد نیاز برای ادامه اجرای این قانون، بیمه را با چالش های مهمی رو به رو خواهد کرد.
 
 
اجرای طرح ملی دارویار 
 
همچنین در این رابطه مدیر کل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران گفت: طرحی موسوم به دارویار در ۲۳ تیرماه ۱۴۰۱ با محوریت خروج دارو از سبد ارز ترجیحی و تمرکز بر نظام بیمه ای، توزیع یارانه دارو متناسب با نیاز بیماران، مدیریت بهینه زنجیره تامین و توزیع و تسهیل دسترسی بیماران به دارو اجرایی شد .
 
کاملی افزود: این طرح بر اساس تکلیفی که در قانون بودجه ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و با دستور رئیس جمهور به اجرا درآمد که براساس آن، یارانه دارو به طور مستقیم به مصرف کننده نهایی می رسد . هرچند در طرح دارویار نرخ داروها افزایش دارند، با این حال قیمت ها به سمت واقعی شدن پیش می رود و این هزینه را بیمه گر پرداخت می کند تا بدین ترتیب میزان پرداختی از جیب بیمار افزایش پیدا نکند . 
 
وی تاکید کرد: با پوشش بیمه ای ۹۶۰۰ قلم دارو به صورت الکترونیک و  با تضمین عدم افزایش پرداختی از جیب مردم که از تاریخ ۲۳ تیرماه ۱۴۰۱ در سراسر کشور اجرایی شد در راستای اجرای طرح دارویار مبلغ ۶ هزار میلیارد تومان برای پوشش افراد بدون بیمه در قانون بودجه ۱۴۰۱ تصویب شده است که سه دهک اول جامعه با جمعیتی حدود ۶ میلیون نفر بدون مراجعه حضوری و به صورت رایگان از سوی سازمان بیمه سلامت تحت پوشش قرار گرفتند.
 
 
ارائه خدمات به بیماران خاص و صعب العلاج
 
 معاون دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران نیز گفت: با توجه به بند ۹ سیاست های مقام معظم رهبری در حوزه سلامت، صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج برای اولین بار در کشور با حمایت نمایندگان مجلس یازدهم از مهرماه ۱۴۰۱ ایجاد شده و سازمان بیمه سلامت متولی اجرایی شدن این قانون است .  در همین راستا با اختصاص ۵ هزار میلیارد تومان، ۱۰۷ بیماری صعب العلاج تحت پوشش صندوق بیمه سلامت قرار گرفته و با همکاری دانشگاه ها  و معاونت درمان عمده هزینه های کمر شکن این بیماران توسط دولت پرداخت می شود . تاکنون بیش از ۳۱ بیماری خاص و صعب العلاج از جمله فشار خون بالا، ام اس، دیابت نوع دو، همودیالیز، تالاسمی، پیوند کلیه، هموفیلی، رتینوپاتی دیابتی، دیابت نوع یک، سیستیک فیبروزیس و اوتیسم، در سامانه سازمان بیمه سلامت بارگذاری شده است.
 
وی گفت: به منظور بهره مندی بیماران خاص، صعب العلاج و نادر از مزایای این صندوق، برخورداری ایشان از پوشش بیمه پایه یک سازمان بیمه گر پایه الزامی است 
به عنوان مثال : در سازمان بیمه سلامت ایران و سازمان تامین اجتماعی بیماران مشمول می باید نسبت به ثبت درخواست حمایت و ثبت درخواست بیماری خاص و صعب العلاج با مراجعه به سامانه شهروندی به آدرس csp.ihio.gov.ir یا bimehsalamatiranian.ir اقدام نمایند .
 
 
اجرای طرح نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیکی
 
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: از ابتدای اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیکی تاکنون بیش از ۱۵۸ میلیون نسخه به صورت الکترونیکی در کشور صادر شده است، خوشبختانه روند نسخه نویسی الکترونیکی مراحل خوبی را پشت سر گذاشته و ضمن اینکه با پوشش ۹۸ درصدی در این ماه ها این طرح اجرایی شده است؛ به طوری که در ماه های دی و بهمن بین ۸ تا ۹ میلیون میزان نسخه نویسی الکترونیکی بوده است .
 
وی افزود:  در سال ۱۴۰۱ تقریبا نزدیک به ۱۰۱ میلیون نسخه الکترونیکی تجویزی در سامانه های بیمه سلامت ثبت شده است . در حال حاضر  بیش از ۹۸ درصد نسخ سرپایی سازمان به صورت الکترونیک توسط پزشکان تجویز و به صورت الکترونیک پیچیده می شود.
 
 
ارائه خدمات در حوزه توانبخشی 
 
سازمان بیمه سلامت ایران در این خصوص نیز خدمات بسیاری داشته است، تعاملات میان سازمان بیمه سلامت و سازمان بهزیستی در سطح قابل قبولی است، به طوری که ارائه ۸ کد خدمتی به ۵۹ کد خدمت به معلولان افزایش پیدا کرده  که می توان به ۶ کد خدمتی در حوزه کار درمانی، ۱۱ کد خدمتی در گفتار درمانی، ۷ کد خدمتی در بخش بینایی سنجی، ۹ کد خدمتی در شنوایی سنجی، ۱۵ کد در پروتز و ارتز و پنج کد در حوزه فیزیوتراپی اشاره کرد؛ ضمن اینکه علاوه بر این خدمات، ۶ کد خدمتی هم توسط پزشکان متخصص مختلف ارائه می‌شود . علاوه بر پوشش خدمات در بخش دولتی، پرداخت در بخش عمومی غیر دولتی و خصوصی نیز در تعهد سازمان بیمه سلامت قرار گرفته است .
  • گروه خبری : اخبار,اخبار ویدیویی,اطلاعیه ها,اخبار تصویری,اخبار سلامت,اداره خدمات پرستاری
  • کد خبر : 8688
کلمات کلیدی
خبرنگار سیستم
خبرنگار

خبرنگار سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: