توصیه های تغذیه ای در ماه مبارک رمضان/ضرورت برنامه ریزی برای یک تغذیه صحیح
مدیر نظارت بر فرآورده های غذایی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: برنامه ریزی برای یک تغذیه صحیح در ایام ماه مبارک رمضان از اهمیت ویژه ای برخوردار است تا هم بتوان با جلوگیری از پرخوری و آشفته خوری، اصل پرهیز را رعایت کرد و هم با تقسیم انرژی و کالری مورد نیاز از زیان های کمبود غذایی در امان بود.
به گزارش وب دا؛ مهندس زهرا مجدی افزود: متأسفانه اشتباهات زیادی که در تغذیه روزه داران دیده می شود نه تنها فواید روزه داری را زیر سوال می برد، بلکه باعث وارد آمدن آسیب های زیادی به سلامت فرد می شود که این امری طبیعی نیست.
وی در خصوص غذاهای مناسب برای سحر و افطار تاکید کرد: مواد قندی ساده مثل قند و شیرینی را در هنگام سحری استفاده نکنید، زیرا مصرف این نوع مواد غذایی موجب زودتر گرسنه شدن روزه دار می شود لذا توصیه می شود از منابع غذایی کربوهیدرات های پیچیده که هضم آهسته تری دارند نظیر غلات و نان سبوسدار، حبوبات، عدس و لوبیا و غذاهای حاوی فیبر نظیر سبزی، حبوبات، میوه های با پوست و میوه های خشک به ویژه گلابی، آلو، انجیر و بادام در وعده های غذایی مخصوصا سحری بیشتر استفاده شود .
مدیر نظارت بر فرآورده های غذایی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه توصیه های تغذیه ای درماه رمضان را برشمرد.
_وعده سحری را حذف نکنید بخصوص این مسئله برای افرادی که فعالیت ذهنی و فعالیت بدنی زیادی دارند بسیار حائز اهمیت است .
_هرگز افطار خود را با نوشیدن آب سرد، نوشابه و مانند این ها شروع نکنید. حتی اگر تشنه اید به جای آب سرد کمی آب گرم یا چای میل کنید .
_افطار خود را با خوردن خرما، کشمش، عسل و به طور کلی با یک قند طبیعی آغاز کنید. به این ترتیب اشتها کنترل می شود و زیاده خوری کمتر پیش می آید .
_هنگام سحر سبزیجات، میوه به خصوص آب سیب، پرتقال، هویج و کلا موادی که دارای ویتامین های A ، B، Cو ترکیبات آن هستند و موادی که حاوی کلسیم و فسفر فراوان می باشند، مصرف کنید.
_از مصرف زیاد نمک خودداری کنید، چون نمک زیاد سبب دفع مایعات از بدن و احساس تشنگی در ساعات روز خواهد شد.