تورم و قرمزی سر و پیشانی اولین علائم درگیری مغز به قارچ سیاه هستند
متخصص مغز و اعصاب در بیمارستان دکتر شریعتی فسا گفت: درد شدید، تورم و قرمزی سر و پیشانی اولین علائم درگیری مغز به عفونت قارچ سیاه هستند.
به گزارش وب دا فسا؛ دکترکاوه کاشانی افزود: زمانی که عفونت قارچ سیاه به مغز سرایت کند باعث التهاب عصبی میشود، این عفونت می تواند عملکرد شناختی مغز را مختل کند و علائمی بحرانی مانند از دست دادن حافظه، هذیان گویی و تغییرات در وضعیت روانی برای فرد مبتلا به وجود آورد.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه بیماری قارچ سیاه از راه های مختلف وارد بدن می شود و بر قسمت های مختلف تأثیر می گذارد، ممکن است در هر فردی علائم متفاوتی از خود نشان دهد.
به گفته متخصص مغز و اعصاب، علائم اولیه بیماری قارچ سیاه شبیه به علائم سرماخوردگی یا به عبارت بهتر مشابه کرونای دلتا است؛ تب، سردرد، سرفه، آبریزش بینی، تنگی نفس، احساس درد در قسمت قفسه سینه و مواردی از این قبیل می توانند خبر از عارضه قارچ سیاه دهند.
نورولوژیست دانشگاه علوم پزشکی فسا اظهار کرد: با پیشرفت بیماری علائم دیگری از قبیل تورم صورت، ظهور لکه های سیاه در دهان، بینی و سینوس ها، آسیب به چشم ها و آسیب به سیستم عصبی نیز ظاهر می شوند.
وی ادامه داد: درد شکم، خونریزی دستگاه گوارشی و حالت تهوع و استفراغ نیز از دیگرعلائم بیماری قارچ سیاه گوارشی به شمار می روند.
دکترکاشانی گفت: خوشبختانه قارچ سیاه هنوز در ایران شیوع زیادی ندارد و تنها در گروهی از مبتلایان کرونا که به دیابت مبتلا هستند و کنترل قند خون آنها بسیار دشوار و یا به نوعی غیر قابل کنترل شده می باشد، مشاهده شده است.
این پزشک متخصص اضافه کرد: برخی از بیمارانی که به دلیل شدت بیماری کرونا، دز بسیار بالایی از کورتون دریافت کرده اند نیز دچار قارچ سیاه شده اند.
به گفته وی افراد مبتلا به سرطان، بیماران دیابتی، نوزادان نارس، افراد مبتلا به ایدز، استفاده طولانی مدت از کورتیکواستروئیدها، جراحت یا آسیب پوستی شدید، استفاده بیش از حد از داروهای تزریقی، پیوند عضو وکسانی که آهن بیش از حد در بدن خود دارند بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.
کاشانی گفت: هیچ واکسنی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری قارچ سیاه وجود ندارد و تنها راه جلوگیری از ابتلا به این بیماری، اجرای پروتکل های بهداشتی و پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونای دلتاست..
وی بیان کرد: افرادی که دارای بیماری زمینه ای هستند و سیستم ایمنی ضعیفی دارند باید بیشتر مراقب خودشان باشند.
متخصص مغز و اعصاب گفت: اگر در دسته افراد پر خطر قرار دارید و یا به هر دلیلی نگران ابتلا به عفونت قارچ سیاه هستید میتوانید برای استفاده از داروهای تقویت سیستم ایمنی با پزشک خود مشورت کنید.
به گفته وی ; یک برنامه ورزش منظم، خواب کافی و یک رژیم غذایی که ویتامینها، درشت مغذیها (کربوهیدراتها، پروتئینها، چربیها) و مواد معدنی را به اندازه کافی شامل شود میتواند به بهبود سیستم ایمنی کمک کند. عفونت قارچ سیاه یا موکورمیکوز یک بیماری نادر اما بسیار جدی است که در نهایت میتواند بیمار را به کام مرگ بکشاند. قارچهای سیاه نوعی طبیعی از قارچها هستند که در محیط زیست وجود دارند و میتوانند در افراد با مشکل سلامتی و بویژه کسانی که سیستم ایمنی آنها ضعیف است عفونت ایجاد کنند. زمانی که هاگ قارچ از طریق هوا استنشاق شود، ششها یا سینوسهای فرد ممکن است درگیر و دچار عفونت شوند. قارچهای سیاه معمولا بر روی افراد سالم با سیستم ایمنی قوی تاثیر نخواهند گذاشت. در بیماران بهبود یافته از کرونا اما چون سیستم ایمنی دچار ضعف شده است بیماری عفونت قارچ سیاه بسیار خطرناک خواهد بود و معمولا برای درمان آن به جراحی نیاز خواهد بود.